Games zonder graphics

Dit is een screenshot van het gratis spelletje In the Pit. Het treurige verhaal van een monster dat zit opgesloten in een diepe put. Er is geen licht, dus het monster ziet niks. En jij als speler ook niet. Helemaal niets. Het is een spel zonder graphics. Je kunt alleen maar afgaan op geluiden en op de tast. Een Xbox360 controller is dan ook verplicht om door de rumble je omgeving te kunnen "voelen".
Geen Xbox360 controller voor handen? Via de site van het spel kwam ik terecht op de homepage van AudioGames. Er blijken vele tientallen games te bestaan voor mensen die niet goed kunnen zien of zelfs helemaal blind zijn. Ik had geen idee dat zoiets bestond, maar het is wel fascinerend en zelfs een soort geruststellend.

Ik speelde een schermvullende versie van Sudoku (zodat ook slechtziende spelers de nummers nog kunnen lezen), waarbij je een computer me kon voorlezen welke getallen er al ingevuld waren op de huige rij en kolom. Het spel werd er niet bepaald makkelijker door (en ik ben al niet zo geweldig met Sudoku’s), maar het werkte wel. Ik kon het met m’n ogen dicht spelen.

Met de ogen dicht The Curb Game spelen was ook een hele aparte ervaring. In een sterk versimpelde versie van Frogger moet je een egel helpen de straat over te steken. Dit spel heeft wel graphics, maar al het voorbij razende verkeer heeft zo’n eigen geluidseffecten. Door goed te luisteren kun je ook op die manier bepalen wanneer het veilig is om over te steken.

Het geluid dat je hoort als het misgaat is overigens minstens zo onsmakelijk als de bloedvlek die ik zag toen ik m’n ogen weer open deed.

Bron: AudioGames

Lees ook:Beautiful Katamari gameplay filmpje
Lees ook:Spelunky komt naar Xbox Live Arcade
Lees ook:Gehackte super moeilijke Super Mario World
Lees ook:Gametrailers bespreekt de Ghostbusters
Lees ook:De droomwereld van Child of Eden

2 reacties op “Games zonder graphics

  1. Oscar Mopperkont

    Goh Erik, toevallig discussie op Got gevolgd, waar ik naar een site link die ook een link heeft staan naar die site ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Goh Erik, toevallig discussie op Got gevolgd, waar ik naar een site link die ook een link heeft staan naar die site ;-)

    Huh? Nee… zeker ergens in de ellenlange discussie over surround sound? :p Daar ben ik snel overheen geskipt. Ik kon het niet volgen en ik had ook niet het idee dat ik het erg interessant zou vinden. ;)

    Ik kwam een link naar dat spelletje tegen op neogaf, zo ben ik er vandaag terecht gekomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.