Genadeloos moeilijke La Mulana toch naar WiiWare


Verrassing! Het geplaagde WiiWare-spel La Mulana is toch niet gecancelled. Uitgever Nicalis trok er een paar maanden geleden hun handen van af omdat volgens hen niemand nog WiiWare-spellen koopt, maar de Spaanse uitgever EnjoyUp denkt daar blijkbaar anders over. Zij namen de licentie over en brengen La Mulana op 20 september alsnog uit in Europa en Amerika. Leg alvast 1000 Wii Punten apart als moeilijke 2D Metroidachtige platformspellen jouw ding zijn.

La Mulana begon een paar jaar geleden als hobbyproject van een groep Japanse programmeurs die een eerbetoon wilden brengen aan de MSX-spelletjes uit hun jeugd. Het resultaat was een ingewikkeld doolhofspel vol valstrikken, obscure puzzels en een paar gemene doodlopende routes. Die eerste versie was gratis te downloaden voor de pc, maar in 2009 begon ontwikkelaar Nigoro aan een betaalde versie voor WiiWare met nieuwe 16-bit graphics. Toen die deal een paar maanden geleden leek te mislukken bracht Nigoro de opgepoetste versie uit voor de pc (hier te downloaden voor 15 dollar), maar nu kunnen Wii-bezitters dus alsnog kennismaken met deze genadeloze indie-klassieker. Bekijk de onderstaande Beginner’s Guide om alvast in de stemming te komen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:La Mulana komt naar WiiWare, ziet eruit als SNES-spel
Lees ook:Nieuwe gameplay video WiiWare-spel La Mulana
Lees ook:N+ voor DS en PSP komt toch naar Europa
Lees ook:Ontwikkelaar Nicalis: niemand koopt nog WiiWare-spellen
Lees ook:Supermoeilijk avonturenspel La Mulana naar PS Vita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.