Eerste indruk van het Nintendo Kanaal


Het Nintendo Kanaal, dé plek om filmpjes te bekijken, te lezen over Nintendo's nieuwste spellen en gratis DS demo's te downloaden, is vanaf vandaag beschikbaar in Europa. Ik besloot een kijkje nemen, maar niet voordat ik eerst Virtual Console-spel Star Parodier van mijn Wii moest knikkeren om geheugen vrij te maken. Dat voelt inmiddels aan als een verontrustend vertrouwd ritueel en, NEE NINTENDO, dat betekent niet dat het begint te wennen.

Eenmaal geïnstalleerd werkt het Nintendo Kanaal gelukkig als een trein, al valt meteen op hoe onoverzichtelijk alles weer in elkaar zit. Dit kanaal is in theorie één van de leukere en informatievere kanalen op de Wii, maar alle informatie zit verstopt achter kale witte menu's zonder plaatjes. Zelfs het Winkel Kanaal oogt vrolijker en dat is niet bedoeld als compliment.

Het hoofdmenu heet 'Titels zoeken.'

Ja, ik dacht: laat ik de mensen maar even wegwijs maken als Nintendo het zelf niet doet. Het kanaal loodst je bij binnenkomst meteen door naar de sectie 'nieuwe videos' (Mario Kart trailer, Wii Fit trailer) terwijl ik eigenlijk op zoek was naar die gratis DS demo's. Die optie is te vinden in het hoofdmenu, en die zit weer verstopt achter de knop 'Titels zoeken.'

Ik hoop dat jullie zin hebben in een breintraining.

Want meer demo's dan Big Brain Academy en Dr. Kawashima's BRAIN TRAINING zijn er nog niet. Alle begin is natuurlijk moeilijk, maar twee demo's van titels die al meer dan een jaar in de winkel liggen? Daar komt de gemiddelde gamer echt zijn bed niet voor uit. Ter vergelijking: toen het Wii Channel eerder deze maand lanceerde in Amerika konden de mensen al meteen kiezen uit: Brain Age 2, Flash Focus, Crosswords DS, Jam Sessions, Rayman Raving Rabbids, Cooking Mama 2, Disney Friends en Ninja Gaiden: Dragon Sword.

Demo's blijven niet eeuwig online.

Nog een waardevolle les die we hebben geleerd uit Amerika: de DS Downloadservice is niet zoals het winkelkanaal. Nintendo werkt de lijst regelmatig bij met nieuwe titels, maar dat betekent ook dat oudere demo's regelmatig worden verwijderd. Aarzel dus niet als je een interessante demo ziet en probeer hem meteen uit. Volgende week is hij er misschien niet meer.

Een oneindig avontuur in de ruimte.

Ik dacht: laat ik eens kijken wat het Nintendo Kanaal te vertellen heeft over één van mijn favoriete Wii-spellen, Super Mario Galaxy. Nou, dat het een oneindig avontuur in de ruimte is dus. Geen verdere omschrijving, geen screenshots, geen filmpjes. Niet ieder spel is zo slecht vertegenwoordigd, Mario Kart (omschrijving: 'Kruip achter het stuur') heeft bijvoorbeeld een leuke trailer, maar er is duidelijk nog een hoop werk aan de winkel.

Alle Virtual Console spellen moeten het zelfs doen met een uniforme 'Geniet van deze en andere klassiekers dankzij Virtual Console' omschrijving, terwijl er voor al die titels in het Winkel Kanaal een uitgebreide(re) Nederlandstalige omschrijving bestaat. Hoeveel moeite kan het zijn om op z'n minst die teksten te kopiëren naar het Nintendo Kanaal?

The first step is to remove the grit from the clams.

