Over Freezeflames en Dusty Dunes


Zojuist heb ik, achter elkaar, de ijswereld en de woestijnwereld van Super Mario Galaxy gespeeld. Traditioneel altijd mijn minst favoriete levels in ieder Mario-spel. Het ligt ongetwijfeld aan mij, maar ik heb er de lol nooit van ingezien om een heel level extra voorzichtig te moeten spelen omdat de vloer glad is of omdat er overal drijfzand ligt. De grootste kracht van Mario is in mijn ogen juist de geweldige besturing. Waarom dan de omgeving aanpassen zodat die besturing alsnog onnauwkeurig en slordig aanvoelt?

Maar nu speel ik Super Mario Galaxy en hier heeft Nintendo het dan toch voor elkaar: zowel de ijswereld als de woestijnwereld waren allebei leuk om te spelen. En dan bedoel ik niet "nou, dat was minder erg dan ik had verwacht." Nee, ik bedoel écht leuk. Leuk als in: twee van mijn favoriete werelden tot nu toe. En ja het ijs is glad, en ja er is drijfzand. Maar het is allemaal net even anders dan je gewend bent. Niet langer hoef je extra voorzichtig te spelen. De levels nodigen zelfs uit om er lekker nonchalant doorheen te racen. In plaats van onhandig uit te glijden op het ijs mag je nu meemaken hoe Mario er op gaat schaatsen (voelt geweldig!).

En als dan toch het moment komt, ergens in de ijswereld, dat je over een hele serie ijsgladde platformpjes moet springen, dan zorgt Nintendo voor een strakke tijdslimiet zodat je wel onvoorzichtig moet spelen. Niet schuifelen maar rennen! Ik ben daar toch beter in dat ik had verwacht, het lukte me in één keer.

Zie ook:
- De Mail Toad

Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 70: Brrr…
Lees ook:39 Metroid Prime Hunters screenshots
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 87: Dan maar geen Azelf
Lees ook:Online spelletje: Aether
Lees ook:Verder met Twilight Princess

Eén reactie op “Over Freezeflames en Dusty Dunes

  1. Ramonsk8

    Ik zit nu op de 109 sterren…

    Eindelijk wordt het iets pittiger, zoals de DareDevil Comets en de Purple Coin Coemts! I LOVE THIS GAME!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.