GERUCHT: Animal Crossing MMO op de Wii


Erg interessante geruchten uit Japan! In het meest recente nummer van tijdschrift EDGE wordt beweerd dat Nintendo opvallend grote plannen heeft met Animal Crossing op de Wii: "Een Japanse bron heeft tegenover EDGE bevestigd dat Nintendo van de aankomende Wii-versie van Animal Crossing een social networking MMO wil maken." Een MMO zou betekenen dan vele tientallen spelers tegelijk in hetzelfde dorp kunnen spelen. Wat betekent dat voor de toekomst van Animal Crossing?

Begrijp me niet verkeerd, de allergrootste ramp zou zijn als Animal Crossing op de Wii nog een keer precies hetzelfde spel werd. Ik juich iedere vernieuwing toe en Nintendo moet op de Wii beslist iets anders doen voordat ik Animal Crossing nog een keer ga spelen. Maar een MMO?

Tot nu toe was Animal Crossing altijd zo leuk om te spelen vanwege de maffe dierlijke bewoners en hun grappige verhaaltjes en obsessies. Samen met het vaste personeel (Tom Nook, Tortimer, de Able Sisters) waren zij de échte hoofdrolspelers. Jij bestuurde dan wel een menselijk figuurtje, maar die was nog niet half zo charmant als de dierlijke bewoners. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik meer een toeschouwer was die elke dag mocht meekijken in de levens van de bewoners.

Ik vraag me af wat het met het spel zou doen als de rollen omgedraaid worden. Een stuk of acht dieren die opeens een bijrol moeten gaan vervullen tussen twintig of dertig menselijke spelers die elkaar allemaal veel interessanter vinden. Is Animal Crossing dan nog wel Animal Crossing?

Het idee is opzich niet slecht, en de wereld van Animal Crossing (met de gigantische nadruk op het verzamelen van spullen) leent zich prima voor een gigantisch multiplayer spel waar iedereen met elkaar kan ruilen en samenwerken. Maar drie of vier menselijke bewoners per dorpje is meer dan genoeg. Voor het "massive multiplayer" aspect zie ik liever dat al die spelers ergens anders kunnen afspreken. Misschien een grote verzamelplaats waar iedereen met de trein naartoe kan rijden? Laat Nintendo alsjeblieft goed over dat soort zaken nadenken en laat ze in hemelsnaam de kleinschalige charme van Animal Crossing niet opofferen om er Nintendo's eigen Playstation Home van te maken.

Zolang Nintendo gewoon in gedachten houdt wat de reden is dat Animal Crossing zo populair is geworden -en de tekstschrijvers nu alweer aan het werk zijn gezet om de dieren meer tekst dan ooit te geven- dan komt het helemaal goed met Animal Crossing op de Wii.

Bron: CVG

Zie ook:
- Wii Fit trailer: koppen, skiën, hoelahoepen en yoga
- Het Animal Crossing Dagboek

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 1
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 13
Lees ook:Konami kruist Animal Crossing met Harry Potter
Lees ook:Animal Crossing komt ook naar de Revolution
Lees ook:Halloween in Animal Crossing

12 reacties op “GERUCHT: Animal Crossing MMO op de Wii

  1. Blawstro

    Van mij mogen ze een hele andere draai geven aan de game, want in je eentje is het soms wel heel eenzaam op de cube…. laat een MMO maar komen en dan met net zoveel mensen als in WoW :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. dk

    maak je dan weer een nieuwe dag boek?
    karel? plees! een trouwe animal crossng fan =)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Lottie

    Ik ben het helemaal met je eens, Animal Crossing zou Animal Crossing niet meer zijn als het niet meer ging om de dierlijke personages.

    Hoe is het trouwens met het ACWW Dagboek? Ga je dat nog publiceren?

      /   Beantwoorden  / 
  4. powerpats

    waaat hoe kan je ooit tientallen mensen in je dorp controleren ik hoop dan wel dat nintendo iets heeft van dat er minder kans is dat je wordt bestolen enz.
    en eigenlijk vondt ik het met de dieren leuker dan met mensen die op bezoek kwamen die wilden tog alleen maar spullen of geld hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  5. maaike

    het lijkt me wel heel leuk met heel veel mensen,, maar dan moet je ook nog gwn lkkr tijd hebben voor de dieren.. soms vond ik het lueker met de dieren dan met alle mensen want de meeste wouden toch alleen maar spullen

      /   Beantwoorden  / 
  6. Michaëla

    Er zit wel wat in je idee, dat er een soort verzamelplaats zou moeten komen voor de mensen, Animal Crossing zou inderdaad geen Animal Crossing meer zijn als er meer mensen dan dieren rondlopen. Goede blog Erik! ^^

      /   Beantwoorden  / 
  7. Marleen.

    Tof Voor op de Wii.
    alleen met zoveel mensen , hmm..
    weet niet wat ik daarvan moet denken

      /   Beantwoorden  / 
  8. basioh

    zou t wel vet vinden met zn tienen ofzow:P kan je in teams spelletjes bedenken en doen:D

      /   Beantwoorden  / 
  9. basioh

    als je dorp ook 10 x zo groot is… XD eigenlijk zou je ook egt een sneeuwballengevegt moeten kunnen doen:)

      /   Beantwoorden  / 
  10. Amber

    Wat betenk MMO?

      /   Beantwoorden  / 
  11. micha

    ik weet het niet wat de afkorting leterlijk betekend maar wel waar het voor staat.
    “veel mensen die dit spel online tegen/met iedereen die dit spel op dat mometn speelt doet.”(zo als WoW)

      /   Beantwoorden  / 
  12. Wilma

    Schijnt dat het een groot online spel gaat worden. Mensen vergelijken het al met Second Life. NOu als dat zo is dan is het over voor mij wat Animal Crossing betreft. Ik heb net voor het eerst de Gamecube versie gespeeld en die vindt ik al een stuk minder leuk dan de DS versie maar als ik zo zie wat ze van plan zijn met de Wii versie. Nou dan hou ik mn geld lekker in mn zak. Ik keek er helemaal naar uit. Weer een nieuwe Animal Crossing met misschien nieuwe dingen erbij enzo. maar als het op zo’n manier moet laat dan maar zitten. Ik wil gewoon mn eigen dorpje hebben met mn bewoners. Lekker foto’s van mn bewoners verzamelen. Vissen, fossielen verzamelen en ga zo maar door. Ik heb geen zin om online met vele anderen te zitten. Dan ga ik wel Second Life aanzetten. Laat Animal Crosssing gewoon met rust zou ik zeggen en hou het spel zoals de fans het kennen, met wat leuke dingen erbij is AC ontzettend leuk voor de Wii. Als ze dit doorzetten gaan een hoop fans afhaken…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.