Als het werkt, dan werkt het ook meteen goed. Binnen een paar klikken, en zonder wachttijden, zat ik trailers te bekijken van Lego Indiana Jones en een geweldig filmpje in Tell Sell-stijl voor Can't decide what to eat? (eeuwig zonde dat Nintendo dat niet laat vertalen, het concept is briljant maar hoeveel Nederlandse huisvrouwen weten wat ze moeten doen bij het commando: 'the first step is to remove the grit from the clams'?). De beeldkwaliteit is natuurlijk belabberd maar doet dat er toe bij een trailer? Op de Wii? Op de PlayStation 3 kan ik trailers downloaden in High Definition, maar je moet wel een hele hardcore gamer zijn om daar de moeite voor te nemen.

Wat vind jij?

De laatste mogelijkheid van het Nintendo Kanaal is om je mening te geven over alle Wii-spellen die je langer dan een uur hebt gespeeld. Dat is erg leuk gedaan en zit vol typische Nintendo grapjes: trommelgeroffel terwijl de Wii gespannen afwacht of je een positieve of negatieve score gaat geven. Het is me alleen volstrekt onduidelijk waar al die informatie terechtkomt en op welke plek ik kan zien wat andere mensen hebben gestemd. In het ideale geval zou ik op de pagina van ieder spel willen zien wat andere gamers er van vonden. Maar als Nintendo al zoiets van plan is, dan is die functie nu nog niet actief.

Conclusie?

Nu ja, het is gratis. Als je belangstelling hebt kun je het net zo goed even uitproberen. Ik vind het alleen wel een magere start en er zal nog heel wat moeten verbeteren voordat ik het Nintendo Kanaal ga gebruiken voor mijn dagelijkse gamenieuws.

Zie ook:
- Topcoureur G.Surround wint goud in Sherbet Land
- Over Freezeflames en Dusty Dunes

[games.blog forum]

Lees ook:Metroid Prime 3 Preview Kanaal nu beschikbaar
Lees ook:Het Nintendo Power kanaal?
Lees ook:Amerika krijgt Nintendo Channel: filmpjes en DS demo’s
Lees ook:Rhythm Paradise demo in het Nintendo Kanaal
Lees ook:Nintendo’s grote nieuws deel 2: het geheugenprobleem is opgelost

18 reacties op “Eerste indruk van het Nintendo Kanaal

  1. Gulzt

    Als ik dit zo lees dan laat ik Star Parodier nog maar even op m’n wii staan :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Een verstandig besluit Gulzt. Misschien ga ik hem straks ook maar weer opnieuw downloaden ipv dit kanaal. :p Ik heb me met dat spel al een stuk beter vermaakt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. maikeru

    Eeuwig zonde als dit niet verbeterd. Zoals gezegd is dit HET kanaal waar iedereen op zat te wachten vanaf het begin, als ze dat dan verkl*ten is dat bijna onvergeefbaar

      /   Beantwoorden  / 
  4. Luc

    vanochtend in euforie het kanaal gedownload om ook de ninja gaiden demo te spelen..
    alleen die brein dingen, wel leuk maar ik heb ze al, LANG…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Robbin

    Nintendo loopt alles de laatste tijd alleen maar te verneuken… ze hebben écht geen inspiratie… dan gaan ze maar weer een Wario Land maken, ik bedoel niet dat Wario Land kut is, maar gewoon dat Nintendo niet de moeite neemt om eens iets Origineels en Leukers te verzinnen dan alleen klassiekers op-pimpen en opvolgers maken voor al reeds uitgemelkte games zoals Mario Party (het kan dan wel leuk blijven, daar niet van, maar ze moeten gewoon eens wat nieuws maken)

      /   Beantwoorden  / 
  6. berend jan

    360/PS3 1 Wii 0 again….

    weer laat nintendo europe het afweten als het over een informative site (kanaal/site is eingelijk gelijk) gaat, is er iemand die laatst nog op het nintendowifi.nl site ding heb gekeken. Dat is net zo verschrikkelijk als dat het voorland van het nintendo kanaal is dan moet nintendo gewoon weer stoppen met het aanbieden van online content in europa…

