XNA games montage video


Twee dagen geleden werd al bekend dat iedereen vanaf 11 december XNA games kan downloaden vanaf marketplace. (Iedereen die daar 99 euro per jaar voor over heeft tenminste, dat viel dan toch weer een beetje tegen van Microsoft). En nu komt er via gametrailers een filmpje waarin een aantal XNA games voorbij komen.

myFlash = new FlashObject(‘http://www.gametrailers.com/umremote312.swf’, ‘swffile’, 480, 409, 8); myFlash.altTxt = ”; myFlash.addVariable(‘mid’, 14836); myFlash.write();

Om onbegrijpelijke redenen begint de video met de saaiste en rommeligste spelbeelden, maar blijf kijken want verderop komen een aantal bijzonder interessante dingen voorbij.

Erg, erg cool als je het mij vraagt. Zoals de grote aantrekkingskracht van rock ‘n roll altijd is geweest dat iedereen met een gitaar de wereld kan veroveren, zo is de grote aantrekkingskracht van XNA dat iedereen via Microsoft’s eenvoudige software ook een beetje de wereld kan veroveren met een zelfgemaakte game. Of toch in ieder geval dat gedeelte van de wereld dat er 99 euro per jaar voor over heeft om toegang tot al die homebrew te krijgen.

Ja, die hoge toegangsprijs stinkt, maar het idee blijft fantastisch. Kom op Microsoft, dat het geld moet kosten om zelfgemaakte dingen te uploaden is één ding, maar maak die huisvlijt dan wel zo snel mogelijk gratis toegankelijk (of gewoon voor een klein bedrag per spel) voor de rest van de wereld!

Zie ook:
- Gears of War video review
- THQ maakt 360- en Wii-versie Cars goedkoper
- Trailers van twee Burger King Xbox360 games

Lees ook:Roboblitz (Xbox Live Arcade) demonstratie
Lees ook:Vijf korte Every Extend Extra filmpjes
Lees ook:Guitar Hero 2 – video review
Lees ook:Need For Speed: Carbon GameCube/PS2/Xbox trailer
Lees ook:Trailers van twee Burger King Xbox360 games

4 reacties op “XNA games montage video

  1. MetroidPrime

    Is het niet zo dat je die €99 alleen moet betalen om je XNA spel zelf op de Xbox 360 te kunnen testen?

    Als Microsoft een XNA spel goed genoeg vind, dan zal dat spel via Xbox Live Arcade te koop aangeboden worden en hoef je dus geen €99,- per jaar te betalen om het te spelen.

    Vind Microsoft een spel niet goed genoeg, dan moet je inderdaad zo’n abonnement nemen om het te kunnen spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Is het niet zo dat je die €99 alleen moet betalen om je XNA spel zelf op de Xbox 360 te kunnen testen?”

    Nou, alle bronnen die ik voor dit bericht kon vinden linkten uiteindelijk terug naar de blog van Yla G (die blijkbaar voor Microsoft werkt), en die is vrij duidelijk:

    link

    “Het hot news is dat je vanaf 11 december die XNA games van andere kan downloaden op de marketplace. Hiervoor heb je wel een abonnement voor nodig van 99 euro per jaar of 49 euro voor de 4 maanden trial. Wedden dat er een hele boel games aankomen deze kerst?”

    “Als Microsoft een XNA spel goed genoeg vind, dan zal dat spel via Xbox Live Arcade te koop aangeboden worden en hoef je dus geen €99,- per jaar te betalen om het te spelen.”

    Dat wist ik niet. Als dat zo is is het inderdaad een verbetering (maar blijft raar… slechte spellen die expres duurder zijn dan goede spellen), maar ik zou het toch leuker gevonden hebben als alles gewoon beschikbaar was voor iedereen. Laat het publiek maar beslissen welke spellen goed zijn en welke niet. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. MetroidPrime

    Hij werkt niet voor Microsoft, hij is alleen maar een officiële Xbox Community Developer. Dit zijn onafhankelijke websitebeheerders die toegang krijgen tot alle Xbox Live statistieken voor de Xbox 360.

    Hij slaat alleen de plank flink mis, XNA is geen platform naast de normale Xbox 360 spellen en Xbox Live Arcade. Het is juist een ontwikkelomgeving die het ontwikkelen van spellen voor die beide omgevingen en voor de PC makkelijker maakt. Die €99,- per jaar is alleen om een standaard Xbox 360 in een XNA devkit te veranderen.

    Als je een spel uitbrengt zonder goedkeuring van MS, dan is deze alleen speelbaar op een Xbox 360 die unsigned XNA code kan uitvoeren, dus alleen op een Xbox 360 waar zo’n abonnement voor is uitgebracht. Microsoft houdt op die manier in feite nog steeds controle over welke spellen er op de Xbox 360 worden uitgebracht, terwijl ze de poorten ook openzetten voor homebrew.

    Dit is tenminste wat ik opmaak uit de blogpostings van Major Nelson.

      /   Beantwoorden  / 
  4. junior

    Marble Blast Ultra is toch al een Xbox live Arcade game :S?

    Voor de rest ziet het er veel belovend uit :D
    Maar of het nou 99 euro per jaar waard is :S da wee ik nie zo goed.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.