Panasonic komt met eigen handheld


Hé kijk, het is een nieuwe draagbare spelcomputer. De Jungle is een vandaag aangekondigde handheld van Panasonic die speciaal is ontworpen om MMO’s op te spelen. Welke MMO’s? Dat is de grote vraag. Op Kotaku denkt één schrijver dat hij vooral geschikt zal zijn voor “browser based” spellen als RuneScape en Battlestar Galactica Online, terwijl een andere schrijver speculeert dat ook World of Warcraft niet is uitgesloten. In theorie is de Jungle krachtig genoeg om WoW af te spelen, maar het probleem is dat hij draait op Linux. Panasonic zou op z’n minst een eenvoudige Windows-simulator moeten ontwikkelen om te zorgen dat de Jungle ook overweg kan met de grote MMO’s.

Even afgezien van het aanbod kan een draagbare MMO-speler natuurlijk wel interessant zijn. Een apparaat dat klein genoeg is om in je broekzak te passen, maar wel is uitgerust met een toetsenbord, een touchpad, waarschijnlijk een Wi-Fi ontvanger en misschien zelfs geschikt voor 3G-netwerken (de technische specificaties moeten allemaal nog worden onthuld). Het scherm is klein, maar heeft volgens mensen die de Jungle hebben vastgehouden wel een hoge resolutie: “The screen resolution is bananas. Everyone was freaking out about it.” Meer details volgen ongetwijfeld in de komende maanden. Bekijk hieronder alvast een korte trailer waarin Panasonic je welkom heet in de Jungle (vreemd genoeg zonder Guns N’ Roses).

[g.forum]

Lees ook:Liberty City Stories
Lees ook:Wat nieuwe Final Fantasy XII: Revenant Wings info
Lees ook:Konami kondigt Elebits voor de Revolution aan
Lees ook:Project Café controller mock-ups
Lees ook:Nintendo onthult nieuwe spelcomputer om 16:00 uur

10 reacties op “Panasonic komt met eigen handheld

  1. Kikujiro

    Hmmm… je zou toch verwachten dat Matsushita (moederbedrijf Panasonic) na het debacle met de 3DO, de M2 en de Panasonic Q haar vingers niet meer brandt aan spelcomputers.

      /   Beantwoorden  / 
      1. G.Tom

        Onze Kik is een genie!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Kikujiro

          Dank u… dank u…
          .
          Wat waren zij denkende?!?
          .
          *biedt zich bij Panasonic aan als Chief Executive Risk Manager*

            /   Beantwoorden  / 
          1. Erik

            Het had ze inderdaad een hoop geld gescheeld als ze gewoon eerst even jou hadden gebeld. ;) Knap voorspeld!

              /  
  2. G.Tom

    Ik denk dat als je kijkt naar andere “Spelcomputers” *Nokia kuche kuche* dat dit geen slimme investering is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Zelfs de PSP Go past in het rijtje…

        /   Beantwoorden  / 
  3. berend jan

    als hij een Battlestar MMO kan is het misschien ook mogelijk Minecraft te spelen… Als hij minecraft speelt via JAVA op linux dan gaan veel mensen deze machine kopen :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. altasia

    Ik vind dit wel een eigenaardige stap van panasonic, zoals Kikujiro heeft panasonic nu niet echt veel kaas gegeten van het maken van handheld. Dit vind ik dan ook weer een goed voorbeeld van het niet goed begrijpen wat de markt wil.

    Kijk alleen al naar het Iphone/ipod geweld en het ‘bijna’ officele nieuws dat Sony meer naar het model van apple toe wil(een gaming platform op telefoons met ‘misschien’ een losse unit zonder die functies).

    Ik zie zelf het meeste heil in een overkoepelende handheld market via het andriod platform zij het alleen sony of met meerdere samen om de hardware te maken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Het verschil tussen dit apparaat en Matsushita’s vorige spelcomputers is natuurlijk wel dat ze hier niet zelf spellen voor hoeven te ontwikkelen. Het lijkt vooral een alternatieve oplossing voor bestaande spellen. De vraag is of MMO-spelers zitten te wachten op zo’n apparaat, maar als hij echt goed werkt… wie weet. Hij lijkt me minder kansloos dan de 3D0.
    .
    *droomt verder over een draagbare Minecraft zoals Berend Jan suggereerde*
    .
    (Een goedkope handheld om Flash-spelletjes op te spelen lijkt me trouwens ook wel wat. Helemaal als je het .swf bestandje kan installeren zodat je geen internetverbinding meer nodig hebt. Zo’n apparaat zou ik in no-time kunnen vullen met leuke games).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.