      /   Beantwoorden  / 
  7. thom

    ik hgeb hem vamidag nog gedownload toevalig :P
    maar ik vind et aleen maar een cormiceel iets om meer games te verkopen. veel heb je dr niet aan wand de 8 filmpjes die er op staan kan je op internet vinden en zijn al oud

      /   Beantwoorden  / 
  8. Swiiman

    vanochtend in euforie het kanaal gedownload om ook de ninja gaiden demo te spelen..
    alleen die brein dingen, wel leuk maar ik heb ze al, LANG…

    Ik precies hetzelfde fu%king hell!!!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jeffrey

    Ik ben het hier niet mee eens, ik vind het een erg leuk kanaal. De vormgeving vind ik ook mooi, een nintendo stijl. Veel spellen staan er op ook al, alleen nog wat weinig info + videos + screenshots. Maar het lijkt mij dat ze dat gaan toevoegen bij nieuwe spellen. Over dat virtual console heb je wel gelijk, dat had uitgebreider gekund. De Wat vind jij-functie wordt gebruikt bij de zoekfunctie.

    Kortom: ik ben erg tevreden over dit kanaal (al ben ik dan wel de enigste denk ik zo)

      /   Beantwoorden  / 
  10. Teun gc

    Staan er echt demo’s op ja? Ik zal nog eens gaan kijken dan. Had mijnn DS al in de aanslag staan maar dacht dat ze ons weer genaaid zouden hebben. Nu ja, ze doen dat toch met die brain shit (die ik al heb) maar ben toch wel benieuwd hoe het werkt. Nog eens zoeken naar de demo’s dan, want ik vond alleen reclame filmpjes.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Teun gc

    Aha, het kan dus wel! Waarom hebben ze dat verstopt? En waarom wel hier alles vertalen en niet Wii Fit of cooking mama? Rare snuiters daar in Nieuwegein.

      /   Beantwoorden  / 
  12. oscar (qwrty)

    ik hb het nog niet gezien…

    ik wist niet eens dat het vandaag uitkwam o.0

      /   Beantwoorden  / 
  13. erik

    “maar ben toch wel benieuwd hoe het werkt.”

    Het werkt gelukkig wel uitstekend (ik heb het ook getest). De DS herkent het signaal onmiddellijk en in een paar seconde kun je aan de slag. Erg netjes, nu nog interessante demo’s.

    “De vormgeving vind ik ook mooi, een nintendo stijl.”

    Mwah. Het weerkanaal, het nieuwskanaal en het enquette-verhaal vind ik stuk voor stuk veel eleganter om naar te kijken.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Jeffrey

    Maar bij het nintendo kanaal vind ik een nintendo stijl passen.

      /   Beantwoorden  / 
  15. MonkeyCrossing

    wacht even dat brein spelletje krijg je toch gratis bij je ds lite? wat heeft die demo dan voor zin?

      /   Beantwoorden  / 
  16. MetroidPrime

    Ik ben zwaar teleurgesteld, in Nederland krijgen wij maar 2 DS demo’s, terwijl de rest van Europa er 7(!) schijnt te hebben gekregen.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Tara

    “wacht even dat brein spelletje krijg je toch gratis bij je ds lite? wat heeft die demo dan voor zin?”

    Je kan een DS lite zonder spel kopen, met zo’n breingame en met Nintendogs en misschien is er nog wel zo’n aanbieding die ik niet ken. Mijn DS (geen lite) heb ik samen met Mario Kart gekocht.

    Verder vind ik dit kanaal juist het mooiste vormgegeven. Lekker simpel, en met leuke achtergrondjes. En wel erg jammer van de demo’s maar met de filmpjes heb ik me redelijk goed vermaakt. Dat filmpje van Wii Fit (met de maker ervan, geen idee hoe die heet) had ik nog nooit gezien, en van Cooking Guide had ik nog nooit gehoord. Wie koopt nou zoiets?

      /   Beantwoorden  / 
  18. geoduck

    Gooey Ducks grow to about two pounds in four or five years.
    [url=http://www.gooey-duck.com/]gooey duck[/url]

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.