Konami kruist Animal Crossing met Harry Potter


Ook zo teleurgesteld dat de nieuwe Animal Crossing je nu al bekend voorkomt? Misschien is Konami's Little Magician's Magic Adventure iets voor jou. Een spel dat ondanks die veel te lange titel best veelbelovend klinkt. Het is op het eerste gezicht een schaamteloze rip-off van Animal Crossing, alleen speelt Magic Adventure zich af op de campus van een toverschool. Vrienden maken en klusjes doen wordt er afgewisseld met lessen in magie.

Ik las een paar weken geleden al iets over dit spel, maar toen waren er nog geen screenshots en ook nog geen plannen om het buiten Japan uit te brengen. Inmiddels zijn die screenshots er wel en heeft Konami ook toegegeven dat er aan een Amerikaanse versie wordt gewerkt. Dubbel goed nieuws!


Je hoeft maar één blik op de screenshots te werpen om te zien dat Konami het 'rollende perspectief' van Animal Crossing: Wild World heeft geleend, al ziet dit spel er een stuk levendiger uit dankzij alle verschillende soorten bomen en struiken. Ik mis de vrolijke dierlijke bewoners, maar buiten dat is het wat mij betreft een stap vooruit. Zien jullie dat Nintendo? Zo kan het ook!

De Japanse titel van dit spel is (letterlijk vertaald): '365 Days of Magic and the Witch's Hat', wat suggereert dat het inderdaad de gameplay en de real-time klok/kalender van Animal Crossing kopieert: een spel dat je letterlijk 365 dagen kunt spelen. Famitsu noemt het bovendien een 'communication game', wat ook al Nintendo's zelfverzonnen genre was voor Animal crossing.


Konami's bedoelingen zijn dus duidelijk, de vraag is nu vooral of het ze ook lukt om Little Magician net zo charmant te maken als Animal Crossing. Dat is niet echt één kwaliteit, maar al die kleine details die Animal Crossing tot Animal Crossing maken. Is er net zoveel te verzamelen? Hebben alle poppetjes net zoveel te vertellen? Is de besturing net zo soepel? Kunnen vrienden op bezoek komen via Wi-Fi? Hebben de andere bewoners net zoveel karakter? Precies op die punten liet EA enorme steken vallen met MySims. Hopelijk heeft Konami mensen rondlopen die wel de aantrekkingskracht van een communication game begrijpen. De Amerikaanse release valt in februari 2009, voor Europa is officieel nog niets aangekondigd.

Zie ook:
- Animal Crossing: City Folk – voicechat, verder weinig nieuws
- Het Animal Crossing Dagboek

[games.blog forum]

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 13
Lees ook:Online met Animal Crossing.
Lees ook:Vijf Animal Crossing TV-reclames
Lees ook:Reminder: laatste kans om een DS + Animal Crossing te winnen!
Lees ook:My Sims Wii filmpjes

14 reacties op “Konami kruist Animal Crossing met Harry Potter

 1. Linkster

  klink wel cool!

    /   Beantwoorden  / 
 2. DK

  maar het blijft het kleine kopie van animal crossing.
  kijk maar je kan ook sterenbeelden maken
  en dat soort dingen maar het is wel leuk gedaan hoor!

    /   Beantwoorden  / 
 3. hank

  Die screenshots zijn fantastisch. Super! Nog sfeervoller dan Animal Crossing!

  Maar ik betwijfel of Konami het in zich heeft om het idee net zo goed uit te werken als Nintendo. Ik ben bang dat het met magielessen teveel een missie structuur krijgt. Maar we zullen zien, het is wel een interessante titel om in de gaten te houden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. anner

  zeker in de gaten houten ja, ziet er leuk uit

    /   Beantwoorden  / 
 5. kiara

  het ziet er inderdaad fantastisch uit!!
  Die spel koop ik zeker haha :p
  Maar is dat een spel op de ds?
  En weet iemand wanneer die uitkomt en hoeveel die zal kosten? dat zal me een stuk makkelijker maken ;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wouwter

  “Maar is dat een spel op de ds?”

  Aan de twee schermen te zien wel ja.

  Ik vind de bomen en planten enzo iets te fel ogen, maar dit kan een heel leuk spel worden, ik hou het in de gaten. ^^

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  Ja het is voor de DS. Maar het is nu nog volop in ontwikkeling, het is echt nog te vroeg om nu al iets te zeggen over de prijs of wanneer het in de winkel ligt. ;)

  Ze streven ernaar om het in februari klaar te hebben voor Amerika, maar het is nog lang niet zeker dat dat lukt. En als het wel lukt is het dan ook nog niet zeker of en wanneer hij in Europa uitkomt.

  Zodra ik meer weet lees je het hier.

    /   Beantwoorden  / 
 8. kiara

  haha okeeeey daaankjeeee!!! :D
  kan niet wachten op spelletje xD
  …want heb net geld verzameld hehe :p

    /   Beantwoorden  / 
 9. lolnllol

  Is de prijs niet bijna altijd 44.99 of 42.99 (of 95 cent kan ook)

    /   Beantwoorden  / 
 10. Kars

  Ach dat gezeik over rip-offs. Het is inderdaad eigenlijk animal crossing in een ander jasje, maar daar denk ik niet eens overna als ik de game straks in huis haal;)

    /   Beantwoorden  / 
 11. G-GIA(mijn nieuwe naam)

  aan de laatste screenshot te zien denk ik dat je daar je eigen spreuk kan maken.

  en de sterrenbeelden die je kan maken is anders dan animal crossing zo is het bij dit spel: dat je tekst moet in typen en in de lucht komt. en bij animal crossing is dat je van lijntje naar lijntje een sterren beeld kan maken ik hoop dat het een leuke game wordt

  G-GIA

    /   Beantwoorden  / 
 12. Tara

  Lijkt mij toch erg leuk. Weer een precies dezelfde animal crossing is ook saai. En op de wii lijkt het me lang niet zo leuk als op de DS. En ik moet toegeven dat ik geweldig van fantasy en Harry Potter hou.

    /   Beantwoorden  / 
 13. kiara

  ik vind de spelletjes op de ds altijd leuker dan op de wii of ps2 of ps3 enz…
  Ik weet het zelf niet waarom maar de ds kun je overal meenemen en daar spelen, ik leef er altijd meer in dan op andere consoles ik weet zelf niet waarom haha :p

    /   Beantwoorden  / 
 14. gianny

  hoi mensies ik heb de japanse versie van het spel echt leuk je kan gitaar spelen en veel meer en het is dik leuker dan animal crossing :)

  sorry acww dat ik jouw in de steek laat :(

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.