Yoshi’s Island 2 screenshots


Het originele Yoshi’s Island (Super Mario World 2) is één van mijn favoriete spellen ooit. Ik heb al heel vaak bij mezelf gewenst dat Nintendo er een vervolg op zou maken. Maar nu het dan ook echt zover is, verbaast het me hoe weinig enthousiast ik over Yoshi’s Island 2 wordt. Ik heb een slecht voorgevoel over deze sequel.
De graphics zijn minder mooi. Ik zie ook wel dat de programmeurs hebben geprobeerd om het er net zo uit te laten zien uit het origineel. Maar in mijn ogen hebben ze precies gemist wat er zo speciaal was aan de graphics van Yoshi’s Island. Dit lijkt een holle kopie te worden waar alle scherpe randjes vanaf zijn geveild. Yoshi’s Island moest er echt uitzien als een kindertekening, compleet met alle krankzinnige compositiekeuzes die kinderen soms maken. Gewaagde kleurenschema’s, dikke lijnen, grof getekende bloemen die bijna los stonden van de achtergrond, heel veel slordig ingekleurde en gekraste vlakken. Het was fantastisch! Voor het contrast hier nog een screenshot van dat dat prachtige origineel:

Vergelijk met het nieuwe Yoshi’s Island 2:

Nog een paar losse streepjes op de wolken (die onderaan gewoon ophouden te bestaan om toch vooral het onderste scherm maar niet te chaotisch te maken. Miyamoto zou het lef gehad hebben om alles door elkaar te laten lopen) is alles wat er over is van het stoere kras-effect.

Over die bosachtige achtergrond aan het strand wilde ik het verder maar helemaal niet hebben. Uit welke catalogus voor saaie en onopvallende achtergronden voor platformspelletjes hebben ze die gehaald? En het is niet alleen saai en onopvallend, ik vind het zelfs ronduit lelijk. Hoe langer ik er naar kijk, hoe minder overeenkomsten met Yoshi’s Island er eigenlijk blijken te zijn.

De sprites zijn trouwens ook behoorlijk opgeschoond en helemaal niet meer in de kindertekening-stijl. Dit komt dichter in de buurt bij de akelige gladheid van de Mario & Luigi rpg sprites (fantastische spellen echt waar, maar ze zien er niet uit. Vooral de sprites niet). En nogmaals: die achtergrond! Kijk en jank met me mee. Artoon begrijpt er helemaal niks van.

En daarmee is het A-woord ook gevallen. Artoon. Nintendo ontwikkelt deze sequel niet zelf, maar heeft het uitbesteed aan Artoon. Een studio die nog nauwelijks een fatsoenlijk spel op haar naam heeft staan. (Bijvoorbeeld generieke platformers als Pinobee voor de GBA, en twee Blinx the Cat spellen voor de Xbox. En nog zorgelijker, Artoon was ook verantwoordelijk voor het rampzalige Yoshi Topsy Turvy). Hoe ze het precies voor elkaar hebben gekregen om een concept zo veelbelovend als een Yoshi platformer uitgerust met een tilt sensor zo grondig te verpesten zullen we wel nooit weten, maar ik ben er niet echt gerust op dat ze voor hun tweede Yoshi game ineens wel de spijker op de kop zullen slaan. Ik vrees het ergste eerlijk gezegd, hoe groot de vinger misschien ook is die Nintendo in de pap wil houden. Om in zo’n korte tijd van Yoshi Topsy Turvy-niveau naar Super Mario World 2-niveau te gaan is er niets minder nodig dan een wonder.

Wordt Yoshi’s Island 2 dat wonder? Men zegt dat ik van nature al vrij pessimistisch ben. Misschien is dat ook wel zo. Maar over dit spel heb ik écht een heel slecht voorgevoel. Ik laat me graag verrassen door een game die precies het tegenovergestelde is van alles waar ik bang voor ben, maar erg veel hoop heb ik er niet op.

Zie ook:
- Castlevania: Portrait of Ruin trailer
- Nintendo’s Tingle RPG trailer
- Animal Crossing dagboek – dag 253
- Nieuwe Chronos Twin screenshots
- Anime openingsfilmpje Rune Factory
- Animal Crossing knuffelbeesten

Lees ook:Nieuwe Yoshi’s Island DS video
Lees ook:Nieuwe Yoshi’s Island 2 video
Lees ook:Nog even over Yoshi’s New Island
Lees ook:De geschiedenis van Yoshi in schattige trailer
Lees ook:Nieuw vervolg Yoshi’s Island naar de 3DS

18 reacties op “Yoshi’s Island 2 screenshots

  1. mensje

    Die vogels :)
    HAHAHAHHA

      /   Beantwoorden  / 
  2. Idoru

    jah, ze hebben oogjes in hun rompje en in plaats van een hoofd een snavel
    :o

      /   Beantwoorden  / 
  3. denise

    het ziet ergewoon echt bagger uit, een achtergrond die niet bij de voorgrond past en dan ook nog eens saai is ..

