Uitgebreide trailer voor WiiWare-versie La Mulana


Nieuwe trailer van avonturenspel La Mulana. Zes minuten is een lange zit, maar wel een mooie kans om te zien wat we nu eigenlijk van dit spel kunnen verwachten. Want om heel eerlijk te zijn was mijn enthousiasme tot nu toe vooral gebaseerd op het feit dat Nicalis dit spel heeft gekozen als hun volgende indie-klassieker om naar WiiWare te porten (de vorige was Cave Story). Het origineel heb ik nooit gespeeld.

Welnu, La Mulana is een ouderwets moeilijke ‘Metroidvania’ over een Indiana Jones-achtige schattenjager. Je begint het spel met een heel klein beetje health en een waardeloze zweep. Door voorwerpen te verzamelen wordt je langzaam sterker en krijg je meer mogelijkheden om dieper in de ruïne door te dringen. Maar pas op: er is maar één savepoint en die zit helemaal aan het begin van het spel. Je maakt dus voortdurend een afweging tussen verder spelen (met het risico dat je doodgaat en al je voorwerpen verliest) of terug teleporteren naar het begin om je schatten veilig te stellen en overnieuw te beginnen. Beslis nu zelf of je daar het geduld voor hebt en klik dan verder om de trailer te bekijken.

La Mulana kwam eerder deze week nog even in het nieuws omdat Nintendo de eerste versie had afgekeurd, maar dat was volgens andere WiiWare-ontwikkelaars niets om ons zorgen over te maken. Bijna geen enkel spel komt in één keer door Nintendo’s keuring heen. Meestal gaat het om kleine bugs en glitches. Het spel uitbrengen in 2010 gaat waarschijnlijk niet meer lukken, maar La Mulana is nog steeds onderweg naar WiiWare.

[g.forum]

Lees ook:La Mulana komt naar WiiWare, ziet eruit als SNES-spel
Lees ook:Nieuwe gameplay video WiiWare-spel La Mulana
Lees ook:Genadeloos moeilijke La Mulana toch naar WiiWare
Lees ook:Eerste trailer WiiWare-remake La Mulana (handgetekende 16-bit graphics)
Lees ook:Nieuwe La-Mulana WiiWare screenshots

0 reacties op “Uitgebreide trailer voor WiiWare-versie La Mulana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.