Nintendo “onderzoekt de mogelijkheden” van VR


“A new console code-named NX remains on track and the company is even exploring possibilities in virtual reality, though no concrete plans exist as yet, Kimishima said Tuesday at a briefing in Osaka.”

Een half jaar geleden zei Nintendo’s Amerikaanse directeur Reginald Fils-Aime dat Nintendo voorlopig geen interesse had in virtual reality. Hij noemde de techniek “not fun” en – misschien nog wel erger – “not social”.

Maar tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst liet de nieuwe Japanse directeur Tatsumi Kimishima vandaag een ander geluid horen. Nintendo heeft nog geen concrete plannen voor virtual reality, maar onderzoekt wel de mogelijkheden.

Die uitspraak kwam tijdens een verder nogal sombere presentatie (de winst is ten opzichte van vorig jaar met 36% gedaald), dus misschien strooide Kimishima gewoon met hippe buzzwords om de aandeelhouders gerust te stellen. Ik kan me niet voorstellen dat de NX later dit jaar wordt gebundeld met een dure VR-bril, maar misschien ooit in de toekomst? Nintendo experimenteerde als eerste spelcomputerfabrikant met virtual reality via de Virtual Boy. Dat was een flop, maar ik ben nog steeds benieuwd hoe Nintendo’s spellen eruit zouden zien op een VR-bril die wél goed werkt.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Dit is Nintendo’s nieuwe directeur
Lees ook:PlayStation VR kost €399,-
Lees ook:Tatsumi Kimishima over Nintendo’s volgende spelcomputer
Lees ook:Virtual Reality-bril voor PS4 in 2016
Lees ook:Nintendo’s online service goedkoper dan PS Plus & Xbox Live Gold

Eén reactie op “Nintendo “onderzoekt de mogelijkheden” van VR

  1. Frans

    Mooie website..en goede artikelen.
    Misschien is deze site ook interessant voor lezers van hier..recent is er nog een artikeltje over VR en AR geplaatst: http://crazyfootgames.nl/

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.