Animal Crossing dagboek – dag 382

Belofte maakt schuld, zelfs als je vooraf niet weet wat het is dat je belooft. Al twee dagen lang probeert Limberg mij een schuldcomplex aan te praten. Eerst vraagt hij of ik iets voor hem wil doen. Een klusje, een karweitje, hij laat het altijd klinken alsof het niet veel voorstelt. Pas als ik ja heb gezegd komt de spreekwoordelijke aap uit de mouw. Of ik misschien ‘even’ een stringfish voor hem wil vangen, vraagt hij dan. Een stringfish! Dat is alleen maar één van de zeldzaamste vissen in het hele spel. Ik heb nog nooit een stringfish gevangen, laat staan dat ik het zomaar even op commando zou kunnen.

Ik was dan ook een beetje terughoudend toen Limberg me vandaag vroeg of ik hem ‘een plezier’ wilde doen. O jee, dacht ik, dit gaat natuurlijk weer over die stringfish. Aan de andere kant wil ik wel heel graag vriendschap sluiten met die chagrijnige muis. Tegen beter weten in stemde ik dus toch weer toe. “Weet je Erik,” begon hij, “ik heb altijd al eens een pillbug willen zien, zou jij misschien…”

De rest van de vraag hoorde ik al niet meer, onderweg als ik was naar het dichtstbijzijnde rotsblok. Een pillbug! Het stikt in Kramer van de pillbugs! Dit was eindelijk een klusje waarbij ik Limberg niet hoefde teleur te stellen. Ik sloeg met mijn schep tegen een steen en ving de pillbug die er onder vandaan rolde. In recordtijd racete ik terug naar Limberg en overhandigde hem trots het gevangen insect.

Hij bekeek het beestje van alle kanten. “Goh, dus dit is nou een pillbug? Ik had er nog nooit één in het echt gezien.” Limberg krabde zich eens achter zijn oor. “Hij valt me eerlijk gezegd een beetje tegen, maar toch bedankt voor de moeite hè.” Hij zei het niet, maar ik hoorde het hem denken: “ik had liever een stringfish gehad.” Ik zuchte nog maar eens diep. Vriendschap sluiten met Limberg zou moeilijker worden dan ik had gedacht.

Archief | games.blog forum

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 58
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 388
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 387
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 59
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 154

13 reacties op “Animal Crossing dagboek – dag 382

  1. Linkster/G.Tom

    nou ja, een grote vis in een aquarium maakt natuurlijk wel meer indruk dan een pissebed in een potje.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Stu

    Die tekening is echt grappig :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jesper

    Mijn complimenten voor weer een prachtig stukje tekst. En een prachtige tekening natuurlijk!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Stu

    Die tekening ziet eruit alsof Limberg die pissebed ieder moment naar achteren over zijn shouders kan gooien op de stapel : ”dingen die ik bij de vlooienmarkt ga verkopen” (die trouwens vandaag is :) )

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jordy

    Zorg eerst nou maar dat je een stringvis vangt

    Vandaag nadat ik 29.000 Bells had verdiend
    ging ik naar bob om zen Kiddie Bed te kopen, maar al zijn 5 kiddie meubels waren niet te koop, ewn hij hag 2 andere meubels, niet van kiddie, en die waren ook niet te kopo, en toen was die teleurgesteld dat ik niks kocht :P

      /   Beantwoorden  / 
  6. Stu

    raare beesten zijn het soms , zo kocht gaston van mij nog die oude radio (die in je huis staat als je hem koopt) voor 124 bells .
    .
    kwam hij even later naar me toe en zij dat een slimme verkoper hem had verkocht zonder dat hij het zelf wou en vroeg of ik hem wou kopen voor 2000 bells!
    .
    ik zei nee , hij wou er toch vanaf dus hij duwde hem in mijn handen .
    .
    ik moet trouwens ook nog die stringfish :(

      /   Beantwoorden  / 
  7. Stu

    Ik had vannacht 100,000 bells op mijn spaar rekening gezet en daar kreeg ik een box of tissues voor , maar ik kreeg ook nog een shopping card , gewoon die normale die ik al had.
    .
    nu heb ik 2 shopping cards :P .

      /   Beantwoorden  / 
  8. Ka

    Heb hardop zitten lachen om dit stukje (leuke tekeningen ook iedere keer!).
    Die stringfish heb ik al 2x gevangen (tenminste, ik geloof dat dat de stringfish was: heb ze aan Nook kunnen verkopen voor ongeveer 15000 bells per stuk).

      /   Beantwoorden  / 
    1. kiara

      Ja kheb er zelf ook beetje last van…stel je voor dat je elke dag speelt dan heb je op den duur helemaal geen sneeuw meer liggen :(
      Ik wist niet dat een stringfish zeldzaam was,anders had ik het nooit aan een bewoner gegeven (en dat heb ik dus wel gedaan). Daar gaat mijn geld :p Ah vriendschap is belangrijker zeker :p
      Die foto is echt grappig. En leuke verhaal! :D

        /   Beantwoorden  / 
    2. bjorn

      dat is poep

        /   Beantwoorden  / 
  9. Stu

    Grappig dit soort kleine details :
    .
    maak een hele grote sneeuwbal en leg hem op de weg waar de bus komt , ga dan naar de stad en zie zelf maar wat er gebeurt :P .

      /   Beantwoorden  / 
  10. Stu

    Ik heb hem! Ik heb hem eindelijk gevangen! de stringfish! , meteen doneren aan het museum voordat ik me bedenk en hem aan tom nook verkoop. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.