Donkey Kong 64 naar DS?


Gisteren in de brievenrubriek van het Engelse Nintendo-tijdschrift Ngamer: een lezer vraagt zich af of Donkey Kong 64 ooit naar de Virtual Console zal komen en Ngamer antwoordt dat de laatste geruchten er eerder op wijzen dat Rare het spel voorbereid om naar de Nintendo DS geport te worden.

Ik heb het spel destijds niet gespeeld maar de drie dingen die ik erover heb gehoord (Lijkt op Banjo Kazooie, maar dan minder goed. | Ieder level moet meerdere keren doorlopen worden, telkens met een andere aap. | Teveel nadruk op het verzamelen van bananen), maken dat ik weinig belangstelling heb voor een eventuele DS-versie. Wat jullie?

Bron: NeoGAF

Zie ook:
- Arkanoid DS komt met arcade controller
- Onder de indruk van Ninja Gaiden DS

Lees ook:Donkey Kong Bongo Blast gameplay demonstratie
Lees ook:Psychonauts verslag – deel 4, verzamelmoeheid
Lees ook:Kort maar krachtig: PSP Mini Young Thor
Lees ook:Online spelletje: Look Out, Mr. Johnson!
Lees ook:Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 2

11 reacties op “Donkey Kong 64 naar DS?

  1. Kikujiro

    Bah… Verzamel Kong 64, deze sla ik over.

      /   Beantwoorden  / 
  2. anthony_wii_man

    ik wil m’ wel :3 ik moet de score met het spel nog gelijk maken. in de 64 versie had ik m’ bijna gehaald. ik hoop wel dat ze niet doen wat ze met diddy kong racing hebben gedaan, alles TE makkelijk maken =/

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Hm, als ze het spel extreem makkelijk maken… zeg maar zo makkelijk dat je er even in een paar uur doorheen kunt racen, dan wil ik het misschien nog weleens proberen. ;) Maar ik ga echt geen 20+ uren meer steken in een spel dat berucht was om hoeveel je moest verzamelen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. MNC

    Wat dacht je van Metroid? Explore and collect, en die mag van mij zeker meer dan 20 uur duren.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Maar in Metroid verzamel je spullen die ook echt nuttig zijn en leuk om te gebruiken. In Donkey Kong verzamel je alleen maar bananen omdat dat nu eenmaal moet.

    Metroid spellen zijn vaak ook geniaal, daar heb ik Donkey Kong spellen nog nooit op kunnen betrappen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Boos

    Ik heb DK64 destijds op de N64 gespeeld en het doel van het spel is idd veel bananen opsporen maar is dat niet met meer platform games (niet zozeer bananen, maar dingen op zich natuurlijk :P ) ? Super Mario 64 had sterren en muntjes, in Banjo-Kazooie waren het puzzelstukjes etc. In je DK64 is dat niet anders; in het begin liggen ze een beetje voor het oprapen, later wordt het toch wel lastiger; puzzels, moeilijk te bereiken plaatsen enzo…

    Ik kan me eigenlijk ook niet echt herinneren dat ik DK64 snel saai vond worden, wat dus zou betekenen dat het ook wel afwisseling heeft. Met name de eindbaas gevechten vond ik wel wat.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Volvagia

    Ik bekijk het zo :)
    rare maakt viva piñata voor DS, rare maakt diddy kong racing voor DS, rare maakt donkey kong 64 voor DS…

    Rare krijgt steeds meer vrijheid van Microsoft in verband met het contact met Nintendo. Ik zie nog mooie dingen gebeuren in de toekomst.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Teun gc

    In de N64 hoogtijdagen heb ik ook DK64 aangeschaft. Voor 169 gulden, maar dan kreeg je er wel een expansion pack bij. Uiteindelijk heb ik veel minder plezier beleefd aan deze DK dan ik had verwacht. Banjo-Kazooi was geweldig, maar deze game deed me niet veel. Teveel bananen, teveel minigames, teveel fratsen. Ga hem niet kopen voor de DS als dit mocht gebeuren.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Igna

    hoi, mag ik even vragen of jij het spel ooit uitgespeeld hebt? Ik zit eigenlijk vast in het laatste ‘level’ Waar je in de mond van K rool moet en dan een eind doorlopen waar je tot de poort komt waar een nintendo munt en een rareware munt op staan ik heb de rareware munt maar waar haal je die nintendo munt? is dat in level 4 op die nintendogame dak donkey kong moet spelen? Laat me snel iets weten als het mogelijk is, want ik raak zowat gefrustreerd!
    [email protected]

      /   Beantwoorden  / 
  10. Lukas

    Als ik me niet vergis kan je die Nintendo munt halen in dat oude-jetpack spelletje.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Nintendo-Girl-Yarah

    Ik wil een nieuwe Conker.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.