Dus dit heeft Mega Man zoal uitgespookt op de GBA


Voor een leek (zoals ik) is de Mega Man-serie best ingewikkeld. Dat het begon met een serie platformspellen is me duidelijk. Dat de daaropvolgende Mega Man X-serie bestond uit acht soortgelijke platformspellen kan ik ook nog net begrijpen. Bij wat er daarna allemaal gebeurde op de GameBoy Advance raak ik echter volledig de draad kwijt. Wie kan al die RPG’s, strategiespellen, platformgames en kaartspellen nog uit elkaar houden? Wat is in hemelsnaam het verschil tussen Mega Man Legends, Mega Man Battle Network, Mega Man Zero, Mega Man Xtreme, Mega Man Battle Chip Challenge, Mega Man Star Force, Mega Man X Command Mission en Mega Man ZX? Ik zou het echt niet weten. Ik was dan ook blij toen Capcom twee jaar geleden Mega Man 9 aankondigde. Gewoon de naam van het spel met een nummer erachter; eindelijk een titel die ik begreep!

Welnu, dankzij Siliconera weet ik inmiddels dat Mega Man Zero de serie is die ik in de gaten had moeten houden. Als opvolger van Mega Man X waren Mega Man Zero 1 t/m 4 de reguliere platformspellen. Allevier ontwikkeld door Inti Creates, de studio die later ook Mega Man 9 en Mega Man 10 zou maken. Het goede nieuws is dat ik binnenkort de schade kan inhalen. Alle Mega Man Zero-spellen komen naar de Nintendo DS op één cartridge. Een trailer van deze Mega Man Zero Collection bekijk je na de klik. De muziek zuigt, maar verder is het weer precies de Mega Man-actie waar ik van hou.


Directe Link

[g.forum]

Lees ook:Inti Creates maakt Blaster Master Zero voor 3DS
Lees ook:Weer een Mega Man-achtig spel van regisseur Keiji Inafune
Lees ook:Mega Man 2, Woodman Stage, Chiptune remix
Lees ook:LittleBigPlanet levels die je niet mag missen: Mega Man’s Escape
Lees ook:Komt het nog goed met Yoshi’s New Island?

7 reacties op “Dus dit heeft Mega Man zoal uitgespookt op de GBA

 1. Berend Jan

  Mega Man X is de enige Mega Man die ik wel leuk vond. Die heb ik op mijn 486 DX of mijn Pentium 60 toen heel veel gespeeld. Toen kwamen er nog Mega Man spellen voor de PC uit…
  .
  Dit is de eerste keer dat ik denk Mjjaaa een Mega Man spel die ik in de gaten moet houden…
  .
  Ik baal d’r zelf ook van ik maak mijn reputatie als Mega Man hater van games.blog.nl niet waar als het op Mega Man X aankomt.
  .
  De rest van de GBA spellen heb ik nooit gesnapt, die telling was erg inbgewikkeld inderdaad.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Wow die zag ik niet aankomen. Wat was er zo anders aan X dat die je wel aansprak? Behalve een walljump was er volgens mij niet zo heel veel aan de besturing gesleuteld? The plot thickens…
  .
  Van een pc-versie had ik trouwens ook nog nooit gehoord. Verschenen er in die tijd meer SNES-spellen gelijktijdig op de pc?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   je kan wel bukken in MM X en de walljumps het veolde net beter te besturen voor mijn sponzige brein denk ik…

     /   Beantwoorden  / 
 3. Linkster/G.Tom

  ZX is bijna het zelfde als X.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Shitbull55

   Er is toch ook een ZX voor de DS? Best leuk platformspelletje volgens mij…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zeruda

    ZX is ALLEEN voor de DS, eigenlijk.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Zeruda

  Kijk, ik heb dus al die GBA Mega Man spellen gespeelt, dus ik hoef de schade niet in te halen. Aan de andere kant, de Zero serie was toch wel mijn favoriete (samen met ZX).

  Behalve natuurlijk de orginele spellen, hè, maar dat spreekt voor zich :P

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.