Animal Crossing komt ook naar de Revolution

De regiseur van de Animal Crossing serie, Katsuya Eguchi, heeft tijdens een toespraak getiteld "Is that a franchise in your pocket?" nog eens bevestigd dat Nintendo in ieder geval bezig is om Animal Crossing ook naar de Revolution te brengen.

Ik hoop dat de volledige tekst van die toespraak ooit ook nog eens bekend wordt (weinig kans ben ik bang) want het ging over de ontwikkeling van Animal Crossing door de jaren heen. Van de N64, naar de Gamecube naar de DS. Dat klinkt behoorlijk interessant voor mensen die zich graag een beetje in Animal Crossing verdiepen, zoals ik bijvoorbeeld.

Maar goed, voorlopig is alleen het slot van zijn speech nog maar naar buiten gebracht. Het stuk waarin hij heel even praat over de Revolution-versie van Animal Crossing.
"Net zoals we hebben gedaan bij het overzetten van Animal Crossing van de thuisconsole naar de DS, gaan we nu opnieuw onderzoeken hoe we alles wat we nieuw hebben bedacht voor Wild World kunnen gebruiken voor Revolution Animal Crossing. Het draait er allemaal dat we de wereld die we hebben geschapen op de DS ook speelbaar maken op de Revolution."

Het begint er op te lijken dat Nintendo wel nooit een echt vervolg op Animal Crossing zal maken. Ze blijven gewoon voor altijd hetzelfde spel aanpassen, vernieuwen en opnieuw uitbrengen.

Ik vraag me toch af hoe lang dat nog leuk zal blijven. Uiteindelijk wil ik ook wel eens een Animal Crossing spelen die fundamenteel anders is dan alle voorgaande Animal Crossings. Animal Crossing in de grote stad, Animal Crossing onder water of Animal Crossing in space. Gewoon iets anders. Afgaande op de bovenstaande quote hoeven we die veranderingen in ieder geval op de Revolution nog niet te verwachten. Het zal wel weer een slaperig dorpje tussen de bossen worden met weer dezelfde bewoners.

(En ja, ik zal het dan toch wel weer kopen, en er misschien ook wel weer aan verslingerd raken… maar toch is het jammer).

Eguchi’s speech ging er verder vooral over hoe belangrijk het is om de software aan te passen aan de hardware waar het op draait. Verwacht dus een Animal Crossing die intensief gebruik zal maken van de nieuwe freehand controller.

Bron: IGN

Zie ook:
- Animal Crossing verkoopt 4x beter dan Nintendo had verwacht
- Het grote Animal Crossing Dagboek archief

Lees ook:Belangrijk Nintendo-nieuws op 9 februari! (Revolution?)
Lees ook:EA staat achter de Revolution
Lees ook:De Revolution zit nog vol verrassingen
Lees ook:Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken
Lees ook:Kokoro no Cocoron is Namco Bandai’s Animal Crossing-kloon

4 reacties op “Animal Crossing komt ook naar de Revolution

 1. jan

  beeeeeh

    /   Beantwoorden  / 
 2. dennis

  wanneer komt die revolution dan eigenlijk uit?

    /   Beantwoorden  / 
 3. erik

  Dit jaar nog. Verder nog geen details bekend. Maar de meeste mensen houden rekening met een release in november of december.

    /   Beantwoorden  / 
 4. dennis

  ok dankje

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.