De Eledees komen in april


18 April om precies te zijn, dan ligt Eledees hier in de winkel voor de Wii. Dat is wat NGC France zegt. Waarom Konami daar vier maanden voor nodig heeft? (In Amerika kwam de game al uit op 12 december). Wel… alle teksten moesten vertaald worden en het logo aangepast aan de nieuwe naam… en… meer van zulke dingen.

De nieuwe naam zit me niet echt dwars – zowel Elebits als Eledees zijn betekenisloze woorden – maar zo'n forse vertraging voor een game met zo weinig tekst, daar kan ik me wel aan ergeren. Zie ook Excitetruck, waar zelfs nóg minder tekst in zit maar die hier toch doodleuk drie maanden later uitkomt. En maar blijven volhouden dat Europa zo belangrijk is voor Nintendo.

Bron: NGC France

Zie ook:
Bonanza Bros, Gain Ground, Comix Zone, Gradius – wow!
Konami's tweede exclusieve Wii game

Lees ook:Eledees 2 wordt heel heel heel erg anders
Lees ook:Een aantal Wii games van Konami onderweg
Lees ook:Eledees 2 voor de Nintendo DS?
Lees ook:Konami vervuilt de Wii met Target Terror
Lees ook:Gehate stemacteur keert terug in Elebits DS

5 reacties op “De Eledees komen in april

  1. Bou

    De naam staat mij wel tegen, Elebits klinkt gewoon zoveel beter als Eledees… en dat word nog een paar maanden wachten,,,…

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Volgens mij is het gewoon een kwestie van gewenning. ;) Elebits klinkt jou beter in de oren omdat je dat woord al vaker gehoord hebt.

    Al zou de situatie omgekeerd zijn (game heet Eledees in Amerika, wordt voor Europa aangekondigd als Elebits), dan zou je Elebits nu een vreemd woord vinden gok ik.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Will

    Elebits in het frans vertaalt zich naar Et le Bits wat iets betekent als En de Piemel. Vandaar misschien de verandering geloof ik.

    Verder vind ik alles best, eind maart komt er zat uit dus deze mag van mij wel ff blijven liggen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. MetroidPrime

    @Will

    Maar dan zou Konami dat probleem ook hebben in Frans-sprekend Canada. Daar is het spel echter ook onder de naam Elebits uitgebracht.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “Elebits in het frans vertaalt zich naar Et le Bits”

    Haha, dat heb ik ook gelezen ja. Geen idee of het waar is, mijn frans is heel slecht. Maar zelfs als het zo is kan ik me niet voorstellen dat het spel daarom minder goed zou verkopen. De naam Wii heeft ook allerlei rare betekenissn maar daar hoor je niemand meer over.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.