Schudden, schudden, schudden: nieuwe Donkey Jet screenshots


Donkey Jet bestuurt vreemd. Misschien zelfs wel de vreemdste besturing die we tot nu toe op de Wii hebben gezien. Volgens IGN: "Je schudt om en om met de Wiimote en de nunchuck om snelheid op te bouwen. Door alleen met één van de twee te schudden stuur je naar links of rechts. Springen doe je door de Wiimote en de nunchuck tegelijk op te tillen." We hebben het hier dus over een spel waarbij je hoe dan ook, de hele tijd aan het schudden bent. De hele race door, schudden om niet te verliezen.

Natuurlijk ken ik de geschiedenis van het spel. Ik kan logisch terug redeneren en dan snap ik hoe het zo gekomen is. Ooit heette deze game DK Bongo Blast en zou het een GameCube-spel worden voor de Bongo-controller. Die controls zijn nu gewoon overgezet naar de Wii. Je trommelt nog steeds, alleen zonder trommels.

De vraag is: waarom? Waarom vasthouden aan die onhandige en beperkte controls als je zo'n veelzijdige controller als de Wiimote tot je beschikking hebt? Hebben de makers Excitetruck soms niet gespeeld? Dat constante schudden klinkt als een gimmick. Een irritante gimmick bovendien. Als Nintendo niet oppast wordt Donkey Jet de Wii-tegenhanger van Kirby Air Race op de GameCube: een leuk racespel verstopt onder hele slechte controls.

Hoe dan ook, Gamefront heeft gisteren vijftien nieuwe screenshots van het spel gevonden en die zien er helemaal niet slecht uit. Keurige graphics die de sfeer van de klassieke Donkey Kong Country spellen heel aardig benaderen, maar dan gelukkig zonder die enge glimmende look.





Aan variatie geen gebrek. Ik zie mijnwagentjes, bobslee's, neushoorns en dolfijnen naast de reguliere Bongo Controller. Ja jongens, dat is een replica van de Bongo Controller die Donkey Kong in dit spel berijdt. Bijna net zo'n merkwaardig gegeven als een SNES-spel waar de hoofdpersoon een Zapper zou gebruiken om zijn mee vijanden neer te schieten.











Bron: Gamefront

Zie ook:
- Mamma Mia! Ik kan niet voetballen!
- Cosmic Family trailer

Lees ook:Nieuwe Donkey Kong Barrel Blast filmpjes
Lees ook:Donkey Kong Jet Race plaatjes
Lees ook:Video: Pikmin en Donkey Kong: Jungle Beat op de Wii
Lees ook:Bevestigd: Samba de Amigo komt naar de Wii
Lees ook:Eurogamer over New Play Control Donkey Kong Jungle Beat

3 reacties op “Schudden, schudden, schudden: nieuwe Donkey Jet screenshots

  1. Lottie

    Het ziet er wel leuk uit, alleen daar wordt je toch ontzettend moe van, de hele tijd heen en weer schudden, krijg je lamme armen van..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Maarten

    of je krijgt er arm spieren van :D

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Het lijkt mij ook erg vermoeiend eerlijk gezegd.

    “of je krijgt er arm spieren van :D

    Nee, eerder een verhoogd risico op RSI ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.