      /   Beantwoorden  / 
  4. Maaike

    Denise wat jij zegt klopt niet helemaal want ik heb deel 1 gehad en het is mooi en leuk spel en idoru de volgels zijn leuk je kan als je er op komt op ze vliegen

      /   Beantwoorden  / 
  5. denise

    ..we hebben het hier toch over deel twee !

      /   Beantwoorden  / 
  6. Maaike

    Jah nou en denise deel 2 lijkt het zelfde als deel 1 alleen met andere werelden

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “Die vogels :)
    HAHAHAHHA”

    Die vogels zijn fantastisch. :D Ik moest er ook heel erg om lachen in de eerste Yoshi’s Ialand. :) Kinderen tekenen vaak ook geen romp, dus dat is juist erg scherp opgemerkt. (Kindertekeningen van mensen zijn ook altijd hoofden met armen en benen die eruit groeien).

    “Denise wat jij zegt klopt niet helemaal want ik heb deel 1 gehad en het is mooi en leuk spel”

    Deel 1 inderdaad ja! Eén van de beste spellen allertijden. :) Maar ik vind deel 2 er tot nu toe veel minder mooi uitzien, en omdat Nintendo het deze keer niet zelf maakt ben ik ook bang dat het minder leuk wordt om te spelen. :x

    “het ziet ergewoon echt bagger uit, een achtergrond die niet bij de voorgrond past en dan ook nog eens saai is ..”

    Kijk, Denise begrijpt het. :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Maaike

    Ik begrijp het ook… alleen ik vind deze er ook mooi uitzien en je hebt gelijk deel 1 lijkt mooier maar ik vind het nog al overdreven wat denise zegt. maar iedereen zijn eigen mening het is een vrij land :P

      /   Beantwoorden  / 
  9. denise

    …maar als je iets verkeerds zegt krijg je een mes in je rug ..

    ,,Kijk, Denise begrijpt het. :)

    ik begrijp het niet, het is ook mijn mening, maar ik ben onderhand wel gewend dat jij vaak met mijn mening eens bent… of was dat nou andersom ?

      /   Beantwoorden  / 
  10. Maaike

    Het valt me nu ook op dat hij minder mooi is bij een bepaald plaatje klopt het boven scherm niet met het onderscherm!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Benny

    Sorry, maar zo lelijk vind ik het niet. Plaatje 2 en 3 vallen toch best mee. Toegegeven, plaatje 1 is wel een beetje saai. Numero 4 is een beetje leeg verder. Wanneer komt dit spel eigenlijk uit?

      /   Beantwoorden  / 
  12. mensje

    “Sorry, maar zo lelijk vind ik het niet. Plaatje 2 en 3 vallen toch best mee. Toegegeven, plaatje 1 is wel een beetje saai. Numero 4 is een beetje leeg verder. Wanneer komt dit spel eigenlijk uit?”

    Ik vind het ook niet lelijk.
    Die vogels zijn geweldig!

      /   Beantwoorden  / 
  13. erik

    Hm, de vierde vind ik juist nog de meest geslaagde. :P Maar zelfs daar is vanalles mis mee. (Met name die lelijke/fletse bos of struik met bloemen in de linkeronderhoek).

      /   Beantwoorden  / 
  14. Wouter

    Wat praten jullie Erik allemaal na zeg!
    Dit zijn prachtige beelden. Helemaal met je eens mensje! Zelfs als dit spel een 1 krijgt haal ik hem nog. Dit wordt vet. En dan nog, wie geeft er nog een moer om achtergronden als de actie zo moddervet is?
    Ik kan niet wachten tot 1 december!

      /   Beantwoorden  / 
  15. RubGameStar

    @ wouter

    jij bent toch nie die ene van de Ardenne bij die CIRKEL vakantie he..
    heet je AC stadje enzo:::Wollie Wugytown???

    of nie

      /   Beantwoorden  / 
  16. Wouter

    Nope.
    Ik ben Wouter en mijn stadje heet Pocketto.
    Hoezo eigenlijk?

      /   Beantwoorden  / 
  17. SinnardoCode

    Deze word echt meesterlijk hoe dan ook

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.