Kassa vs. Microsoft


Vanavond ook naar het Xbox 360 item van Kassa gekeken? Zelfs al weigerde Microsoft nog steeds ieder commentaar, het is wel duidelijk dat Kassa het er niet zo makkelijk bij laat zitten. Felix en zijn mannen zijn langzaam maar zeker een, zo te zien, ijzersterke zaak aan het voorbereiden. Als jouw Xbox 360 ook krassen veroorzaakt en je hebt je nog niet bij Kassa gemeld, ik zou het zeker doen. Dit lijkt me de beste, zo niet de enige kans, om je schade eventueel vergoed te krijgen.

Er was advocaat uitgenodigd die in de studio mocht komen uitleggen dat je van een product dat 400 euro kost mag verwachten dat het niet zo snel mankementen vertoont. Klinkt logisch, en Microsoft houdt dan ook steeds vol dat de Xbox 360 inderdaad geen mankementen vertoont. Volgens hen ligt de fout toch echt bij de gedupeerde consumenten die de console niet stabiel genoeg geplaatst hebben. De advocaat deed er vervolgens een schepje bovenop en stelde dat het ook niet normaal is als een product van 400 euro niet tegen lichte trillingen kan.

De man heeft een punt.

Ook de technische kant van het verhaal heeft Kassa laten onderzoeken. De experts van Hardware.info voerden een paar eenvoudige experimenten uit waaruit al snel bleek dat de lens van de DVD-drive de grote boosdoener is. Door het ontbreken van een paar eenvoudige rubberen stootkussentjes rondom de lens, ontstaat er al bij de minste of geringste trilling rechtstreeks contact tussen de harde onderdelen van de lens en het op hoge snelheid ronddraaiende plastic schijfje.

Het resultaat daarvan is de beruchte ronde kras.

Terwijl we wachten op een echte oplossing zijn hier drie dingen die je zou kunnen doen:

- Neem contact op met Kassa.

- Zet je Xbox 360 horizontaal neer. Hardware.info kwam er al snel achter dat de schijfjes in die stand stabieler draaien dan in de vertikale stand. Op die manier beperk je in ieder geval het risico zoveel mogelijk.

- En een tip van één van mijn bezoekers uit de vorige keer dat ik hierover schreef: als je beschadigde spel er toevallig eentje was van Electronic Arts dan is er nog hoop. Via hun customer support zou het wél mogelijk zijn om je beschadigde schijfjes tegen een kleine vergoeding te laten vervangen. Een poging waard zou ik zeggen.

Bron: Kassa

Zie ook:
- Je Xbox 360 veroorzaakt krassen? Bel Kassa!

Lees ook:Microsoft noemt Kassa-uitzending over Xbox 360 “flauw”
Lees ook:Microsoft niet eens met conclusie van Kassa
Lees ook:Kassa onderneemt actie tegen Microsoft
Lees ook:Microsoft vervangt beschadigde Xbox-spellen
Lees ook:Niet-enthousiaste Crackdown video review

21 reacties op “Kassa vs. Microsoft

  1. Kikujiro

    Schandelijk eigenlijk dat Microsoft blijft weigeren dit probleem te onderkennen. Dit levert ze veel negatieve publiciteit op.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Luuk

      Vind het inderdaat belanchelijk
      microsoft wil niet eens reageren,,
      niemand koopt zo meer een xbox

        /   Beantwoorden  / 
  2. Bou

    ja ik zat dit gisteren ook te kijken. Ik vind microsoft maar apies dat ze niet gewoon die kussentjes in elke nieuwe xbox360 zetten die ze maken. en desnoods alle 3760′s die in de winkel liggen terughalen om er alsnog die kussentjes in te zetten..

      /   Beantwoorden  / 
  3. Niels de Rijk

    Als de Nederlandse afdeling van Microsoft toegeeft dat de Xbox 360 discs beschadigt, dan moet het bedrijf wereldwijd miljoenen (dvd-drives in) consoles vervangen én de beschadigde software van klanten vergoeden. Ze willen en mógen dus niets zeggen.

    Aan de andere kant vind ik dat Microsoft verplicht is te reageren, nu zoveel gamers de dupe zijn van een defecte drive. Ben dus benieuwd of ze het laten uitlopen op een rechtszaak, of de boel nog voor die tijd zullen sussen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “dan moet het bedrijf wereldwijd miljoenen (dvd-drives in) consoles vervangen én de beschadigde software van klanten vergoeden.”

    Dat werd gisteren inderdaad ook gezegd. Maar ik zie niet in hoe ze op de lange duur een andere keus hebben. Geen enkele fabrikant ontkomt er toch aan om defecte producten te vervangen en te vergoeden? Ik snap niet waarom ze het onvermijdelijke zolang uitstellen. Dit doet de reputatie van de Xbox 360 in ieder geval geen goed. Als kijker van Kassa zou ik nu toch serieuze twijfels krijgen over het aanschaffen van zo’n ding.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Michael

    Geweldig Microsoft,just great. Jullie o-zo-geliefde klanten beginnen een beetje boos te worden onderhands…

    En zeg nou zelf,hoeveel kost één zo’n rubbertje voor een lens?

