B.I.G. campagne groot succes


De B.I.G.-campagne tegen het illegaal downloaden en kopiëren van software en games begint z’n vruchten af te werpen. Mede dankzij B.I.G. is nu al bijna de helft van alle jongeren er van overtuigd dat het kopiëren van games misschien toch niet de normaalste zaak van de wereld is. Langzaam begint het te dagen dat er wel degelijk ergens schade wordt geleden.
Laat dat nu precies de eerste doelstelling zijn van de B.I.G. (Ban Illegale Games en Software), jongeren van 13 tot 19 jaar informeren over de financiële schade voor de industrie die ontstaat door het op grote schaal downloaden en kopiëren.

Vanaf de start van de campagne is B.I.G. mikpunt geweest van spot bij de gaming-community. Woordgrappen als ‘BIG is gestoord’ en ‘Branden Is Goedkoper’ circuleerden op internet. Positief of negatief, in ieder geval heeft 52% van de jongeren sinds begin 2005 over het onderwerp gesproken. Ons allereerste doel is jongeren laten inzien dat kopiëren van games en software niet volstrekt normaal is. Als je na twee jaar actievoeren kunt aantonen dat 49% het hiermee eens is, in tegenstelling tot 33 % toen we begonnen, dan spreek ik over een succes.

Interessant om op te merken dat dit nieuws door middel van een persbericht door B.I.G. zelf de wereld in is gestuurd. Niet dat ik wil suggereren dat deze cijfers niet kloppen, maar, hoe zal ik het eens zeggen, ik heb altijd het gevoel dat de heersende tendens een stuk minder positief en bemoedigend is als B.I.G. ergens ter sprake komt.

Ook games.blog.nl is in principe (uit principe?) tegen het downloaden en kopiëren van games, maar altijd als de overheid geforceerd hip en cool gaat doen (ik wil maar zeggen, een big met een zonnebril op!) beginnen bij mij de rillingen over m’n rug te lopen. Zijn er echt jongeren die daar warm voor lopen?

Bron: NOS

Lees ook:Nieuwe trailer Xenoblade Chronicles X
Lees ook:Indie-platformer The Bridge naar PS3, PS4, Vita, Wii U
Lees ook:XNA games montage video
Lees ook:EA-medewerkers spreken zich uit tegen pesten
Lees ook:GameMaker Studio tijdelijk gratis verkrijgbaar

13 reacties op “B.I.G. campagne groot succes

  1. Kikujiro

    Eigenlijk heeft B.I.G. mij juist bewust gemaakt van de mogelijkheid tot downloaden en illegaal kopiëren… daarvoor wist ik niet eens dat dat allemaal mogelijk was.

      /   Beantwoorden  / 
  2. denise

    ik download zoiezo al nooit games, zou niet eens echt weten hoe het moet, liever iets meer geld uitgeven voor een mooi hoesje met orginaal spel dan virusen downloaden met tot ergste gevolgen dat je computer kapot gaat .. nee bij mij gaan er geen illegale spellen in !

      /   Beantwoorden  / 
  3. Yoshi-Fan!

    Ik wil ook alleen originele games. Compleet met onbeschadigd doosje, niet gekreukt boekje en de originele cartridge of DVD. Geldt ook voor muziek CD’s. Gewoon origineel met boekje, teksten en foto’s en niet zo’n gekopieerde met een wit velletje erop geplakt en de naam van de artiest met een CD stift in hanenpoten erop gekalkt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Oscar Mopperkont

    BIG is geen overheid.

    Verder is het overduidelijk dat ze gewoon hun bestaansrecht willen bevestigen, anders krijgen ze geen geld meer van de industrie voor hun zinloze campagne.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kevin

    Ik heb ook vaak de mogelijkheid gehad om spellen te downen, maar heb het toch altijd in de winkel gekocht, omdat

    - dit minder tijd kost
    - mij een beter en vertrouwder gevoel geeft
    - geen kans op virussen en andere troep

    Geef mij maar echte games, gedownloade games zijn geen optie voor mij..

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kikujiro

    Inderdaad zo’n rijtje originele games/dvd’s/cd’s in de kast, staat toch echt mooier dan allerlei doosjes met gekopieerde voorkantjes.

      /   Beantwoorden  / 
  7. denise

    jullie moesten eens weten hoe trots ik op mijn rij ds spellen ben, het begint echt al wat te worden kan niet wachten tot hij helemaal vol staat heb er nu trouwens 16

      /   Beantwoorden  / 
  8. Wouwter

    “Als je na twee jaar actievoeren kunt aantonen dat 49% het hiermee eens is, in tegenstelling tot 33 % toen we begonnen, dan spreek ik over een succes.”

    Ze zeggen alleen maar ‘als’, volgens mij kunnen ze het niet eens aantonen. :S

      /   Beantwoorden  / 
  9. Michael

    Games download ik niet online,duurt jaaaren…
    Muziek en video wel,Kan mij het schelen dat die bedrijven schade lijden,motten ze het maar goedkoper maken.

      /   Beantwoorden  / 
  10. denise

    ,,BIG is geen overheid.”

    wel gestart door de overheid, maarja we hadden ookal ‘rappende’ kamerleden..

      /   Beantwoorden  / 
  11. mensje

    Zelf download ik geen games, maar als ik het zou doen zou ik niet bang worden van een organisatie met een big.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.