New Super Mario Bros moeilijk. YES!

Dit is het spel waar ik een DS voor heb gekocht. Ik zou hem natuurlijk toch wel gekocht hebben, maar toen ik de eerste beelden van New Super Mario Bros zag was ik verkocht. Hoewel ik eigenlijk nog geeneens beelden nodig gehad zou hebben. Alleen al de wetenschap dat Nintendo weer een ouderwets Mario avontuur aan het maken was zou al voldoende zijn geweest. We hebben er even op moeten wachten (het laatste echte Mario-spel was Super Mario World in 1991), maar nu is het echt zover.

Hoewel, nu? Nintendo weet nog niet wanneer het spel af is, en ze willen nog geen releasedatum geven. Geeft niet jongens. Ik wacht nu al 15 jaar, er kan nog wel een jaartje bij. Als dit spel maar helemaal perfect wordt. Echt alle puntjes moeten op alle i’s staan. Geen dag eerder mogen jullie het uitbrengen. Een spel waar zoveel mensen al zolang op zitten te wachten mag gewoon niet tegenvallen!
Gelukkig lijkt Nintendo zich dat zelf ook te beseffen. Het doel is om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. En dat hopen ze te doen door het beste platformspel allertijden te maken. Zo mag ik het horen!

Ook hopen ze nieuwe gamers te bereiken, mensen die misschien nog nooit een Mario-spel gespeeld hebben. Als het net zo goed wordt als zijn legendarische voorgangers lijkt dat me niet zo’n probleem. Zulke goede spellen verkopen zichzelf zo ongeveer. Iedereen die dit leest en 15 jaar of jonger is (en dus nog niet weet wat hem straks te wachten staat), kan ik verzekeren dat de ouderwetse Mario-spellen echt heel speciaal waren. Vaak nagemaakt, nooit verbeterd. Wie het eenmaal een keer zelf gespeeld hebt (in de winkel, bij vrienden, waar dan ook) wil het spel gegarandeerd ook zelf hebben.

Tenslotte wist Nintendo nog te melden dat dit spel ook weer ouderwets moeilijk moet worden. Een besluit dat ik alleen maar kan toejuichen. Hoe moeilijker hoe beter. Des te bevredigender is het als je die lastige laatste levels uiteindelijk toch uitspeelt. Ik kan nauwelijks wachten!

Bron: ds-gamer

NB. Het plaatje bij dit artikel heeft verder niks met Super Mario Bros te maken. Behalve dat ik denk dat Nintendo uit dit spel de inpspiratie heeft opgedaan om Mario schermvullend groot te laten groeien.

Zie ook:
- New Super Mario Bros interview
- En wederom nieuwe New Super Mario Bros screenshots
- New Super Mario Bros verschijnt in Amerika op…
- Japanse New Super Mario Bros releasedatum (maand)
- De laatste New Super Mario Bros scan uit Famitsu

Lees ook:Dit is de wereldkaart van New Super Mario Bros.
Lees ook:De laatste New Super Mario Bros scan uit Famitsu
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?

Eén reactie op “New Super Mario Bros moeilijk. YES!

  1. Love DS

    Echt een toppie spel!! Ik ga hem zeker halen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.