La Mulana komt naar WiiWare, ziet eruit als SNES-spel


Eigenlijk las ik gisteren al ergens dat indiegame La Mulana naar WiiWare komt, maar aangezien screenshots zoals hierboven (van de originele versie) doorgaans alle lezers wegjagen heb ik er toen nog maar niks over geschreven. Vandaag zijn echter de eerste screenshots opgedoken van de Wii-versie die misschien ook lezers onder de dertig aanspreken. La Mulana was ooit bedoeld als nep MSX-spel, maar speciaal voor Nintendo wordt het nu omgevormd tot een nep SNES-spel. Zelfs de schatten waar je op jaagt worden volgens Nintendo Power veranderd in beroemde SNES-cartridges. Geweldig! La Mulana staat bekend als één van de moeilijkste platformspellen ooit gemaakt (bekijk het filmpje om te begrijpen waarom), maar met zo’n beloning wil ik toch wel een poging wagen. Merk verder op dat de WiiWare-port wordt verzorgd door Nicalis, de ontwikkelaar die zich ook bezighoudt met de WiiWare-port van wat binnenkort jullie favoriete platformspel zal worden: Cave Story. Obscure Japanse indiegames naar WiiWare brengen is blijkbaar hun specialiteit.

[games.blog forum]

Lees ook:Nieuwe La-Mulana WiiWare screenshots
Lees ook:Nieuwe gameplay video WiiWare-spel La Mulana
Lees ook:Genadeloos moeilijke La Mulana toch naar WiiWare
Lees ook:Ontwikkelaar Nicalis: niemand koopt nog WiiWare-spellen
Lees ook:Uitgebreide trailer voor WiiWare-versie La Mulana

3 reacties op “La Mulana komt naar WiiWare, ziet eruit als SNES-spel

  1. Da Vince

    King’s Valley clone van de MSX ?!?!?
    Zou King’s Valley II graag naar wiiware willen zien komen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend jan

    Er zouden ook MSX spellen naar WiiWare komen maar alleen in Japan zijn die nog maar uitgekomen als The Goonies komt beloof ik nu plechtig dat ik mezelf ga beplassen. Dat is mijn faforiete MSX/platform/movie tie in titel OOIT.
    .
    Waarom de MSX foundation geen spellen in europa uitbrengt weet ik ook niet zal wel weer een rechten kwestie zijn…
    .
    De kracht van kings valley 2 is ook de level editor, danzij dat stukje inovatie wordt dat spel nu nog regelmatig van nieuwe levels voorzien.
    .
    Dit ziet er op dat filmpje veel moeilijker uit dan KV2 alhowel die Vit bar en die exp. bar me wel weer doen denken aan the goonies (whhaaaa zuuucchtttt). Van mij mogen ze de hele Konami romset/disk set zo op VC knallen :) mij hebben ze er niet mee inclusief manier om in KV2 via SD kaart levelpacks te maken (owhh de gedachte alleen al doet het kwijl door mijn mond stromen)…
    .
    Ik wete niet of ik zo geintereseerd ben in deze titel nu het een 16 bit remake gaat worden, ik vind die 8bit achtige graphics veel charmanter…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Linkster/G.Tom

    Nou…. Ponyo was leuk, goeie dub op 1 personage na dan. mijn neefje was op een gegeven ogenblik bang omdat hij het eng vond. (want het stormde toen in de film.)

    ik ga op vakantie dus ik zie jullie over 3 weken wel weer!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.