Hoe Pikmin je bestanden verhuizen van 3DS naar 3DS


Dus ik besloot vandaag om toch maar mee te doen aan Game Mania’s lever je oude 3DS in en koop een 3DS XL voor 83 euro-actie. Ik ben blij met mijn grotere schermpjes, zolang ik maar niet nadenk over al het geld dat ik met een paar maanden geduld had kunnen besparen. De grootste verrassing kwam echter pas toen ik thuis begon met het overzetten van alle bestanden: mijn 3DS XL zit vol met Pikmin!

Voormalige DSi-bezitters die hun gedownloade spellen een jaar geleden moesten overzetten naar een 3DS kennen deze beelden waarschijnlijk al, maar voor mij was dit een verrassing. In plaats van een saaie progress bar zag ik hoe honderden Pikmin mijn bestanden één voor één kwamen verhuizen. Met dit soort grapjes (verborgen in een toepassing die maar een klein deel van alle 3DS-bezitters ooit zal gebruiken) blijven Nintendo’s spelcomputers zich gelukkig onderscheiden van de concurrentie.

(Die Pikmin zijn trouwens wel kieskeurig; alle DSiWare-titels hebben ze overgezet, maar 3DS-spellen als Freakyforms en Pullblox moest ik opnieuw downloaden. Gelukkig stond mijn vriendenlijst wel in de 3DS XL en is mijn Friend Code zo te zien niet gewijzigd. Bedankt Pikmin!)

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Uitlegfilmpje: bestanden verplaatsen van 3DS naar New Nintendo 3DS
Lees ook:Pikmin knuffels in de sterrencatalogus
Lees ook:Trailer: Shigeru Miyamoto’s Pikmin-tekenfilm
Lees ook:Geen kleipoppetjes meer in Pikmin 3 artwork?
Lees ook:Verborgen minigame ontdekt in New Nintendo 3DS-firmware

17 reacties op “Hoe Pikmin je bestanden verhuizen van 3DS naar 3DS

 1. Berend Jan

  83 euro… oei das wel lekker… aangezien ik de XL wel veel toffer vindt… Eens even met de baas overleggen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Oei dan moet je wel opschieten. De actie loopt nog maar tot vrijdag! Officieel mag je beide handhelds ook een week thuis houden (om bestanden over te zetten), maar ik moet mijn oude 3DS ook uiterlijk vrijdag weer inleveren.
   .
   Drie dingen om rekening mee te houden:
   .
   Hij kost weliswaar 83 euro, maar je moet eerst wel gewoon 183 betalen. Die 100 euro krijg je dan weer terug als je de oude 3DS inlevert.
   .
   Vergeet je oude 3DS niet mee te nemen naar de winkel, want ze wilen eerst controleren of die er nog wel netjes uitziet.
   .
   Omdat Nintendo die er niet bij stopt heb je ook een losse stekker nodig van 9 euro. Je betaalt eigenlijk dus gewoon 92 euro… maar dat is nog steeds verreweg de goedkoopste optie. Ik heb er nog geen spijt van. Als ik ze nu naast elkaar leg lijkt het scherm van mijn oude 3DS opeens belachelijk klein. :)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  Ik heb ongeveer een uur met de 3DS XL in mijn handen gestaan, daarna toch weer terug gezet en de Game Mania uitgelopen. Reden?
  .
  Ik blijf het hinderlijk vinden dat de resolutie gelijk is gebleven.Sommige individuele pixels blijven veel duidelijker zichtbaar. Hoewel ik het niet heb geprobeerd, denk ik dat gewone DS spellen om die reden niet fraaier op worden.
  .
  De keuze om geen tweede draaiknop toe te voegen, blijft een gemiste kans in mijn ogen.
  .
  De XL weegt toch iets meer. Ik vond het nu nog niet hinderlijk, maar op lange termijn misschien wel?
  .
  Afgezien van een nieuwe stekker, moet je ook denken aan de aanschaf van een nieuwe houder.
  .
  Maar waar is de metaal-achtige glans gebleven? Geef toe dat het nu wat ‘cheap’ uitziet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Als je allergisch bent voor pixels moet je er inderdaad niet aan beginnen. De individuele pixels worden op zo’n groot scherm nu eenmaal beter zichtbaar. Mij persoonlijk stoort het niet. Sterker nog: ik vind het bij sommige spellen wel iets toevoegen. Het is wat “spelachtiger” of zoiets. Geüpscalede DS-spellen zien er wel lelijk uit, maar als je bij het opstarten de Select-knop ingedrukt houdt worden ze afgespeeld in hun originele resolutie (dan dus wel met een zwarte rand om het scherm). Daarna gaat het prima.
   .
   Ik zou eerder zeggen dat het ontbreken van die tweede draaiknop een gemiste kans kan worden. Nu is het dat nog niet, omdat er amper spellen zijn die zo’n besturing ondersteunen. Ik ga pas klagen als de volgende F-Zero of Pikmin er verplicht gebruik van maken.
   .
   Van het gewicht heb ik tot nu toe nog geen last gehad. En ik vind de XL ook prettiger in de hand liggen.
   .
   Mja, toen ik hoorde dat zo’n cradle 25 euro kostte was de keus voor mij snel gemaakt. Het is inderdaad iets makkelijker om hem daar gewoon in te leggen, maar als ik daarmee 16 euro kan besparen steek ik er net zo lief een los stekkertje in.
   .
   Die metaal-glans was inderdaad wel mooi. Geen idee waarom die er niet meer op zit. Het rood van mijn XL vind ik wel een mooie kleur, maar die glans mis ik wel een beetje. (Maar als ik hem dan openklap en het grote scherm zie ben ik dat meteen weer vergeten. ;) )

