Kunstenaar laat Counter-Strike slachtoffers echt bloeden


In de online shooter Counter-Strike worden iedere dag honderden mensen vermoord. Virtueel natuurlijk, maar kunstenaar Riley Harmon was zo gefascineerd door het idee, dat hij een kunstwerk maakte dat in real-time reageert op het spel. Iedere keer dat er een speler wordt doodgeschoten, druppelt er een paar mililiter kunstbloed uit het apparaat. "Simpel gezegd gaat het kunstwerk over een virtuele gebeurtenis die op deze manier tastbare gevolgen krijgt in de echte wereld." Absoluut een interessant idee, al zou ik gehoopt hebben dat het kunstwerk een andere vorm had dan alleen de kale apparatuur. Op Harmon's website is een filmpje te zien van het ding in actie. Counter-Strike-spelers die mee willen doen aan het project kunnen deze week het commando "connect 129.15.76.103:27015" invoeren op hun console.

Zie ook:
- Destructoid in 1988, de handgeschreven versie
- Games Radar verzamelt de beste nep-screenshots

Lees ook:Bekijk dit Mega Man-portret, het bestaat uit honderden screenshots
Lees ook:Het gebeurde in Desert Hills
Lees ook:The Tower of Shadow trailer, in beweging nog mooier
Lees ook:Nintendo: wij weten niks van Wii Fit Girl
Lees ook:Nieuwe Pokémon Black & White trailer

2 reacties op “Kunstenaar laat Counter-Strike slachtoffers echt bloeden

  1. qwrty

    soms vervelen mensen zich echt…. o.0

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lufiacomic

    Het concept is zeker interessant te noemen, het bloed heeft natuurlijk niet alleen een vervreemdend effect, maar heeft ook meerdere betekenislagen wanneer deze gezien word in de context van een -fictieve- shooter, in dit geval Counter-Strike.

    Misschien vind je het jammer dat de installatie niet geheel zichtbaar is, of het niet beeldend genoeg is, maar wat zou de kunstenaar daarmee bereiken? In het -beeldend- proces heeft de kunnstaar een bewuste keuze gemaakt dat het werk in deze staat af is, waarschijnlijk omdat een andere vormgeving alleen zou afleiden waar het werk echt omgaat, en dat is het bloed.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.