Project Café controller mock-ups


(Project Café is volgens een Franse website de codenaam voor Nintendo’s volgende spelcomputer). Hoe zou Nintendo’s nieuwe controller eruitzien? Net zo revolutionair als de Wiimote? Of gaat Nintendo deze keer voor een ouderwetse controller? Niemand weet het, maar iedereen heeft er een theorie over. De website Wii HD Rumors probeert alle mock-ups te verzamelen die op dit moment opduiken op forums en fansites. Met Nintendo’s echte ontwerp hebben ze ongetwijfeld weinig te maken, maar terwijl we de dagen aftellen naar de E3-beurs (vandaag nog precies vijftig) is het altijd leuk om te speculeren. Hieronder een paar van de opvallendste ontwerpen.

Disclaimer: al deze afbeeldingen zijn nep. Nintendo heeft nog niet aangekondigd hoe hun nieuwe controller eruitziet. Sterker nog: Nintendo heeft überhaupt niet aangekondigd dát er een nieuwe spelcomputer onderweg is.

Het gerucht dat de nieuwe controller is uitgerust met een klein schermpje is opvallend populair onder Nintendofans. Bijna alle mock-ups hebben er één. Sommigen gebruiken het extra touchscreen alleen om virtuele knoppen weer te geven, andere ontwerpen zijn veranderd in complete draagbare spelcomputers. Met de bovenstaande controller heb je de Wii HD zelf eigenlijk niet meer nodig.


Een groot langwerpig touchscreen zodat spellenmakers hun eigen knopindeling kunnen bedenken.


Waarom de loze ruimte tussen de handvatten van een Classic Controller niet gebruiken voor een schermpje? Wat hier in hemelsnaam de functie van zou zijn wordt mij niet duidelijk, maar het ontwerp met de afgeronde hoekjes is wel mooi.


De voorkant van de GameBoy Micro vervangen door één groot scherm waar knoppen uitsteken. Als dit technisch haalbaar was zou het er waanzinnig uitzien. Het hoeft niet eens een functie te hebben. Ieder spel zou gewoon zijn eigen faceplate op de controller projecteren.


Twee identieke controllers die op elkaar klikken om één groot touchscreen te vormen. Maar waarom?


Ook leuk: twee nunchucks met een scherm ertussen. Misschien is het inderdaad tijd om de actieknoppen maar helemaal weg te evolueren. Gewoon je duimen constant op de controlsticks houden en alle andere functie toewijzen aan de schouderknoppen.


Eén van de anonieme bronnen omschrijft de Project Café-controller als een iPad met knoppen. Zoiets als dit ontwerp dus.


I love the Power Glove, it’s so bad! Helemaal als hij zoals op deze mock-up is uitgerust met een Wiimote én het 3D-scherm van de 3DS.


Mijn favoriete ontwerp. Nu moeten ontwikkelaars wel spellen maken voor de Bongo-controller. Donkey Kong Jungle Beat 2, here we come!

[g.forum]

Lees ook:Turbo controllers voor de NES Classic Edition
Lees ook:Nintendo’s 2DS heeft stiekem één groot scherm
Lees ook:Alsnog echte controlsticks voor de Wii U-controller?
Lees ook:Sony onthult twee PlayStation Certified tablets
Lees ook:Nintendo’s nieuwe spelcomputer heet de Wii U

12 reacties op “Project Café controller mock-ups

 1. Inno Vation

  De reden dat ik denk dat een controller met een scherm wel gaat werken, komt door het GameCube spel “The Legend of Zelda: Four Swords Adventures”. De combi van de GameCube en de GameBoy Advance werkte namelijk voor mij. Voor 1 speler had je er niet veel aan, maar met z’n vieren was het dolle pret.
  .
  http://zelda.com/fourswords/launch/index.html
  .
  (klik op playmodes)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ruud

  Ik vind die met die nuchucks wel erg mooi bedacht, je duimen om te besturen en al je vingers aan de achterkant. Een heel mooi idee maar no-way dat dat goed gaat besturen :D

    /   Beantwoorden  / 
 3. Inno Vation

  Een update van IGN vermeld het volgende:
  .
  “Sources now confirm to IGN the new Nintendo controller allows players to stream entire games to the device from the console, saying it’s like a miniature television. The screen size on the controller is also confirmed to be six inches in size.”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik geloof het nog steeds niet. Wel dat IGN dat schrijft, maar niet dat het verhaal klopt. Het lijkt me een volkomen nutteloze toevoeging.
   .
   Voor de lancering van de Wii publiceerde IGN ook dagelijks de meest ongeloofwaardige geruchten. Ik herinner me een artikel waarin een zogenaamd betrouwbare bron beweerde dat de Revolution een zachte rubberen controller zou krijgen waar je in moest knijpen. Ik kom alleen op IGN als het echt niet anders kan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Inno Vation

