Ook Tecmo ondersteunt Virtual Console


Tecmo die Nintendo’s Virtual Console "agressief" gaat ondersteunen? Ninja Gaiden! Dat was in ieder geval het eerste waar ik aan dacht. Een afwijking van mij, of heeft Ninja Gaiden destijd op meer mensen zoveel indruk gemaakt? (De 8bit NES versie welteverstaan!)
Ik kreeg het spel van Sinterklaas, en van de twee maanden die volgden op die bewuste decemberavond kan ik me niks meer herinneren behalve Ninja Gaiden. Het spel had me volledig in zijn ban. Ik moest gewoon weten hoe het af zou lopen met Ryu. (Ninja Gaiden was het eerste spel dat bewust trucjes uit de filmwereld leende om zijn verhaal zo meeslepend mogelijk te vertellen, en dat werkte verbijsterend goed. Ik herinner me dat er zelfs in de handleiding een pagina was gebruikt waar Tecmo trots uit mocht leggen wat hun cinema-achtige verteltechniek precies inhield).

Het kostte me bloed, zweet en tranen, maar uiteindelijk speelde ik het spel inderdaad uit. Ik kan het me nu bijna niet meer voorstellen. Toen ik de game onlangs opnieuw probeerde werd ik al halverwege het derde level heel erg chagrijnig van met name het feit dat Rye iedere keer als hij wordt geraakt een paar centimeter naar achteren stuitert. Niet zelden recht op een dodelijk ravijn af. Het was om wanhopig van te worden en ik heb de NES gefrustreerd uitgezet. Waar haalde ik vroeger zoveel geduld vandaan?

Bron: IGN

Zie ook:
- Bunnies don’t do multiplatform
- Twee miljoen unieke gebruikers Nintendo Wi-Fi Connection

Lees ook:Ninja Gaiden 3 bestaat
Lees ook:PlayStation 3 krijgt Ninja Gaiden Sigma 2
Lees ook:Indiegame The Messenger lijkt op Ninja Gaiden met tijdreizen
Lees ook:Nieuwe trailer Wii U actiespel Devil´s Third
Lees ook:Als je deze Ninja Gaiden Sigma 2 reclame niet begrijpt…

5 reacties op “Ook Tecmo ondersteunt Virtual Console

  1. SinnardoCode

    Je word ouder en depressief:P

      /   Beantwoorden  / 
  2. Poeh

    je handen worden ook alweer een jaartje ouder en zijn niet meer zo behendig als vroeger, daar zal het wel aan liggen lol :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Bedankt jongens, daar knap ik echt van op. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Poeh

    haha graag gedaan, if it would make you feel better anytime :D

      /   Beantwoorden  / 
  5. denise

    omg dat klinkt wel heel depri :P

    ik denk dat het komt omdat je vroger nog niet zulke goede games had dus was je aan het slechtste gewend, als je dat vergelijkt met de 3-d troep van tegenwoordig kan ik me wel voorstellen dat het wat slechter is geworden !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.