Motionsensor cartridge voor Nintendo DS?


Het lijkt erop dat een anonieme persoon mailtjes heeft rondgestuurd naar onbekende Nintendo-sites. Meneer Anoniem beweert dat Nintendo momenteel GBA-cartridges rondstuurt met daarin een motionsensor (zoals in Wario Ware Twisted, maar een verbeterde versie) om te gebruiken in de DS. Een beetje zoals de rumble cartridge DS-games kan uitrusten met rumble, maakt deze cartridge het mogelijk om DS-games te besturen door het apparaat rond te draaien. Eén van de eerste spellen die er gebruik van zal maken is de DS versie van Tony Hawk’s Downhill Jam.
Zo ver, zo goed. Weliswaar maakte de motionsensor in Wario Ware Twisted (en in Yoshi Topsy Turvey) de cartridge een behoorlijk stuk groter dan een normale GBA-cartridge. Maar techniek krimpt nu eenmaal voortdurend. Een N64 rumble pak is veel groter dan de minescule rumble pak die Nintendo nu voor de DS Lite levert. Misschien past een motionsensor tegenwoordig ook wel in zo’n kleine behuizing.

Het verhaal drijft pas af richting ongeloofwaardig als er wordt gesproken over de mogelijkheid om Wii-spellen als ExciteTruck en de Wii-versie van Downhill Jam te besturen met een met motionsensor-pak uitgeruste Nintendo DS. "Don’t expect too much of this feature since the gyro-sensor cartridge for the DS isn’t as accurate as the Wiimote."

"Waarom?" is denk ik de vraag die op iedereen’s lippen ligt. Waarom zou iemand zijn Wii-spellen op zo’n inferieure manier willen besturen, en waarom zouden ontwikkelaars de mogelijkheid überhaupt willen inbouwen?

Het zou leuk zijn als dit gerucht enigszins op waarheid berustte, en de anonieme mailer op eigen houtje wat details heeft toegevoegd. Maar erg geloofwaardig klinkt het allemaal niet. Overigens, voor wat het waard is, had de site NintendoGossip nog het volgende toe te voegen: "Off course I won’t give you this person’s e-mail adress but I guess I don’t hurt anyone by saying that what’s behind the @ of this person’s emailadress tells me that this info is from a reliable person."

Bron: NintendoGossip

Zie ook:
- Tony Hawk’s Downhill Jam video
- Touch! Generations ook in Europa succesvoller dan verwacht
- Twee Lunar Knights videos
- Contact interview
- CONTACT plaagt Sony (een beetje)
- Geïllustreerd Animal Crossing dagboek

Lees ook:Tony Hawk’s Downhill Jam video
Lees ook:Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle
Lees ook:Nintendo eist alle online launchtitels voor zichzelf op?
Lees ook:Volledige officiële Europese Wii launch line-up
Lees ook:Nieuwe Tony Hawk-game krijgt een speciale skateboard-controller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.