Yoshi’s Island DS – Het draaiende eiland is terug!


Het draaiende eiland is terug! Ik probeer kalm te blijven maar het valt niet mee. Nintendo weet precies mijn zwakke plek te vinden, nu moet ik dit spel wel kopen. Het titelscherm van Yoshi’s Island DS is wederom een langzaam ronddraaiende overview van Yoshi’s eiland. Wow!
1995

Toen in 1995 Super Mario World 2: Yoshi’s Island uitkwam (op sommige dagen het beste spel dat ooit gemaakt is) heb ik me die eerste dag minutenlang zitten vergapen aan het titelscherm. Dat was dus namelijk een langzaam ronddraaiende overview van Yoshi’s eiland. Het is me sindsdien nog nooit gelukt om dat spel te spelen zonder eerst het eiland een keer volledig te hebben zien ronddraaien. Dat zag er zo uit:


En dat dus in 1995. Op een Super Nintendo. Ik snapte meteen hoe ze het gedaan hadden. Het is gewoon een plat eiland dat met behulp van de legendendarische mode 7 functie van de SNES werd geroteerd. En vervolgens heeft Nintendo het volgeplakt met platte afbeeldingen. Maar zo simpel als de methode, zo verbluffend was het resultaat. Ik vind het er tot op de dag van vandaag schitterend uitzien. Ik droomde over Mario Kart vervolgen met net zulke mooie semi-3D banen. Die kwamen nooit, maar dit is nog steeds met afstand het mooiste plaatje dat ik ooit op de SNES heb gezien.

2006

En nu flikt Nintendo, of beter gezegd Artoon, het weer. Aanschouw het titelscherm van Yoshi’s Island DS

Chris Kohler schrijft erbij: "You don’t get the full effect thanks to Youtube’s compression, but it’s really, really impressive cel-shaded 3D, in person. If this is any indication, some great-looking 3D games for DS should be coming down the pipe.

Ik vind het er zo ook al goed uitzien, maar in levende lijve moet het je helemaal van je stoel doen vallen van verbazing. Ik kan niet wachten om het mee te maken!

En oh ja, het spel zelf?

Daar is Chris Kohler ook al aan begonnen, en hij vindt het heel, heel, heel erg op het oorspronkelijke Yoshi’s Island lijken. "On the one hand, maybe that’s a good thing, as the last time Artoon was put in charge of the Yoshi series, they went far off the reservation, producing the ugly, unplayably bad Yoshi Topsy-Turvy. I’m glad the fear of Jesus seems to have been put into them. But can it really be considered a win if all Yoshi’s Island DS ends up being is a shot-for-shot retread of a decade-old game?"

Ik heb er ook een beetje gemengde gevoelens bij, maar toch, liever een saai rechtlijnig vervolg dan nog een fiasco van Yoshi’s Universal Gravitation proporties. Mijn verwachtingen voor deze sequel waren laag, als de belangrijkste kritiek nu wordt (en daar ziet het wel naar uit) dat het teveel lijkt op het origineel dan is dat al veel beter dan ik oorspronkelijk had gevreesd.

Nintendo zelf heeft voor dit spel de Europese releasedatum geprikt op 1 december.

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Yoshi’s Island 2 screenshots
- Yoshi’s Island 2 video’s
- Videobeelden Sim City DS
- Animal Crossing dagboek – dag 330

Lees ook:Nieuwe Yoshi’s Island DS video
Lees ook:De Yoshi’s Island babykamer
Lees ook:Nog even over Yoshi’s New Island
Lees ook:Nintendo geeft geschiedenisles: Yoshi’s spellen
Lees ook:Gratis GBA-spellen voor 3DS Ambassadeurs vanaf vrijdag beschikbaar

6 reacties op “Yoshi’s Island DS – Het draaiende eiland is terug!

  1. Kikujiro

    “op sommige dagen het beste spel dat ooit gemaakt is”

    Perfect omschreven.

    December wordt trouwens een dure maand.

      /   Beantwoorden  / 
  2. midas

    vet ga zeker weten kopen

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “December wordt trouwens een dure maand.”

    Ja ik ben er ook bang voor. Ik wilde mijn aankopen eigenlijk beperken tot alleen Wii-spullen, maar nu wil ik dit spel eigenlijk ook wel hebben. Om nog even wat te doen te hebben tot de 8ste ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wouwter

    Anders koop je het gewoon op 30 november, hij ligt meestal al een dag voor de echte release in de winkels, dus dan telt het in principe niet bij december. :P

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    *LOL* In principe zou in dat geval een bestelling via internet vóór 1 december ook niet meetellen… ;)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Stan

    Ik heb Yoshi’s Island DS gekocht,echt een vette game er zijn 5 werelden en ik ben tenslotte al bij 5-4.

    Ik heb nou iets van €98,45 maar ik weet eigenlijk nog niet waar ik nu voor ga sparen
    ik denk voor een wii!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.