Nintendo aast op helft van de consolemarkt


Zegt Nintendo's senior vice president of marketing and corporate communications George Harrison tegen Chris Kohler:

"We geloven dat wij in deze hardware-cyclus (Wii, Xbox 360, PS3) in staat zijn om op z'n minst 40-45% van de markt te veroveren. En dat zou al een fenomenale verbetering zijn ten opzichte van het GameCube-tijdperk. Maar aan de andere kant, het zou ook meer dan 50% kunnen worden. Het hangt er vanaf wat onze concurrenten nu gaan doen. Als die zich hoofdzakelijk blijven richten op de Grand Theft Autos en de Halos en dat soort spellen, dan richten ze zich maar op een heel klein gedeelte van de markt. De markt als geheel groeit momenteel zo hard dat zij daar heel veel kansen gaan missen."

Populaire opinie op alle messageboards waar ik kom lijkt nog steeds te zijn dat drie gelijkmatige marktaandelen voor alledrie de consoles het meest waarschijnlijk is, dus wat denken we hiervan internet?

Harrison's optimisme is aanstekelijk (lees ook het hele interview), maar het is wel zorgelijk om te zien hoe hij geniepig de vraag over Wii Health Pack en Wii Music ontwijkt (de gedoodverfde opvolgers van Wii Sports als games voor de grote massa, maar zullen ze nog wel dit jaar buiten Japan verschijnen?) door Chris Kohler te waarschuwen dat hij niet verbaasd op moet kijken als de marketing van Nintendo zich deze kerstperiode weer gewoon richt op Wii Sports en het Mii-Channel. Met andere woorden: op de nieuwe klanten.

Maar hoe zit het met de bestaande klanten? De hardcore-gamers zitten dit jaar goed met Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3 en Super Smash Bros: Brawl, maar hun vaders, moeders en grootouders moeten onderhand toch wel uitgekeken raken op Wii Sports?

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Schudden, schudden, schudden: nieuwe Donkey Jet screenshots
- Mamma Mia! Ik kan niet voetballen!

Lees ook:Twee stuks Twilight Princess artwork
Lees ook:De jacht op niet-gamers
Lees ook:Army Of Two trailer
Lees ook:Na tien uur Twilight Princess: geen vermoeide armen, geen pijnlijke polsen
Lees ook:ADV: Vodafone luistert naar klanten bij Vast Bellen en Internet

5 reacties op “Nintendo aast op helft van de consolemarkt

  1. Oscar Mopperkont

    Ze moeten zich gewoon eens op mij richten en van de rappe Mario Kart uitbrengen! Las laatst dat er beelden van in een presentatie waren verwerkt, dus hij komt eraan. Als ik mijn omgeving ook een beetje hoor dan zitten die mensen vooral te wachten op Mario Kart dus en daarnaast een uitgebreide versie van Wii Sports, danwel een goed golfspel. Maar beide zijn er helaas nog niet. Zouden die twee er wel zijn dan was de Wii zeker al een paar keer meer verkocht in mijn omgeving ;-)

    En om op het originele bericht terug te komen. Ik denk niet dat Nintendo meer dan 50% aandeel gaat halen. Ik gun het ze van harte, maar ik kan me niet voorstellen dat de PS3 niet gaat verkopen (die 100 miljoen PS2 bezitters zullen echt wel naar de PS3 gaan kijken) en de 360 verkopen zijn volgens mij ook continu op een best aardig niveau (beter niveau dan de GC). Dat de Wii het uiteindelijk wint geloof ik nog wel, moeten er dus wel goede spellen gaan komen, maar ik zet mijn geld eerder op 40-30-30.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nathan

    moeten er dus wel goede spellen gaan komen

    komen er *galaxy, metroid, smash, kart, animal crossing, battalion wars 2, nieuwe zelda over tijdje en nog vele anderen*

    En ook al zouden die niet kopen…nintendo verkoopt als een gek op het moment en zoveel geweldige spellen zijn er niet…vrijwel geen…;P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Nathan

    moeten er dus wel goede spellen gaan komen

    komen er *galaxy, metroid, smash, kart, animal crossing, battalion wars 2, nieuwe zelda over tijdje en nog vele anderen*

    En ook al zouden die niet kopen…nintendo verkoopt als een gek op het moment en zoveel geweldige spellen zijn er niet…vrijwel geen…;P

      /   Beantwoorden  / 
  4. mark

    Hee Nathan nu nog een keer

      /   Beantwoorden  / 
  5. neoy

    ik denk ook dat 40 procent voor nintendo wel haalbaar moet zijn mits er ook na 2007 gewoon goede games blijven komen

    btw: wat te denken van mario party 8,
    erg uiteenlopende reviews

    gametrailers 8,3
    ign 5,2

    confused confused…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.