    Misschien dat de ‘rumors’ van IGN niet altijd correct zijn, maar voor de rest is het een prima site. Voor reviews kijk ik vaak op IGN.
    .
    Anyway, de site ‘Gameolosophy’ zegt zelf contacten te hebben die dicht bij de bron zitten. Ik geef even de ‘rumors’ van Project Café en de 3DS. Haal even diep adem….
    .
    Square Enix, Capcom, Sega, Konami, Activision, Rockstar/Take Two, Electronic Arts, Namco and Ubisoft all have development kits.
    .
    They each have at least one game in development for the Wii 2.
    .
    The new Nintendo controller sounds more ridiculous on paper. When you actually see the thing, it makes a lot more sense from a design standard.
    .
    Expect Nintendo to roll out the red carpet for third parties so their games don’t get overshadowed. Nintendo has been preaching to third parties that third parties won’t get screwed this time around, so if you’re expecting a ton of amazing first party games at launch…well…think again. Nintendo wants a launch that creates confidence in third parties again so expect very few first party games at launch similar to the 3DS.
    .
    Star Fox is coming. I can’t say when. Very good chance that it WONT be at E3. I am hearing Star Fox is coming for the new Nintendo system, but it is very early in development.
    .
    Nintendo solved every storage issue a third party could possibly have with the new console. I don’t know if it’s a harddrive or a different, cheaper way to store data.
    .
    Nintendo revamping their WiiWare and virtual console services. I don’t think it will be called WiiWare anymore.
    .
    Almost positive that we’ll be seeing Pikmin in some shape or form.
    .
    A first person shooter that people love will be ported to the 3DS. I can’t say what game, but it’s popular among FPS gamers.
    .
    Don’t listen to anyone who says new Nintendo console will launch by end of 2011. They are idiots. This holiday season is all about the 3DS and Nintendo’s E3 show will focus on that.
    .
    Nintendo is thinking about launching Zelda: Skyward Sword around the same time as Wii 2 since Wii 2 is backwards compatible with Wii 1 games. They want to follow the same strategy when they launched Pokemon Black/White when 3DS was coming out.
    .
    I am 90 percent sure you will not see a Zelda: Skyward Sword port to the Wii 2. It will remain a Wii 1 game.
    .
    Nintendo approached Hideo Kojima about the new Nintendo console. Nintendo and Hideo Kojima have a good relationship with each other.
    .
    A Resident Evil game is in development for the new Nintendo system. I don’t know if Capcom is developing an RE spinoff or something part of the “main” Resident Evil series.
    .
    Retrostudios started working on a Wii 2 game. It is NOT Metroid. Retro is done with Metroid.
    .
    http://gameolosophy.com/consoles/wii/more-project-cafe-rumors

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     Interessante geruchten. Dat ‘meer third party support’-verhaal roept Nintendo al sinds de GameCube voor iedere nieuwe spelcomputer, ik ben benieuwd of het nu eindelijk echt gaat gebeuren.
     .
     Verbeterde WiiWare-service zou ook fijn zijn. Hopelijk deze keer zonder sizelimits.
     .
     Nu maar afwachten wat er van klopt.

       /   Beantwoorden  / 
 4. G.Tom

  Ik hoop alleen niet dat ze dezelfde stunt nu gaan uithalen met Skyward Sword die ze met Twilight Princess deden, de game voor beiden uitbrengen, en de in mijn ogen inferieure Wiiversie was een blamage voor de serie. Link is LINKS, verdomme!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Van alle dingen om je aan te ergeren in Twilight Princess vond ik dat toch wel de minst storende. Ik had er voorheen nooit bij stilgestaan dat Link links was en die gespiegelde wereld kwam ook helemaal niet geforceerd over. Wat mij betreft een elegante workaround voor een probleem dat anders de hele Wii-besturing in de war had gegooid.
   .
   Buiten dat vond ik het ook een waardeloze streek om Twilight Princess te promoveren tot launchtitel. Het eerste Wii-spel dat iedereen speelt en het enige wat je doet is de hele tijd schudden met de controller. Waardeloos. Ik wou dat ik de GameCube-versie had gekocht. ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. G.Tom

    Ook het Hyrule maakt in de Gamecube versie meer sense, maaar heb je ‘m nou al uitgespeeld?;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     Nee, ik heb ook geen idee meer waar ik was gebleven. Misschien geef ik hem over tien jaar een tweede kans als Nintendo een remake uitbrengt. ;)

       /   Beantwoorden  / 
     1. G.Tom

      Kom op, geef het nog een kans. Het einde zal je absoluut niet teleurstellen, en ook: Niet zoeken naar Triforce Shards!

        /  
     2. Erik

      Sorry, maar ik vrees van niet. ;) Mijn stapel onuitgespeelde games is al veel te groot. En het zijn bijna allemaal games die ik liever wil spelen dan Ocarina of Time 2.0.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.