Nieuwe Tony Hawk-game krijgt een speciale skateboard-controller

Activision heeft aangekondigd dat Tony Hawk Ride, het tiende spel in de Tony Hawk-serie, wordt geleverd met een heuse skateboard-controller. Er is ook al een trailer, maar die verklapt nog niet hoe het apparaat precies werkt. Ik neem aan dat de knoppen op de zijkant er vooral zijn voor de menu-schermen. Tijdens het skaten zal het dan wel de bedoeling zijn dat we erop gaan staan zodat de plank kan detecteren, Balance Board-stijl, hoe we ons gewicht verplaatsen. Interessant. Ik denk dat het publiek er na een paar jaar Guitar Hero en Wii Fit klaar voor is, maar dan moet het skateboard wel op zo’n manier werken dat het meer is dan een goedkope gimmick. Ik ben benieuwd wat Activision ervan bakt.

[games.blog forum]

Lees ook:Guitar Hero gaat multiplatform
Lees ook:Met EA Skateboarden op het Wii Balance Board
Lees ook:Wii Fit uitpakvideo
Lees ook:Nieuwe trailer voor Marbles/Balance Challenge/Marble Saga/Kororinpa 2
Lees ook:Rock and Roll Climber: bergbeklimmen met allevier je handen en voeten

4 reacties op “Nieuwe Tony Hawk-game krijgt een speciale skateboard-controller

  1. Shitbull55

    Hmm…benieuwd hoe je een 720 spin maakt…
    *gaat in het vak voor sceptische mensen staan*

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Moet je ook olly’s maken door op het oplopende deel van je bord te stampen. Zo ja dan moet het bord echt überstevig zijn.
    .
    Ik weet het niet ik vind de tony spellen met een controller al moeilijk genoeg… Als ik ook mijn toch wat slungelige lijf moet gaan persen op weer een plastic extra ding. Dan kan ik beter echt gaan skaten volgens mij.
    .
    Het zou vast fantastisch zijn maar als ik de jongeren op mijn werk bekijk die tony WEL leuk vinden dan kunnen ze echt uren en uren alle tricks doen dat gaat op een echt board minder goed tot niet werken denk ik.
    .
    Idee leuk, uitwerking waarschijnlijk goed, publieke belangstelling voor weer een plastic ding erbij in hun huis ik denk minimaal.
    .
    Maarja met al die piracy is dit de enige manier om ervoor te zorgen dat je spel niet gepiraat wordt een eigen controller meeleveren, we hebben het zelf gedaan met zijn allen door jarenlang elke beveiliging te kraken een plastic meelever bord kan je niet kraken en mee copyeren :) .
    .
    *Gaat naast Shitbull55 staan in het vak*

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    De vorm van de plank smeekt er bijna om dat je ook olly’s moet maken (heet dat zo? okee :p) op dat oplopende gedeelte. Ik neem aan dat activision er in ieder geval voor gaat zorgen dat de plank stevig genoeg is.
    .
    Verder vind ik het lastig te beoordelen of dit nu leuker of minder leuk is dan een gewone controller. Vooral omdat ik zelf helemaal niets met skate-spellen heb. Misschien zul je, ongeveer zoals bij de Wii, gaan zien dat Tony Hawk-fans het maar niks vinden terwijl heel veel nieuwe gamers dankzij die plank voor het eerst een skatespel kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ruben

    Qua sturen zal de skatecontroller vast doen wat ie moet doen, maar als we ook de tricks op dat ding moeten doen, voorzie ik rampen. Misschien is er nog een mogelijkheid als we de moeten truuken met een controller in de hand, terwijl we staan op het skateboard, maar dat wordt wel heel erg multitasken..
    Ik ben wel heel benieuwd naar ‘Ride’ want het wordt door een andere studio ontwikkeld dan de andere Tony Hawk spellen. Die serie had dan ook hard vernieuwing nodig.
    En wat Erik zegt over de casual doelgroep die misschien voor het eerst een skatespel gaat spelen, dat zal ook wel de bedoeling van de ontwikkelaar zijn geweest. Het Balanceboard trok immers ook veel nieuwe klanten, dus probeert men dat nu nog eens dunnetjes over te doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.