GameMaker Studio tijdelijk gratis verkrijgbaar


GameMaker Studio is tijdelijk gratis te downloaden. Dit programma is volgens kenners nog steeds de makkelijkste manier om spellen te leren maken (al vond ik het, toen ik het een paar jaar geleden probeerde met een oudere versie, toch nog best lastig). GameMaker is vooral goed in ouderwetse 2D spellen. Om een idee te geven van wat er zoal mogelijk is: bekende titels als Spelunky, Super Crate Box, Hotline Miami en Gunpoint zijn allemaal gemaakt met deze software. Als je al jaren rondloopt met een briljant spelidee is dit je kans om er eindelijk iets mee te doen.

Er was altijd al een gratis probeerversie van GameMaker, maar die had een paar vervelende beperkingen. Wat je nu tijdelijk gratis krijgt is de complete standaardversie die normaal gesproken 50 dollar kost. Hiermee kun je spellen maken voor pc en Mac. Download de software, vraag een registratiesleutel aan, vul de code uit het mailtje in en je kunt deze versie van GameMaker voor altijd gratis blijven gebruiken. Niemand weet hoe lang de actie duurt, dus wacht niet te lang met downloaden.

Het programma bevat een paar tutorials om je op weg te helpen. Voor nog meer advies kijk je op de Officiële GameMaker Forums, of op TIGSource waar ook veel spellenmakers actief zijn. Succes!

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Laatste kans om Flipnote Studio 3D te downloaden
Lees ook:Nieuwe trailer Hyper Light Drifter
Lees ook:Trial versie Wii browser aanstaande vrijdag
Lees ook:Online berichtenservice voor de 3DS komt deze week
Lees ook:The Walking Dead-spel gratis uitproberen op PS3

Eén reactie op “GameMaker Studio tijdelijk gratis verkrijgbaar

  1. simon

    als je echt voor de allereerste keer gaat programmeren dan kan ik http://scratch.mit.edu/ echt heel erg aanraden. ook gratis, en zelfs volledig online.
    als je het op een gegeven moment te pakken hebt dan kan je altijd nog later voor het echte werk gaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.