Het gebeurde in Desert Hills


Ik stink. Ik bak er niks van. Ik dacht dat ik een gemeen potje kon Mariokarten, maar als ik vrijdag één ding heb geleerd, dan is het wel dat ik nog lang niet goed kan racen. Ik heb al anderhalve lap geen andere spelers meer gezien. Alleen de kaalgeplukte itemboxen verraden dat ik niet alleen ben.

Voor de vijfde keer op rij ben ik aan het verliezen van Swiiman (wat trouwens absoluut geen schande is, Swiiman rijdt alsof hij Mario Kart Wii al een jaar lang iedere dag speelt), en toch heb ik nog steeds een goed humeur. Verliezen van tegenstanders die simpelweg beter racen kan heel motiverend zijn. Het is absoluut niet te vergelijken met verliezen van slechte spelers die je helemaal murw mogen beuken met hun bliksemschichten en blauwe schilden.

Maar dan keren mijn kansen: één van de itemboxen geeft me een Bullet Bill. Met een rotvaart vlieg ik als zwarte kanonskogel over de kronkelige weggetjes van Desert Hills. Tegen de tijd dat Bill is uitgewerkt kan ik de andere racers zowaar zien! Als mijn volgende item dan ook nog een driebubbele paddestoel is weet ik het zeker: ik ben voorbestemd om deze race te winnen. Met twee van de paddestoelen suis ik door de shortcut, links van de piramide, en plotseling bevind ik me helemaal vooraan. Op een één of andere manier, waarschijnlijk door alle adrenaline die door mijn lijf giert nu ik zo middenin de actie zit, weet ik gedurende het hele laatste rondje iedereen voor te blijven. Een paar hectische seconden later schiet ik met de overgebleven paddestoel als eerste over de finish.

Ha! Nu weet Swiiman ook hoe het voelt om te verliezen van een slechte speler met superieure items!

Het grote Mario Kart Wii Friend Codes topic

Lees ook:Mijn radiografisch bestuurbare Yoshi
Lees ook:Nog 36 dagen! Mario Kart Wii screenshots
Lees ook:Super Mario Kart NU in het winkelkanaal
Lees ook:Waar doet dit racespel voor de iPhone je aan denken?
Lees ook:Super Mario Kart volgende week in het Amerikaanse winkelkanaal

28 reacties op “Het gebeurde in Desert Hills

  1. berend jann

    Kijk een mooi verslag van een laffe “all items no skills” achterhoede Mario Kart actie…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Koen

    Zo, Erik leeft ook weer :]

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mark

    Whaha!
    Geweldig stukje met een passende tekening!:P

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    “Kijk een mooi verslag van een laffe “all items no skills” achterhoede Mario Kart actie…”

    *hehehe* Precies!

    Sommige spelers zijn echt eng goed trouwens. Neemt niet weg dat het erg frustrerend kan zijn twee rondes als eerste over de finish te racen en in de laatste ronde door blauwe shilden, Bullet Bills e.d. alsnog in de achterhoede te eindigen.

    Dat zijn wel de mooiste overwinningen overigens, vanuit een laatste positie alsnog eerste worden (het leukste vind ik om iemand vlak voor de finish door gebruik te maken van zijn/haar “slipstream” in te halen, lachen!).

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kars

    jaah jongens, Erik is weer wakker:P Ik kan me er zo aan ergeren als mensen die laatste liggen zoveel goeie items krijgen dat ze weer vooraan komen te liggen, behalve als ik het zelf ben zeg maar. Denk dat erik dat ook moet voelen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Kijk een mooi verslag van een laffe “all items no skills” achterhoede Mario Kart actie…”

    Tja. ;) Als je de items krijgt kun je ze net zo goed gebruiken. En het waren in ieder geval geen blauwe schilden of bliksemaanvallen.

    “Neemt niet weg dat het erg frustrerend kan zijn twee rondes als eerste over de finish te racen en in de laatste ronde door blauwe shilden, Bullet Bills e.d. alsnog in de achterhoede te eindigen.”

