Klonoa’s elf jaar oud platformspel komt naar de Wii


In 1997, toen spelcomputers nog niet zo heel lang in staat waren om driedimensionale beelden weer te geven, werden 2,5D platformspellen kortstondig populair. Ze speelden zoals de oude tweedimensionale platformspellen van weleer, maar de graphics waren nieuw en driedimensionaal zodat de levels af en toe eens een hoekje om konden draaien. Het leverde in die dagen vast veel grote ogen en opengevallen monden op, maar kijk er nu op terug en je ziet dat de nauwkeurigheid nogal eens te lijden had onder de 3D graphics. Het was niet zoals vroeger toen geoefende spelers tot op de pixel nauwkeurig konden voorspellen waar hun sprongen terecht zouden komen.

Evengoed houdt een klein groepje hard-core fans vol dat Klonoa: Door to Phantomile voor de PSone wél een briljant platformspel was, ondanks de 2,5D graphics. Zelf heb ik hem nooit gespeeld, dus wie weet hebben ze gelijk. Misschien is Klonoa inderdaad het enige écht goede 2,5D platformspel. Het komt volgend als celshaded remake naar de Wii zodat we het zelf kunnen ontdekken. De filmpjes zien er best aardig uit. Ik word alleen een beetje nerveus van Namco-Bandai's mededeling dat de moeilijkheidsgraad wordt 'aangepast.' Dat voorspelt op de Wii meestal niet veel goeds.

Zie ook:
- Op dinosaurusjacht met de Wii Remote – Monster Hunter 3 trailer
- Wonen in My Sims Kingdom, Animal Crossing of Duckstad

[games.blog forum]

Lees ook:Dus dit heeft Mega Man zoal uitgespookt op de GBA
Lees ook:Kijk dit: schattig horrorspel Scarygirl komt naar PSN, XBLA en pc
Lees ook:Indie platformspel Walter aangekondigd voor XBLA, PSN en pc
Lees ook:Alle reviewers houden van World Of Goo
Lees ook:Gametrailers Final Fantasy IV review

Eén reactie op “Klonoa’s elf jaar oud platformspel komt naar de Wii

  1. Nintendo-Girl-Yarah

    Ik vond Klonoa: Door To The Phantomile het beste spel die ik had op de Playstation 1 (Maar nu doet hij het niet meer, en dat vind ik jammer.) Ookal wordt de moeilijkheidsgraad ”Aangepast”, ik ga hem zeker kopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.