Head Tracking: of hoe de Wii ook Virtual Reality kan doen


Johnny Chung Lee is een genie met de Wiimote. Ik meen het echt. Met niets anders dan twee goedkope LED-lampjes en een veiligheidsbril weet hij een Virtual Reality apparaat van de Wii controller te maken. Klinkt een beetje zweverig, maar zien is geloven. Zelfs in het YouTube-filmpje hieronder komt de illusie al stukken overtuigender over dan elk Virtual Boy spel dat ik ooit heb gespeeld. Stel je voor hoe griezelig realistisch het effect wordt als je op je eigen televisie zou zien hoe de beelden meebewegen met je hoofd.

Het is simpel, het is goedkoop en Johnny laat hier al meteen een hele elegante manier zien om het idee werkbaar te maken. Zo'n simpele houder voor de Wiimote? Ik kan me makkelijk voorstellen dat Nintendo echt zo'n setje op de markt zou brengen voor een Virtual Reality minigame-compilatie (what else?). Het is stukken minder krankzinnig dan het Wii Balance Board, dus waarom niet?

(Of als die Playstation Eye net zo goed is als Sony beweert zou de Playstation 3 ook al een heel eind kunnen komen, misschien zelfs zonder lampjes).

Natuurlijk kunnen we er niet op vertrouwen dat Nintendo dit soort filmpjes vanzelf wel te zien krijgt (onlangs gaf Miyamoto zelfs toe dat hij nog nooit van Ratchet & Clank had gehoord), iemand zal een demonstratie moeten komen geven. Maar uh… tja… verbazingwekkend. Ik wil het voortaan in al mijn 3D spellen.

Een andere geniale inval van Johnny Lee was een paar weken geleden om met de Wiimote van ieder gewenst oppervlak een touchscreen te maken. Ook een erg inspirerend filmpje:

Lees ook:Headtracking met een PlayStation Eye, zonder brilletjes
Lees ook:Boom Blox heeft head-tracking
Lees ook:Nintendo “onderzoekt de mogelijkheden” van VR
Lees ook:Nieuwe trailer virtual reality shooter Farpoint
Lees ook:Dit is Sony’s Virtual Reality-helm voor de PS4

8 reacties op “Head Tracking: of hoe de Wii ook Virtual Reality kan doen

  1. anner

    w00t zo veet! dat zou ik ook wel willen dat head tracking. het ziet er echt ongeloofelijk realistisch uit had ik niet verwacht!

    dat tweede is echt heel handig tijdens presentaties, en natuurlijk gewoon leuk:P

    nintendo moet dit uitbreennggeee

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Ik snapte al tijdens zijn uitleg wat hij van plan was, maar ik was er absoluut niet op voorbereid hoe realistisch het eruit zou zien toen hij eenmaal gingen demonstreren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    OMG….

      /   Beantwoorden  / 
  4. Oscar Mopperkont

    Die gast is echt een koning! Briljant voor beide dingen! En dat 3D gebeuren, dat niemand daar ooit al op was gekomen! Als Nintendo hier niets mee doet, dan moet Sony het gewoon doen. Dit is echt te briljant! Beste 3D ervaring die ik volgens mij ooit gezien heb.

      /   Beantwoorden  / 
  5. oscar

    waarom vragen ze die man niet om te komen werken voor nintendo?! ik wil al mijn spellen zo! en van mijn eigen TV een touchscreen maken :D :D :D:D

      /   Beantwoorden  / 
  6. MNC

    Die gast is geniaal! En ik vond dat touchscreen gebeuren al cool. Nintendo, houdt deze man in de gaten!

    Volg z’n advies op! “I wanna see some games!”

      /   Beantwoorden  / 
  7. Wouwter

    Hij is echt superslim, Nintendo ook als ze hem een baantje aanbieden. :P

      /   Beantwoorden  / 
  8. Marloes

    Wauw, dit is inderdaad ontzettend gaaf… Ik wil ook een wii :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.