     /   Beantwoorden  / 
   1. Inno Vation

    Bedankt voor je reactie Erik. Het is inderdaad maar net hoe je tegen die pixels aankijkt.
    Het “trucje” met de Select-knop had ik in een Amerikaanse review gelezen, maar ik wist niet dat het ook voor de Europese XL van toepassing was. Derhalve dan ook niet geprobeerd. Maar het scheelt een slok op een borrel.
    .
    Maar als ik nog van de actie gebruik wil maken, dan moet ik vandaag (donderdag)de knoop doorhakken….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     Twijfel je dan nog steeds? Ik dacht dat je keuze wel definitief zou zijn nadat je de XL zo uitgebreid hebt getest bij die Game Mania. Je moet het natuurlijk zelf weten, maar als jij je wel stoorde aan die pixels zou ik het niet doen. Anders zit je jezelf daar straks bij ieder spel aan te ergeren.
     .
     En dat trucje met de select-knop werkt uiteraard alleen bij DS-spellen. Het is niet zo dat je daarmee ook 3DS-spellen weer in het klein kunt spelen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Inno Vation

      Op de valreep toch de XL gekocht. Nadat ik hem weer in mijn handen had , ging ik definitief voor de bijl. Alle bovengenoemde bezwaren vallen in het niet als je kijkt wat je terug krijgt.
      Afijn, thuis gekomen en de gegevensoverdracht uitgevoerd. Alles werd keurig overgenomen en sommige spellen moest ik opnieuw downloaden. Maar een waarschuwing is hier toch op zijn plaats. Op een gegeven moment vraagt de 3DS XL om je 2 GB SD kaart en neemt schijnbaar wat gegevens over. Als je daarna je 4 GB insteekt, zijn je o.a. je save files niet te vinden. Dat had ik natuurlijk kunnen weten, want dat stond ook op de Nintendo site. Maar als je de 2GB data via de PC overzet op je 4GB kaart, wordt dat niet herkend op de 3DS XL! Wisselen met de kaarten zoals Nintendo adviseert, gaat niet want je moet je 2GB kaart ook inleveren bij je 3DS.
      .
      De oplossing is dus om de 4GB kaart te formatteren en je 2GB data over te zetten. Daarna zijn je save data, foto’s en tekeningen (afkomstig van Colors3D) weer terug!
      .
      Pfff… moest dit even kwijt Erik.

        /  
     2. Erik

      Huh? Save files? Worden die dan niet gewoon bewaard op de spelcassette zelf? Ik dacht dat save files alleen nodig waren als een spelcomputer gebruik maakte van DVD-schijfjes.
      .
      Hoe dan ook, dat gedoe met die SD-kaartjes vond ik ook verwarrend. Het overdrachtsprogramma doet op een gegeven net alsof je klaar bent, maar dan ontbreken al je foto’s en tekeningen (en in mijn geval ook al mijn gedownloade spelletjes). De oplossing is inderdaad om de hele inhoud van het 2GB kaartje te kopieren naar het 4GB kaartje. De 3DS herkent dat nieuwe kaartje pas nadat de complete overdracht is uitgevoerd.
      .
      En tweedehands games staan bij mijn Game Mania ook willekeurig door elkaar… maar de nieuwe spellen volgens mij ook. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een gamewinkel (of speelgoedwinkel) hun spellen op alfabetische volgorde uitstalde. Dat zou eigenlijk wel een goed idee zijn ja.