    Dat is inderdaad frustrerend. Online zit ik soms al te mopperen, maar als de computer op die manier wint tijdens een singleplayer GP kan ik er helemaal slecht tegen! :p

    “(het leukste vind ik om iemand vlak voor de finish door gebruik te maken van zijn/haar “slipstream” in te halen, lachen!).”

    Dat blijft inderdaad leuk. De slipstream is in MKWii krachtiger en makkelijker uit te voeren dan in elke andere mario kart volgens mij. De speedboost die je er door krijgt is volgens mij zelfs groter dan de miniturbo van een geslaagde powerslide. Maar het is een leuke techniek, ik heb er geen bezwaar tegen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Afello de Luie Wolf

    Zucht… ik wilde dat ik net zoveel tijd had als jullie en sowieso al die middelbare school gangers die hele dagen kunnen mario karten. Ik heb zo vreselijk het nakijken online… zucht… Maar de stuurtjes blijven wel gezellig :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Kevin S

    Erik hoe heet jouw poppetje eigenlijk online? Ik meende je te hebben toegevoegd enige tijd geleden, maar ik weet niet zeker of je nou wel of niet in mijn lijst staat..

    En (alweer) goed geschreven ;) !

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    Wacht… Afello is dezelfde persoon als Luie Wolf? :p Dat heb ik dus nooit geweten!

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    surrounded

    Of zal ik er vandaag eens g.surround van maken ;)

      /   Beantwoorden  / 
  11. Swiiman

    Ha!
    Erik is net als Mark!!!
    Super blij zijn als ze éééén keer van mij winnen…
    ik kan me dat stuk nog wel herinneren van die baan.
    maar ik had vorig weekend zo veel geoefend dat ik er hoofdpijn van over had gehouden.
    is er iemand hier die mij nog uitdaging kan bieden???
    Ps mooi stukje geschreven Erik top!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Mark

    Tss niet een te hoge pet op van jezelf he mannetje? :P
    :)

      /   Beantwoorden  / 
  13. Gulzt

    Welke shortcut bedoel je eigenlijk in je artikel? Die bij de afdaling, links van de brug dwars door het zand ?

    Ik vind het overigens wel grappig als ik uiteindelijk verlies door een bullet bill. Het enige wat ik niet kan waarderen is dat iemand een “bliksem” afschiet precies op het moment dat ik probeer een kloof over te springen.

    Maar het vervolg is dan vaak weer leuk. Vervolgens schiet diegene die nog net achter me ligt z’n 3 rode schilden op me af waardoor de daarna volgende dat ook kan doen, en vervolgens sta je zover achter dat je in aanmerking komt voor een ster. Met die ster snij je flink wat af en rij je over je tegenstanders heen als straf voor hun rode schilden. Onderweg scoor je een gouden paddestoel waarmee je in no-time weer tweede rijdt. De nummer 1 krijgt een blauw schild op z’n kop en je wint alsnog de race :)

      /   Beantwoorden  / 
  14. Roland

    mooi stukkie erik, en zo waar!!
    ik race nu met vrienden en offline met het wii-wheel maar online maak je dan gewoon geen kans

    en ik ben er nu achter gekomen dat als ik online met de wavebird speel dat er bovenin de lijst alsnog een leuke uitdaging is te vinden

    zo sporadisch is er een race dat ik Gulzt of Janush nog goed bij kan houden ook

      /   Beantwoorden  / 
  15. Péte Fløm

    Grrrr, ik wil ook Mario Karten!! Maar mn Wii is dus kapot(laser aangetast door roken). Helaas kan hij niet meer gemaakt worden, dus ik ben alles kwijt! Morgen of overmorgen krijg ik een nieuwe (voor € 90,-, opzich best een goeie deal van Nintendo, garantie was al verlopen dus ze hadden ook kunnen zeggen bekijk het maar).
    Dan zal ik mn nieuwe friendcode doorgeven en dan hoop ik dat ik nog een beetje mee kan draaien, jullie zijn inmiddels veteranen lijkt het wel. :-P

    Dus 1 tip: laat je Wii NOOIT meeroken, daar kan hij niet zo goed tegen.

