Separable Subsurface Scattering zorgt voor griezelig realistische virtuele huid


Hé kijk, het is de toekomst. In het onderstaande filmpje demonstreert onderzoeker Jorge Jimenez zijn zelfbedachte Seperable Subsurface Scattering-techniek waarmee hij in real-time de imperfecties op de menselijke huid kan renderen. Het resultaat: een griezelig realistisch virtueel hoofd. Ik neem aan dat dit soort technieken eerder zullen opduiken in de volgende Pixar-film dan in de volgende generatie spelcomputers, maar dan nog is het een indrukwekkende demonstratie. (En wie weet wat er allemaal mogelijk is in de spelcomputers ná de volgende generatie spelcomputers!) Ik moest mijzelf er tijdens het kijken een paar keer aan herinneren dat de man niet echt bestaat. Hij ziet eruit alsof hij ieder moment kan opstaan en weglopen, maar het is toch echt een computeranimatie. Griezelig. Ik hoop dat Super Mario er nooit zo uit komt te zien, maar voor realistische spellen is dit een grote stap vooruit.

[g.forum]

Lees ook:Wii U-spellen krijgen lichtblauwe hoesjes
Lees ook:Microsoft voorspelt: voorlopig nog geen nieuwe spelcomputers
Lees ook:Nieuwe gelekte beelden van Beyond Good & Evil 2
Lees ook:Nieuwe trailer Metroid-achtige platformer Hollow Knight
Lees ook:Nog minstens vijf jaar Xbox 360 dankzij Kinect

7 reacties op “Separable Subsurface Scattering zorgt voor griezelig realistische virtuele huid

  1. Berend Jan


    .
    schitterend, plak dit maar op mijn Mario ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

    Is dit geen tech-demo van de Wii U? Volgens de geruchten is de Wii U 20% minder krachtig dan de nieuwe Xbox 720. En die zou al 6x krachtiger zijn dan de huidige Xbox 360.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik weet nooit zo goed wat ik me moet voorstellen bij “6x krachtiger dan die en die console.” Wat houdt dat in? Zes keer zoveel polygonen? Zesmaal scherpere textures? Zes keer zoveel vijanden tegelijk in beeld? Zes keer zo moeilijk om spellen voor te ontwikkelen? Het klinkt wel heel spannend, maar ik heb beeld nodig om het te begrijpen.
      .
      Maar dat Wii U-spellen er zo uitzien als dit filmpje, dat lijkt zelfs mij erg hoog gegrepen. ;)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Inno Vation

    Jorge Jimenez wil weten hoe het licht valt op half doorlatende oppervlakten (zoals de huid). Door gebruik te maken van gedetailleerde maps en aandacht te schenken aan het licht, hoopt hij de gevreesde ‘uncanny valley’ te vermijden.
    .
    “I truly believe we are getting closer and closer to overcoming the uncanny valley. In the very next future, I think we will see astonishing skin renderings in games, which will make characters more human. This will lead to stronger connections between their emotions, and those of the players, allowing storytellers to reach the gamers’ feelings and ultimately, their hearts.”
    .
    http://www.iryoku.com

      /   Beantwoorden  / 
  4. simon

    We zin er nog niet maar ik krijg wel op eens heeel erg veel zin om een spel te spelen “hony i shrunk the kids” op een vrouwen lichaam.
    ps: voor dit filmpje was het echt spannend geweest als hij steeds meer zou gaan zweten. maarja das waarschijnlijk pas over een paar jaar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Zweetdruppels zijn toch niet zo moeilijk? Computerspellen hebben al jarenlang hyperrealistisch water. Een paar druppels daarvan op deze huid en je bent er al… of denk ik er dan te makkelijk over?
      .
      Wel een gaaf spelidee, een mensenlichaam als landschap.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.