Heel veel nieuwe Fire Emblem spellen

Kijken op YouTube
Ik hoop dat je van Fire Emblem houdt, want Nintendo heeft gisteravond 4 nieuwe spellen aangekondigd. Toch knap hoe een obscuur Japan-only strategiespel is uitgegroeid tot een van Nintendo’s belangrijkste series.

 • De 3DS krijgt op 19 mei Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia. Het is een remake van een oud spel (Fire Emblem Gaiden uit 1992), maar ziet er in deze nieuwe versie net zo modern uit als Awakening en Fates – de vorige Fire Emblem-spellen op de 3DS.
 • Na het succes van Hyrule Warriors heeft Koei Tecmo toestemming gekregen om ook een hack & slash actiespel te maken over Fire Emblem. Fire Emblem Warriors verschijnt later dit jaar voor Switch en New Nintendo 3DS. (Dus niet voor de gewone 3DS. Alleen de geüpdatete versie is krachtig genoeg om zoveel vijanden tegelijk in beeld te brengen).
 • Goed nieuws voor smartphone-bezitters: de mobile versie van Fire Emblem is bijna klaar. Fire Emblem Heroes verschijnt op 2 februari voor iOS en Android. In tegenstelling tot Super Mario Run wordt dit een echt free-to-play spelletje. Er is dus geen betaalmuur, maar spelers kunnen wel voortdurend micro-transacties doen om extra ‘orbs’ te kopen en nieuwe personages te unlocken.
 • En tenslotte Fire Emblem for Nintendo Switch. Zo vroeg in ontwikkeling dat Nintendo nog geen spelbeelden kon laten zien (de releasedatum is ook pas in 2018), maar iedereen moet toch alvast weten dat er naast Warriors ook nog een échte Fire Emblem staat gepland voor de Switch.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Japanse Fire Emblem Wii trailer
Lees ook:Animal Crossing: New Leaf (3DS) op 14 juni in de winkel
Lees ook:Nieuwe screenshots van Hyrule Warriors
Lees ook:Nieuwe trailer: Mario Kart 8 Deluxe
Lees ook:3DS-versie Hyrule Warriors gespot

Eén reactie op “Heel veel nieuwe Fire Emblem spellen

 1. G.Tom

  Hype! Ik ben enorm Fire Emblem fan, en Gaiden was altijd het “Vergeet AUB dat dit bestaat” deel. Deel 1 en 3 zijn al geremade als Shadow Dragon en Heroes of Light and Shadow, hoewel die laatste weer alleen in Japan uitgekomen was. Ik ging er dus van uit dat 2 overgeslagen zou worden en dat een volgende remake deel 4, Genealogy of the Holy War zou zijn. Dat is mijn favoriete deel maar ik ben bang dat die door die gasten bij Treehouse helemaal weggecensureerd wordt omdat er sprake is van incest, inteelt en kinderen als mensoffers.

  Ik ben benieuwd wat ze gaan “toevoegen” aan Echoes. Ik verwacht het kindsysteem uit Fates en Awakening, wat een game als Echoes echt niet nodig heeft. Warriors ziet er tof uit, hoewel ze op dit moment alleen nog maar 3 uit de meest recente games hebben aangekondigd. Goed ook dat hij N3DS exclusive is, Hyrule Warriors 3DS was dat niet en die liep ook echt waardeloos als je hem niet op een N3DS speelde. Had ook exclusive moeten zijn.

  Die mobiele telefoongame kan me echt gestolen worden. Ik zie nu de cashgrab al en er is een andere mobiele telefoon game die Phantom of the Kill heet die letterlijk alles van deze game beter doet, maar dan heb je die personages natuurlijk niet.

  Al met al een prima direct zo! Maar zeg eerlijk, als ik je 10 jaar geleden had gezegd dat Fire Emblem een van Nintendo’s grootste franchises zou zijn en Metroid een B-serie die gesidelined wordt had je me uitgelachen, niet?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.