      /   Beantwoorden  / 
  16. [GBL] nick

    Hee swiiman ik stuur mn DK snowboard tijd wel!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Kikujiro

    “Met die ster snij je flink wat af en rij je over je tegenstanders heen als straf voor hun rode schilden.”

    *gnagnagna* Ja, dat doe ik dus ook altijd, doorgaans gepaard gaand met een citaat uit Pulp Fiction: “And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger”. Ahh… de zoete smaak van wraak… bijna nog leuker dan een race winnen.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Kikujiro

    @ Péte Fløm

    Alles kwijt? Wauw… da’s erg jammer. Dus er is geen enkele mogelijkheid downloads over te zetten op een nieuw Wii systeem? Tss… balen zeg!

    Anyway, ik zal in mijn Friend List een plaatsje voor je vrij houden! ;)

      /   Beantwoorden  / 
  19. Kevin S

    Ooohkeeey :D Dan heb ik je toch online :)

    Ik ben Okkie, tijd om van de week eens met je te racen ;)

      /   Beantwoorden  / 
  20. Robin

    @ Péte
    Bij mij had nintendo wel alle gegevens van het winkelkanaal overgeplaatst naar de nieuwe wii (gekoppeld aan nintendo-account + alle spellen die ik had gekocht kon ik weer gratis downloaden) Maar dat was wel het enige.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Robin

    Ik heb het nét voor elkaar gekregen om 50cc helemaal uit te spelen (alles rank ** ) en de gouden troffee in 100c mushroom cup, DAT is alles =P (oke, ik heb ook 2 expert staffs vrijgespeelt en een stuk of 22 time trials gedaan)

      /   Beantwoorden  / 
  22. Ralph

    Hey Erik, heb je mij al toegevoegd? Ik sta op pagina 4 van het ‘Het grote Mario Kart Wii Friend Codes topic’. Ik heb een paar goede tijden dus kijk dan maar eens of je ze kan verslaan.

      /   Beantwoorden  / 
  23. Xander

    Leuk stukje Erik. Heel herkenbaar! :-D

    Kan iemand mij alleen uitleggen wat “expert staffs” zijn? Ik heb er een aantal vrij gespeeld maar wat kan ik ermee???
    Hoop op een reactie….

      /   Beantwoorden  / 
  24. Swiiman

    Jo Erik, nog een ding.
    Je moet jezelf niet te laag inschatten hoor…
    bij sommige banen was jij toch behoorlijk goed…
    En als ik verlies komt het door de items, niet door de skills van andere mensen…

      /   Beantwoorden  / 
  25. Gulzt

    @Xander

    Die expert staffs kun je ook weer verslaan als je daar zin in hebt, maar het gaat puur om het unlocken van die ghosts, niet om ze te verslaan.
    Unlock je er 1 krijg je een karretje,
    bij 4, 8, 12, & 32 wachten je ook weer nieuwe unlocks.

      /   Beantwoorden  / 
  26. Pete Flom

    @ Kikujiro

    ja met alles bedoelde ik dus save games en mii’s, ik kan idd wel de Virtual Console spellen opnieuw downloaden. Maar het blijft toch een beetje jammer natuurlijk.. :-)

      /   Beantwoorden  / 
  27. Robin

    @ Erik

    Ik had een iets handigere tip gelezen dan snel tot 7 tellen: Als de lakita zijn hand op het hoogst heeft terwijl de 2 in beeld is, dan moet je gas geven ^^

      /   Beantwoorden  / 
  28. Janush

    Hehe, leuke stukje, lees het nu pas. Swiiman is wel heel goed ja…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.