Eindelijk, een brandweer spel voor de Wii


Als je erover nadenkt bestaat er eigenlijk maar heel weinig games over brandweermannen. Sega maakte er ooit een aardig arcade spel over en die goede oude Super Nintendo had ook een brandweer-spelletje (zie de afbeeldingen boven dit bericht), maar het genre is nooit écht van de grond gekomen. Het pas opgerichte Epicenter Studios gaat nu ook een poging wagen met Real Heroes: Firefighter en hun geheime wapen om dit project te doen slagen heet de Wii.

"Om onze unieke "Thinking Fire" techniek te combineren met de eigenschappen van de Wii was een hele logische beslissing voor ons terwijl we bezig waren met Real Heroes. Dankzij de Wiimote voelt het blussen van vuur met je brandslang, het openhakken van deuren met je bijl en het bevrijden van slachtoffers uit autowrakken met The Jaws Of Life (een sterke kniptang) als een hele meeslepende spelervaring."

Natuurlijk mag je best een beetje nerveus worden van woorden als "pas opgerichte" en "nog geen uitgever gevonden", maar alle medewerkers van Epicenter zijn ervaren programmeurs (grotendeels afkomstig van Activision) die in het verleden hebben gewerkt aan grote series als Call Of Duty, Shrek en Spider-Man. Dit zijn niet zomaar een paar hobbyisten en de kans dat we Real Heroes volgend jaar echt kunnen spelen is stukken groter dan de kans dat Sadness echt bestaat of dat de beruchte Bob Ross Game ooit nog uitkomt.

Bron: Gamasutra

Zie ook:
- Dragon Blade: Wrath Of Fire – D3 doet de Wii
- Super Paper Mario: 14 september

Lees ook:Heel veel nieuwe Fire Emblem spellen
Lees ook:“Picture Typing of the Dead but with Guitar Hero guitars”
Lees ook:THE Wai Wai Combat – waarom heeft het nog zolang moeten duren?
Lees ook:Arkedo’s gecancelde Project Natal-spel: 2 Finger Heroes
Lees ook:Activision bevestigt drie Playstation 3 titels

4 reacties op “Eindelijk, een brandweer spel voor de Wii

  1. Bil0

    heeft Zelda: Phantom Hourglass!
    Gewoon ff leuk om te vertellen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lottie

    Owh, owh, nu raakt straks mn vader ook Wii verslaafd… :| Die is helemaal geobsedeerd door de brandweer omdat hij er zelf ook bij zit. x]

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “heeft Zelda: Phantom Hourglass!
    Gewoon ff leuk om te vertellen.”

    Impressies! Ik eis impressies!

    Nou okee, ik vraag vriendelijk om impressies ;) Hoe speelt het? Is de besturing te doen met de stylus? Hoe zien de graphics eruit op het scherm van de DS?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bil0

    Ik zelf speel de japanse versie. het spel zelf uit de graphics van de DS goed uit. en de Graphic engine lijkt erg op die van Animal Crossing. de besturing met de stylus werkt na genoeg perfect. En vooral de puzzel waar bij je snel door gangetjes heen moet slingeren komt de stylus goed van pas. Ik zelf zit pas 1,5 a 2 uur in de game dus veel over hoe lang de game en wat het niveau van de verhaallijn is is moeilijk te zeggen. Alsnog deze game voegt 2D en 3D zelda door elkaar plus nog dat het de opvolger is van de wind waker. mijn eerst zelda game die ik erg vermakelijk vond.
    Als ik de japanse versie heb uit gespeeld ga ik zeker ook nog de engelse spelen. Ik heb de online mode voor ongeveer 15 seconden uit geprobeerd (letterlijk) ga ik nog wel is doen. Dit is mijn impressie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.