GameCube klassiekers opnieuw uitgebracht voor de Wii


Oude GameCube spellen als Wind Waker, F-Zero GX en Super Mario Sunshine worden opnieuw uitgebracht voor de Wii. Alweer een aankondiging die Iwata maakte tijdens zijn persconferentie vanmorgen. Nintendo wil alle Wii-bezitters die de GameCube hebben gemist laten kennismaken met de beste spellen uit die tijd. Pikmin is de eerste game die opnieuw wordt uitgebracht.

Een beetje raar is het wel, spellen opnieuw uitbrengen terwijl de Wii nog steeds prima in staat is de oorspronkelijke GameCube-versie van Pikmin af te spelen. Maar blijkbaar is die boodschap bij veel Wii-bezitters nooit echt doorgedrongen. Tel daarbij op dat bijna geen enkele winkel nog GameCube-spellen verkoopt, en Let's Play On Wii is voor Nintendo inderdaad een makkelijke manier om hun releaseschema kunstmatig nog wat op te kloppen.

Het is nog niet duidelijk of de spellen ook worden uitgerust met een unieke Wii-besturing. Mijn gok: waarschijnlijk wordt de besturing in zoverre aangepast dat het werkbaar is met een Wiimote/nunchuck combinatie (zodat het niet meer noodzakelijk is om een GameCube controller aan te schaffen), maar zonder daarbij gebruik te maken van de motion sensors etc. (want het kan natuurlijk niet zo zijn dat Nintendo er daadwerkelijk tijd en geld aan moet besteden).

Zie ook:
- Nintendo lost opslagproblemen Wii op – toch SD kaartjes
- Wii in 2009: Punch-Out!! Endless Ocean 2, Sin and Punishment 2

[games.blog forum]

Lees ook:Video: Pikmin en Donkey Kong: Jungle Beat op de Wii
Lees ook:Hoe Pikmin je bestanden verhuizen van 3DS naar 3DS
Lees ook:New Play Control: Pikmin 2 trailer
Lees ook:Smartphone-hit Badland naar alle spelcomputers
Lees ook:Wii-versie Pikmin 2 op 24 april

12 reacties op “GameCube klassiekers opnieuw uitgebracht voor de Wii

  1. maikeru

    Waarom niet gewoon via Virtual Console??? Of gaat dat niet doordat Big N te koppig was om vanaf het begin meer dan 0,5GB intern geheugen toe te voegen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Shitbull55

    Ben benieuwd naar het prijskaartje…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Waarschijnlijk zijn ze door Capcom op dit idee gekomen. Die RE4 “remake” heeft het in ieder geval niet slecht gedaan. Vraag me inderdaad ook af hoeveel ze voor dergelijke games gaan vragen. Meer dan twee tientjes mag dit toch zeker niet gaan kosten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ralph

    Ik denk dat dit ook gewoon wii-makes zullen worden van gamecube spellen, aangezien veel mensen geen gamecube controller of memory card hebben. Trouwens hier in Europa is Animal crossing City Folk ook gewijzigd naar Animal Crossing let’s go to the city. Bron http://www.nintendo.nl en dan binnenkort verwachte bij alle spellen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. MonkeyCrossing

    Het is omdat de gamecube zo weinig succes had (vergeleken met xbox en ps2) ook al waren er goeie spellen op uitgekomen.

    daarom proberen ze het opnieuw met wat extras neem ik aan anders ga ik super mario shunshine niet kopen hoor….

    dus dit bedoelden ze met: een nieuwe mario galaxy? een nieuwe zelda? jullie kunnen ze verwachten?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Wesley

    Hoe zit het dan met Pikmin 3? Is de remake van Pikmin het procect waar over gepraat werd. Ik hoop van niet want een nieuw pikmin deel is iest waar ik al tijden naar uit kijk.

      /   Beantwoorden  / 
  7. berend jan

    lijkt me anders wel ideaal, Ik heb veel toppers maar ik speel ze nooit omdat ik het teveel gedoe vind om eerst van boven mijn Wavebird te halen en te kijken welke van de 3 memmorycards ookalweer mijn echte safe staat enz enz enz…

    nu kan ik zo zo in de wii proppen en gaan me die banaan… lekker toch wel weer 20 euro uitgeven. Zo maakt nintendo hun oude toppers ineens tot gelikte prachttitels voor de Wii ik vind het slim…

      /   Beantwoorden  / 
  8. Will

    Hmm. Metroid Prime trilogy pack alsnog? MP1 en 2 zou ik graag nog eens overdoen met MP3 controls :D

      /   Beantwoorden  / 
  9. Nin Fan

    Nou, het werd echt tijd!!

    De meeste spellen kan niet op die snelheid niet aan (hogere processor zit erin) Ik hoop dat ze bij me favo spel eerst gaan doen: Buffy The Vampire Slayer (die doet een beetje raar op de Wii :( . Tja, ik heb wel de Cube nog maar die heb geen HD :(

    Ik hoop dat het wel komt dan ;)

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    Buffy The Vampire Slayer zou ik niet op rekenen, het gaat alleen om Nintendo’s eigen spellen en Buffy is van een andere uitgever.

    Ik weet verder niet hoe serieus je post was (hogere processor? Gamecube spellen die sneller worden afgespeeld? wat?), maar eh ja… sorry voor het slechte nieuws. ;)

    “Is de remake van Pikmin het procect waar over gepraat werd.”

    Haha, dat zou wel heel kwaadaardig zijn ja. Ik hoop het niet! Heb ook wel zin in een Pikmin 3.

    “nu kan ik zo zo in de wii proppen en gaan me die banaan… lekker toch wel weer 20 euro uitgeven. “

    Wow, over zulke klanten kun je als bedrijf alleen maar dromen. ;)

    *heeft zelf het klepje van zij Wii afgesloopt omdat de GameCube controller en memory card er toch standaard zijn ingeplugd. Voor F-Zero GX, die komt nog steeds regelmatig voorbij in huize Roggeveen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Amber

    Ik heb net een tijdje geleden Wind Waker op de GC gekocht dus daar ga ik in ieder geval niet mijn geld aan verspillen, maar mario sunshine Pikmin en F-Zero lijken me wel leuk.
    Hopelijk worden ze niet te duur

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.