        /  
     3. Inno Vation

      Schijnbaar komen de save files ook op de SD kaart. Vermoedelijk onder de directory “Nintendo 3DS” en dan die lange bestandsnaam. Bij diverse spellen moest ik weer vanaf het begin beginnen.
      Maar de inhoud van de ene kaart naar de andere kaart, met de hand kopiëren bleek niet de oplossing voor mij. De save files en tekeningen, alle pokemons van de Pokedex en zo meer, kwamen niet tevoorschijn. Enkel door eerst de 4GB kaart te formateren werkte wel.
      .
      @Kikujiro
      Er zijn weinig winkels die alles op alfabet hebben staan. Met 2e hands games lijkt mij ook onbegonnen werk. Iedereen zit rücksichtslos in de rekken te graaien.

        /  
     4. Erik

      Wonderlijk… ik hoefde mijn 4GB kaartje niet te formatteren en toen ik alle bestanden eenmaal had gekopieerd stonden alles meteen weer op z’n vertrouwde plek, precies zoals ik het had achtergelaten op mijn oude 3DS. Volgens mij zijn alle save files ook nog intact. Ik heb in ieder geval nog nergens overnieuw hoeven beginnen.
      .
      Misschien hangt het er vanaf welke software je erop had staan? Ik weet anders ook niet waarom onze ervaringen zo verschillend waren.
      .
      Anyway, ik hoop dat je nog geen spijt hebt van je ruil en dat je nog steeds geniet van je grotere schermen. Ik in ieder geval wel. Ik begin zelfs zin te krijgen om Mario 3D Land en OoT Remake overnieuw te spelen op de XL. De trailer voor Animal Crossing die ik had gedownload ziet er op dit scherm ook meteen veel beter uit. Waarom heeft Nintendo niet gewoon gelijk zo’n groot scherm gebruikt?

        /  
     5. Erik

      Nu word ik bijna bang dat ik iets verkeerd heb gedaan door hem niet te formatteren. Hopelijk zijn er toch geen dingen gewist die me nu nog niet zijn opgevallen. Raar eigenlijk dat er in dat hele gegevensoverdracht-programma nergens duidelijke instructies staan over wat je met de SD-kaart moet doen.
      .
      En ik heb even gekeken en ik kan die Animal Crossing trailer nu ook niet meer vinden in de eShop. Hij hoorde volgens mij bij een van die Nintendo Direct-presentaties, dus hij zal dan wel tijdelijk in de Shop hebben gestaan. Het is gewoon deze trailer, maar dan dus in 3D.

        /  
 3. Kikujiro

  @ Erik/Inno Vation
  Gefeliciteerd met de XL. Volgens mij wel een goede deal. Nu we het toch over de Game Mania hebben… in mijn woonplaats heb ze een redelijke hoeveelheid 2e hands games. Alleen tot mijn grote irritatie staan deze games kris kras door elkaaar en dus niet op alfabet, is dat gebruikelijk bij de Game Mania of zijn ze bij ons gewoon te beroerd de boel te sorteren?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zaaltje

   Volgens mij is dat redelijk gebruikelijk. Hier staan ze ook totaal niet logisch gerangschikt… Wat ik ook zeer frustrerend vind is de prijs die ze voor 2e hands games vragen, soms maar 10 euro goedkoper als de retail games.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    @ Zaaltje
    .
    Wel interessant eigenlijk. want die willekeurige volgorde weerhoudt mij er altijd van naar bepaalde spellen die in mijn collectie ontbreken op zoek te gaan. We hebben hier in de buurt twee ‘onafhankelijke’ gamewinkels die alles wel netjes op volgorde hebben (maar die binnenkort ook een Game Mania worden trouwens). De tweedehands prijzen bij Game Mania zijn echt idioot hoog. Soms inderdaad net onder de retailprijs of soms zelfs er nog boven (vergeleken met internetwinkels als Play of Amazon).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     Hoeveel geld krijg je dan eigenlijk als je zelf een oud spel inlevert? Is dat dan ook een hoog bedrag of maakt Game Mania gewoon heel veel winst op gebruikte games?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Zaaltje

      Dat zou ik niet weten, heb tot nu toe nog geen enkel spel verkocht.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.