Het Enchanted Folk dagboek – hoe te vissen

Ik heb vandaag een vis gevangen. Voor het eerst. Ja lach maar, zo eenvoudig is dat niet in Enchanted Folk. Vooral niet als je jarenlang een ander spel hebt gespeeld waar het vissen nèt even anders werkt. Al talloze keren stond ik moedeloos langs het water op de X-knop te drukken met telkens hetzelfde resultaat: mijn poppetje liet de dobber als een oud omaatje vlak voor zijn voeten in het water liet vallen. “Gooi die hengel nou eens fatsoenlijk uit!” schreeuwde ik dan tegen mijn DS, maar het mocht niet baten. Mijn groenharige hoofdrolspeler had er gewoon geen zin in.

In mijn wanhoop heb ik zelfs de handleiding erop nageslagen. Bladzijde vijftig. Hoofdstuk: hoe te vissen. Dat klonk alvast veelbelovend. Er stond: als je beet hebt, raak je het aas aan of je drukt op de X-knop om de lijn in te halen. “Als je beet hebt? Maar ik heb nooit beet!” schreeuwde ik tegen de handleiding. Welke malloot had die halve instructies geschreven? Je kan alleen maar hopen dat zo iemand zich nooit waagt aan een kookboek. Bladzijde vijftig. Hoofdstuk: hoe een taart te bakken. Instructies: als de taart klaar is, open je de oven om hem er uit te halen.

Min of meer bij toeval kwam ik tenslotte zelf achter het geheim. Achteraf is het eigenlijk heel vanzelfsprekend. Om te vissen druk je niet alleen op de X-knop, je houdt hem een paar tellen ingedrukt. Hoe langer je drukt, hoe verder je poppetje zijn hengel uitwerpt. Dat is alles. Plotseling kon ik mijn dobber wèl naar het midden van de vijver gooien waar alle vissen zwemmen. Mijn eerste vis was dan ook snel gevangen. Een echte sweetfish, afmeting: groot. Een mooi begin, al zeg ik het zelf.

games.blog forum

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 176
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 3
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 388
Lees ook:Het Enchanted Folk dagboek – weer niks gevangen vandaag
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 374

6 reacties op “Het Enchanted Folk dagboek – hoe te vissen

  1. Linkster/G.Tom

    dat is in het begin uitgelegd….

    beter opletten in de les erik!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Oh echt? Ik heb die eerste lessen inderdaad maar met een half oog gevolgd omdat ik er vanuitging dat ik dat toch allemaal wel wist. ;)
      .
      Bovendien werd ik afgeleid door iemand die propjes tegen m’n hoofd gooide!
      .
      “waarin ik in frustratie mijn DS schermpje de verkeerde kant op buig waardoor het scherm afknapt.”
      .
      Ouch! Als een spel mij frustreert klap ik m’n DS hooguit een keer extra hard dicht. Gelukkig is de DS Phat zo goed als onverwoestbaar, die kan dat wel hebben. ;) Bij de Lite met die breekbare scharnier zou ik me meer zorgen maken. En de DSi heeft een camera in de scharnier, die zal er ook wel niet steviger op zijn geworden.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Als ik dit soort frustrerende dingen lees, krijg ik altijd een visioen waarin ik in frustratie mijn DS schermpje de verkeerde kant op buig waardoor het scherm afknapt. In ieder geval gefeliciteerd met de ‘oplossing’.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Remkje

    Jaja Erik, als je nou op dat forum van je even in het Enchanted Folk topic had gekeken had je gezien dat ik ALLANG had verteld hoe het moest. ;) Mafketel.

    Anyway, vissen.. handig want nu komt er vast ook wat meer geld binnen. :) Niet dat je huur hoeft te betalen ofzo.. :p Ikzelf heb eerst gespaard voor een cello achtig geval. Dit vooral omdat ik het zo grappig vind om op een willekeurige drukke plek en liedje te gaan spelen en dat vaak de npc’s hun eigen muziekinstrument erbij pakt zodat het echt een liedje wordt zeg maar. :p

    Anyway, gefeliciteerd met je eerste vis!

      /   Beantwoorden  / 
  4. inge

    waarneer maak je weer een nieuw dagboek?
    met wat meer erin, hier staat alleen dat je hebt gevist.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Remkje

    Toch weet Erik van iets heel simpels zoals vissen een leuk stukje te schrijven. ;)

    En ik kan wel begrijpen dat hij niet zo actief een dagboek maakt. Ik speel ook ongeveer 2 a 3 keer per week (heeft natuurlijk ook te maken met examendrukte) omdat je maar 1 keer per week lessen hebt en de gesprekken met de bewoners niet altijd heel interessant zijn. Ook zijn de spreuken in het begin niet erg nuttig. Ik heb deze week geleerd confetti te schieten.. :p Het is grappig om eens te doen (net als de scheetspreuk) maar verder ook niet echt.

    Maarja, je gaat zo’n spel sowieso te veel vergelijken met Animal Crossing, iets wat je niet moet doen omdat je zoiets niet kán vergelijken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.