New Play Control: Pikmin 2 trailer

Het grappige aan de Wii-versie van Pikmin 2 is dat ik me plotseling middenin de doelgroep bevind. Aangezien ik dit spel op de GameCube heb overgeslagen merk ik dat een goedkope nieuwe versie met een verbeterde besturing nu opeens niet meer zo irritant klinkt. Weg zijn al mijn bezwaren tegen Nintendo’s luie manier van geld verdienen. Bij het zien van deze New Play Control Pikmin 2-trailer (die voor mij volzit met nieuwe beelden, wat een leuk spel zeg) heb ik meer zoiets als: laat maar komen! Geef mij die paarse en witte Pikmin!

[games.blog forum]

Lees ook:Pikmin knuffels in de sterrencatalogus
Lees ook:Another Code R en Endless Ocean 2 komen dit jaar naar Europa
Lees ook:Zit er een Pikmin in dit grasveld?
Lees ook:Metroid Prime Trilogy ook naar Europa
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 68

10 reacties op “New Play Control: Pikmin 2 trailer

 1. Mindcircusnl

  Serieus? Erik? Pikmin niet gespeeld? Dan staat je inderdaad wat te wachten. Geweldige “RTS” met geniale puzzels. Rechtstreeks uit de achtertuin van Miyamoto zelf ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik heb Pikmin wel gespeeld, alleen Pikmin 2 niet. ;) Ik had toen net een PlayStation 2 gekocht en alle spellen die ik dáár had gemist (ik ben nu nog bezig met de inhaalslag) leken me net even wat vetter dan Pikmin 2.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Berend Jan

  ik sta momenteel naast Erik, ook kijk ik met veel positive gevoelens (ehhh eng) naar Metroid Prime 1 new play control. Die ga ik denk ik nog eerder kopen dan Pikmin 2 ik wacht wel op pikmin 3.
  .
  Pikmin 2 heb ik op de Cube ook overgeslagen.
  .
  Wanneer gaan ze mario Sunshine overzetten denken de pro’s hier ???

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Metroid Prime is niet zo eng, MP2 is degene waar je bang voor moet zijn. Dat is het spel met de horror-invloeden. Het enige enge aan Metroid Prime 1 is de bikkelharde moeilijkheidsgraad (aaaargh, Ripley, aaaargh!)
   .
   Ik las laatst bij één van mijn Nederlandse collega’s (http://www.mushroomkingdom.nl/zonnestralen-naar-de-wii) dat Mario Sunshine was aangekondigd voor de Wii. Maar het is een verhaal zonder bronvermelding en ik kon het op geen enkele andere site terugvinden. Beetje een twijfelachtig verhaal dus. ;)
   .
   Uiteindelijk zal hij er vast wel komen, maar erg veel valt er volgens mij niet te verbeteren. Je bestuurde dat waterkanon toch al niet met een cursor. Als Nintendo dat wel zou toevoegen werd het spel wel ERG makkelijk. Leren aanvoelen hoe je de waterstraal moet richten is juist wat Sunshine zo leuk maakt.
   .
   Waar ik wel belangstelling voor zou hebben is een Wiimake van The Wind Waker. Vooral als Nintendo het veranderen van de windrichting wat eenvoudiger kan maken (niet iedere keer een cutscene van een halve minuut please) wil ik dat spel best nog eens spelen.

     /   Beantwoorden  / 
 3. DK

  hoopelijk zit deze muziek er ook in want het past er wel bij

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kikujiro

  De controls voor de GC versie waren prima trouwens, daar mankeerde niets aan. Ik vond persoonlijk deel 2 leuker dan 1, maar dat kan komen door de tijdslimiet van 30 dagen in deel 1 (die is als ik me niet vergis uit de Wiimake gehaald).

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat is niet helemaal waar. Nintendo heeft alleen de optie ingebouwd om een dag overnieuw te doen als je niet tevreden bent over je eigen prestaties. Dat haalt de tijdsdruk er in ieder geval een beetje vanaf… al was het nu ook weer niet zo moeilijk om Pikmin gewoon binnen die 30 dagen uit te spelen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Dat klopt, maar ik was al zo gewend geraakt aan games zonder de ouderwetsche tijdslimiet, dat die 30 dagen tijdsdruk als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd hing.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Shitbull55

  Lijkt me leuk! Waarom is er eigenlijk nooit een Pikmin DS gemaakt? Te voor de hand liggend misschien ;-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.