Hoe ik het Bydo Empire versloeg terwijl ik griep had


Okee, hier is iets dat jullie nog niet wisten: R-Type III; The Third Lightning is een heel goed spel om te spelen als je ziek bent. Ik maak geen grapje. Toevallig ben ik dit weekend een beetje ziek, dus ik kan het weten. Phantom Hourglass op de DS gaf me hoofdpijn, Mario Galaxy had ik al uitgespeeld en ik had geen zin om uit bed te komen en een ander spel te pakken. Ik was dus aangewezen op de Virtual Console en opeens was hij daar: R-Type III. Maanden geleden gedownload, maar toen halverwege gestopt met spelen.

Ik weet wat je denkt. Hoe kan het nu goed zijn om één van de moeilijkste horizontal scrolling shoot 'em ups ooit te spelen, als je ziek zwak en misselijk op bed ligt? Maar daar vergis je je in. R-Type is namelijk helemaal geen shoot 'em up. Ik zie het meer als een puzzelspel. De levels zijn veel te moeilijk en oneerlijk om ze puur op reflexen te kunnen spelen. Doodgaan is bijna een onderdeel van de gameplay. Je gaat honderd keer achter elkaar dood om honderd keer achter elkaar een klein stukje verder te komen. Overal waar je schip ontploft doe je de volgende keer precies het tegenovergestelde. Het is een wonderbaarlijk rustgevende bezigheid.

De eindbaas was erg stoer. Ontwikkelaar Irem weet wel hoe ze zo'n laatste gevecht groots en episch kunnen maken. Nadat ik de Bydo Emperor had verslagen begon zijn alternatieve dimensie zich langzaam te sluiten. Dat zag eruit als het einde van een Looney Tunes tekenfilm: een ronde opening die steeds kleiner wordt. In een soort laatste wanhoopspoging om te overleven probeerde de Emperor dat gat nog even open te houden met zijn klauwen. Het zag er zo triest uit dat ik bijna medelijden met hem kreeg. Totdat hij door die opening heen vuur in mijn richting begon te spugen. Die rotzak!

Gelukkig wist ik precies hoe ik hem nu moest verslaan (toen ik voor de twintigste keer tegen hem vocht) en uiteindelijk sloot het gat zich en werd de Bydo Emperor voorgoed opgesloten in zijn eigen dimensie. Hoera!

Dat was misschien een soort van spoiler, maar jullie hebben verdorie bijna veertien jaar de tijd gehad om R-Type III zelf uit te spelen. Het is je eigen schuld als je dat nu nog steeds niet had gedaan.

Hoe dan ook een erg mooi spel. Welke R-Type zal ik nu eens op mijn lijst zetten? Ik heb goede dingen gehoord over R-Type Final voor de PS2, misschien is dat spel geschikt voor de volgende keer dat ik ziek op bed lig.

Zie ook:
- Paarse muntjes, paarse muntjes, paarse muntjes

Lees ook:Stem van Mario schrijft boek over zichzelf
Lees ook:Super Mario Galaxy “zo goed als geflopt” volgens analist
Lees ook:Paarse muntjes, paarse muntjes, paarse muntjes
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 58: Verslaafd aan Iron Island
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 91: R.I.P. paarse vleermuis (niet de mijne)

3 reacties op “Hoe ik het Bydo Empire versloeg terwijl ik griep had

  1. Bou

    cool stukje erik, ik ben van plan om binnenkort weer een vc game te kopen, maar ik ben egt zo slecht in side scrolling shooters! ik moet sin and punishment ook nog downloaden… maarja, suggesties voor een goed vc spel?
    en beterschap! :p

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Als je zo slecht bent in side scrolling shooters weet ik niet of Sin & Punishment wel het perfecte spel voor je is. :p Daar doe je ook niks anders als schieten. Hij is wel kort, maaf af en toe toch flink lastig.

    Suggesties hangen er natuurlijk sterk vanaf wat je allemaal al gedownload hebt, maar…

    - Super Metroid
    - Paper Mario
    - Super Mario Bros 3

    …die zou iedereen eigenlijk een keer gespeeld moeten hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  3. anner

    of je download zelda ocarina of time
    heb ik net ook gedaan
    altijd leuk toch!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.