      /   Beantwoorden  / 
  6. oscar

    ik vind dat ze de xbox 360 beter testen voordat ze hem uitbrengen

      /   Beantwoorden  / 
  7. bas

    Dat is een domper voor Microsft zo vlak voor de europese PS3 launch! Ik wacht sowieso met het kopen van een Xbox 360 tot de nieuwe versie wordt uitgebracht die minder heet wordt en bovendien hopelijk goedkoper. Zo’n klacht als deze weerhoudt me er nog langer van om ‘m te kopen. Het is allemaal al aardig prijzig en dat heb je nog geeneens een deugdelijk product. Signalen dat het toch weer gehaast de markt op wordt gebracht, al kan ik me daar alles bij voorstellen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Linkster

    ben ik blij dat ik geen 360 heb…
    wel zielig voor mijn neefje…
    die had die problemen ook. maar nu doet zijn 360 het niet meer. ik zal het uitleggen: hij had dus zo’n schijfje met een paar flinke krassen erop. toch bleef hij ze spelen en toen kwamen de krassen, die schaafden langs de binnenkant van de 360. die doet het dus niet meer. ook ooit met mijn gamecube gebeurt. mijn broertje te lui om die schijfjes op te ruimen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    Ik weet het eigenlijk niet Cailin. Toen volgende ik het nieuws nog niet zo heel erg intensief. Hád hij inderdaad dezelfde problemen?

      /   Beantwoorden  / 
  10. Luuk

    Oke microsoft is vergeten het rubbertje om te doen voor extra veiligheid:P Maar dan kunnen ze hun problemen niet ontkennen zoals ze nu doen…

      /   Beantwoorden  / 
  11. mark

    koop dan ook een wii

      /   Beantwoorden  / 
  12. Rico

    Ik als Sonyfanboy smult van zulke berichten kunnen wij zeggen dat heb je niet bij Sony,Sony helpt zijn klanten wel ben benieuwd hoe dit afloopt

    Trouwens iedereen met Xdoos 360 toch sterkte ermee

      /   Beantwoorden  / 
  13. Evert

    We should sew Bill Gates,and take all his money….:)

      /   Beantwoorden  / 
  14. schwartz

    Het bedrijf heeft overduidelijk geen testen gehouden met het produkt.
    Anders was het probleem wel boven komen drijven.
    Door deze lakse houding moeten ZE alle schade vergoeden, ook die van de spellen.
    En door eerst te zeggen dat het de schuld ligt bij de consument en nu aan de xbox zelf geven ze aan dat hun deskundige mensen er geen ballen verstand van hebben.
    Het woord wetenschappers mag niet eens genoemd worden.
    Als ik een xbox had gekocht en zo behandelt zou worden zou ik per direkt naar hun hoofdkantoor gaan en een ring aandoen die zogenaamd niet kan krassen.
    En dan langs al die mooie ramen van dat peperdure hoofdkantoor van ze gaan!
    Het verstrekken van leugens aan consumenten moet ze aangerekend worden.

      /   Beantwoorden  / 
  15. oyunlar

    k vind dat ze de xbox 360 beter testen voordat ze hem uitbrengen

      /   Beantwoorden  / 
  16. jochem

    OOk ik heb op mijn nieuwe spel fifa08 een ronde kras staan waardoor het niet meer werkt…ik ga EA bellen, maar ik ben benieuwd of ze er mee in zee gaan…Dit had ik echt niet verwacht van mijn geliefde Xbox

      /   Beantwoorden  / 
  17. deL05

    Ik had Red Dead Redemption gekocht, en die was na 1 x spelen bekrast waardoor ik hem niet meer kon gebruiken.

    Toen ben ik terug naar de winkel gegaan, en heb daar een nieuwe gekregen. Daarna heb ik meteen m’n xbox opgestuurd en een “nieuwe” terug gekregen.

    Deed ik van de week die nieuwe cd erin, gebeurt gewoon precies hetzelde.Weer RDR disc stuk (krijg een nieuwe opgestuurd van Rockstar) Maar met andere spellen heb ik er geen last van.

    Heeft iemand anders hier ook last van ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. nelly

      Hallo
      Hoe heb je het klaar gekregen met microsoft dat je een nieuwe xbox hebt gekregen? Ik heb zojuist gebeld dat onze cd`s ook bekrast worden en ze blijven maar volhouden dat hij dan niet op een stabiele plaats staat. Dit is dus wel zo hij staat wel stabiel We hebben zelfs nog garantie op de x box en nog doen ze niets, wat heb jij eraan gedaan????
      Gr. Nelly

        /   Beantwoorden  / 
  18. joey

    dit is nu precies wat mij vanavond is overkomen, ik had net mijn nieuwe spel binnen, namelijk: the elder scrolls: skyrim. speel er een paar uur op en ineens begint die xbox een lawaai te maken waarop ik hem gelijk op eject druk. ik kijk op de disc, en ja hoor, mijn net nieuwe spel met een kras in de rondte erop helemaal naar de maan…
    bedankt microsoft, ik ga ze morgen proberen te bellen, maar denk dat ik net zo goed gelijk datzelfde spel kan gaan kopen, maar dan voor de ps3…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.