Thunder Force VI!


Er is op de Virtual Console van de Wii niet bepaald een gebrek aan goede sh'mumps, maar toch ontbreekt er in dat retro shoot'em up-walhalla nog één van de allerbeste series in het genre: Thunder Force! Ik heb nooit een MegaDrive gehad en ken Thunder Force III alleen van een paar middagen bij een klasgenoot die wel in het Sega-kamp zat, maar dat spel was ongelooflijk! Niet alleen vanwege de graphics en de muziek, maar vooral omdat de levels zo ingenieus waren opgebouwd en de eindbazen zo genadeloos moeilijk.

En dat brengt ons bij het blije nieuws van vandaag: Sega en Technosoft staan op het punt om Tunder Force VI uit te brengen. Tien jaar na het vorige spel (Sega Saturn, 1997) verschijnt er een gloednieuwe aflevering in de serie. Als platform is er wat onhandig gekozen voor de PlayStation 2 (waarom niet PSN en XBLA?) en vooralsnog is alleen een Japanse release aangekondigd, maar toch. Het spel bestaat en ziet er ondanks de 3D graphics nog steeds heel erg uit als Thunder Force. Lees verder voor nog drie screenshots en de eerste trailer.

Zie ook:
- Hoe ik het Bydo Empire versloeg terwijl ik griep had
- Online spelletje: Uchu Force 2

[games.blog forum]

Lees ook:Sonic 2 en Gunstar Heroes als 3D Classics
Lees ook:Kijken: twee over de top racebanen in Hydro Thunder Hurricane
Lees ook:De eerste spelbeelden van Earth Defense Force: Insect Armageddon
Lees ook:Chikyuu Boueigun X (Earth Defense Force X) screenshots + video
Lees ook:Trailer: Hydro Thunder Hurricane komt naar XBLA

Eén reactie op “Thunder Force VI!

  1. Kars

    Waarom playstation 2??0_0 iig ziet er leuk uitXD niet echt mijn genre, en heb de serie ook nooit gekend, voor mijn (game)tijd;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.