Microsoft voorspelt: voorlopig nog geen nieuwe spelcomputers

Goed nieuws! Hoewel de eerste Xbox al na vier jaar werd vervangen voorspelt Microsoft’s Robbie Bach dat de Xbox 360 een langere levenscyclus krijgt. Sterker nog, de man verwacht dat alle huidige spelcomputers langer meegaan dan hun voorgangers.

Als belangrijkste reden wordt natuurlijk de economische crisis genoemd. Pas als die zich begint te herstellen durft Microsoft weer na te denken over een nieuwe spelcomputer. Maar nog veel interessanter is de andere reden die Bach noemt: “Het is niet meer genoeg om iets uit te brengen dat alleen maar mooier en sneller is.

Wow.

Wie had die uitspraak drie jaar geleden durven voorspellen uit de mond van een Microsoft-topman? Ga er maar vanuit dat Nintendo tijdens de volgende generatie, wanneer die dan ook aanbreekt, geen monopolie meer heeft op toegankelijke spelcomputers voor de massa. De invloed van de Wii zal overal zichtbaar zijn.  En tot die tijd ben ik blij dat we voorlopig nog een paar jaar ongestoord mogen genieten van onze huidige spelcomputers. Eindelijk trapt er een keer iemand op de rem tijdens die eindeloze hardware-race.

Zie ook:
- Microsoft’s antwoord op LittleBigPlanet heet nu Kodu
- Microsoft wilde Radiant Silvergun op Xbox Live Arcade

[games.blog forum]

Lees ook:Microsoft: Xbox Live heeft geen concurrentie
Lees ook:Microsoft vervangt beschadigde Xbox-spellen
Lees ook:Nog minstens vijf jaar Xbox 360 dankzij Kinect
Lees ook:Microsoft houdt vast aan 10 miljoen verkochte Xbox360′s voor einde jaar.
Lees ook:Highscores op Xbox live gewist, Microsoft zwijgt

12 reacties op “Microsoft voorspelt: voorlopig nog geen nieuwe spelcomputers

 1. Yeezy

  Nicce , hoop dat het ook gebeurt ..

  Ben nu blij met m’n PS3 en ik denk er niet aan om over een jaar of 3 een PS4 aan te schaffen

    /   Beantwoorden  / 
 2. MonkeyCrossing

  volgens mij heeft microsoft de xbox afgeprijst om een grotere markt te krijgen van gamers.

  en omdat er een nieuwe spelcomputer aankomt

  gemiddeld 5 jaar… er zijn er al 4 voorbij!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kikujiro

  Wat mij opvalt bij deze generatie spelcomputers is het grote aantal hardware problemen. Zowel Microsoft, als Nintendo, als Sony, is in tegenstelling tot vorige generaties, niet in staat gebleken een “probleemloze” console te fabriceren. Natuurlijk wordt door de media e.e.a. aardig opgeklopt, maar waar rook is is vuur. Doe mij wat dat betreft de volgende generatie dan maar een console die vijf jaar probleemloos meegaat met innovatieve games. Van mij hoeft het grafisch niet eens veel beter (dat vinden volgens mij meer consumenten, gezien de verkoopcijfers van de Wii).

    /   Beantwoorden  / 
 4. Joost

  Waarom is het een goed ding dat op de rem wordt getrapt wat hardware betreft? Daar draait het toch al sinds jaar en dag om bij gamen? Ik persoonlijk vind de Wii ook helemaal niks en zie Nintendo veel liever weer ‘serieuze’ consoles maken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   “Waarom is het een goed ding dat op de rem wordt getrapt wat hardware betreft? Daar draait het toch al sinds jaar en dag om bij gamen?”

   Je moet er wel aan meedoen als je de nieuwste spellen wilt blijven spelen, maar zo geweldig vind ik het persoonlijk niet om iedere 4/5 jaar vierhonderd euro uit te geven aan een nieuwe spelcomputer. Wat mij betreft draait gamen vooral om de games en die hoeven echt geen Next Gen graphics te hebben om leuk te zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 5. nynke

  er komt wel weer een nieuwe ds de nintendo dsi.
  het is echt een supper mooi ding!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Niels

   Ja, maar wel een soort van uitmelkerij van de DS.

   Mijn neefjes hadden eerst een normale DS. Toen alle drie een DS lite, en straks ook nog eens die nieuwe? Lekker voor je portemonnee!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    De DS Lite had je neefje makkelijk kunnen overslaan. ;) Die kan niks wat de normale DS niet ook kan. Pas op de DSi zul je af en toe spellen zien verschijnen die niet op een normale DS of een Lite werken.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Berend Jan

  Tuurlijk willen ze geen andere console, ze hebben met de nieuwe Jasper Chipset eindelijk de 360 goed in elkaar gezet, geen RROD geen rare krassen meer.
  Ze gaan echt geen andere maken voorlopig, die rare microsofters wilden de eerste zijn en ze kunnen hun bak nu zo goedkoop maken dat ze winst maken op de machine. Ze willen deze rit zo lang mogelijk uitzitten, ik hoop dat nintendo met een megamachine komt bij de volgende generatie.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Niels

  Eigenlijk wel fijn. Want nu heb je zo’n duur ding, en dan verlengt dat de levensduur doordat er maar spellen voor blijven komen.

  Tegen de tijd dat ik deze generatie zat ben komen die nieuwe waarschijnlijk pas

    /   Beantwoorden  / 
 8. Pauly Wauly

  hmm beetje achter de feiten aanlopen, eigenlijk he microsoft (niet dat ik tegen microsoft ben ofzo heb zelf ook een xbox360 :D ben er maar al te blij mee) maar ik meen dat het shigeru myamoto was die bij de release van de wii zei dat deze generatie consoles zeker 10 jaar mee zouden gaan. Lijkt erop dat ie ook nog eens gelijk krijgt ook.
  ja, vroeger was de techniek in een console gewoon ook wat simpeler ( denk aan nes/snes tijdperk) dat was allemaal niet zo gevoelig als nu.

    /   Beantwoorden  / 
 9. JBOER

  wanneer gaat de nintendo ds lite van de markt af ?
  want ik wil graag 1 aanschaffen weet niet of verstandig is :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.