Nintendo opent online muziekwinkel


Opvallend: Nintendo opent een nieuwe website waar we sinds dit weekend onze sterrencatalogus-sterren kunnen omwisselen voor een digitale muziekbon. Die bon, eigenlijk een code, kan vervolgens worden uitgegeven op de website van EMI Records. Voor 350 sterren heb je recht op één liedje, voor 3000 sterren mag je een compleet album downloaden. Het lijkt een nogal willekeurige actie (waarom juist nu? waarom EMI? en heeft het iets te maken met die nieuwe DS waarover wordt gefluisterd?), maar voor iedereen die zijn sterren aan iets nuttigers wil uitgeven dan screensavers en bureaubladachtergronden misschien nog niet zo'n slecht idee. Bekende artiesten die hun muziek hebben ondergebracht bij EMI zijn bijvoorbeeld Radiohead, Coldplay, The Beastie Boys, Kylie Minogue en Pink Floyd, om maar eens een paar dwarsstraten te noemen.

Zie ook:
- Een nieuwe Nintendo met ingebouwde camera en MP3-speler?
- Trailer: Retro Game Challenge in het Engels!

[games.blog forum]

Lees ook:Nu ook sterren voor Virtual Console- en WiiWare-spellen
Lees ook:Eindelijk! Wii Points kopen met je Club Nintendo sterren
Lees ook:Super Mario Wallpaper Maker
Lees ook:Super Mario Galaxy soundtrack in de sterrencatalogus
Lees ook:Gratis sterren voor Nintendo’s sterrencatalogus

12 reacties op “Nintendo opent online muziekwinkel

  1. Wim

    Misschien heeft het wel wat te maken met Wii Music……..

      /   Beantwoorden  / 
  2. pingu007

    Leuk bedacht, maar dit hadden ze voor het downloadtijdperk moeten doen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gulzt

    @pingu007 Er zijn genoeg mensen die hun muziek wel legaal vergaren hoor. Ik zou zeggen, maak van de gelegenheid gebruik om de artiesten te supporten ipv ze te bestelen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. kiara

    maar als ik nu tel.
    Bij de winkels in mijn buurt kost 1.500 punten ongeveer 20 euro…dan moet ik dus 40 euro uitgeven aan een album?????
    snap het niet echt zo goed denk ik :p

      /   Beantwoorden  / 
  5. MetroidPrime

    Ik heb uit nieuwsgierigheid maar geprobeerd om een nummer te downloaden, maar het werkt nog niet echt goed. Ik kreeg een bevestiging van de aanschaf van het nummer, maar kreeg geen kijkje of iets dergelijks om het nummer ook daadwerkelijk te downloaden. Ik zal maar contact met de winkel moeten opnemen, maar dit komt wel heel erg slordig op mij over.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Shitbull55

    Zucht. Een schoenmaker gaat toch ook geen brood verkopen?

    Ik snap dat ze the expanded audience op andere manieren willen bereiken, maar doe dat met goede software en innovaties met toegevoegde waarde. (geen camera’s en mp3 spelers dus…)

    Stick to your guns Nintendo…

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    @Metroid Prime: ouch, dat is wel pijnlijk ja. :( Je mag toch op z’n minst verwachten dat zulke services grondig worden getest voordat ze worden opengesteld voor een betalend publiek. Hopelijk hebben ze een goede helpdesk…

    “maar als ik nu tel.
    Bij de winkels in mijn buurt kost 1.500 punten ongeveer 20 euro…dan moet ik dus 40 euro uitgeven aan een album?????
    snap het niet echt zo goed denk ik :p”

    Je begrijpt het inderdaad verkeerd. ;) Die punten die je in de winkel koopt zijn Wii Points. Maar de sterren waar ik het in dit artikel over had zijn de kraskaartjes die je er gratis bij krijgt wanneer je een Wii- of DS-spel koopt dat door Nintendo zelf is uitgegeven. Muziek downloaden met Wii Points zou inderdaad raar zijn, maar dit is min of meer gratis, en daarom toch best een leuk idee.

    “Ik snap dat ze the expanded audience op andere manieren willen bereiken, maar doe dat met goede software en innovaties met toegevoegde waarde. (geen camera’s en mp3 spelers dus…)”

    Tja… ik denk dat ze waarschijnlijk gevoeliger zouden zijn voor jouw argumenten als hun recente aanpak niet zo gruwelijk succesvol was. ;) Eigenlijk zou het me niks verbazen als Japan voor de derde keer in de (honderden meters lange) rij gaat staan voor die nieuwe DS.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Shitbull55

    Natuurlijk staan ze in de rij.
    Ik hoop alleen dat ze oppassen hun corporate focus niet té breed te maken. Ze mengen zich nu namelijk in andere vormen van entertainment. Vormen waar andere bedrijven in principe beter in zijn.

    “de PS3 is geen spelcomputer”…

    De Blue ocean strategie gaat ook over het opzoeken van unieke innovaties. Wat je doet, wees daar uniek in. Geen copycat.

    Ach. Misschien is het m’n eigen benauwde blik wel :-)

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    Vooropgesteld dat ik er zelf ook niet echt op zit te wachten (ik heb al een iPod en digitale camera) ben ik er toch niet van overtuigd dat het zo’n slecht idee is. Niet vanuit Nintendo’s oogpunt en met het idee dat winst maken een goede zaak is. (Als gamer vind ik het zelf ook een treurige ontwikkeling, maar ik begrijp het wel).

    Vergeet ook niet dat Nintendo al 100 jaar bestaat en dat computerspelletjes pas sinds een jaar of 30 hun belangrijkste focus is. ;) Daarvoor maakten ze speelkaarten en allerhande speelgoed. Een halve eeuw geleden waren er vast ook mensen binnen het bedrijf die zich bezorgd afvroegen of het wel verstandig was om te stoppen met die speelkaarten. Maar Nintendo is groot geworden door nieuwe dingen te blijven proberen, en het mag duidelijk zijn dat er momenteel ook weer allerlei veranderingen gaande zijn. Ik zie ze in de toekomst in ieder geval niet meer teruggaan naar ‘standaard’ spelcomputers als de gamecube en de GBA. En ik ben er ook niet van overtuigd dat de opvlgers van de Wii en DS alleen maar krachtigere versies van zichzelf worden. Ik vermoed dat Nintendo in de toekomst alleen maar meer de kant opgaat van het grote publiek (vs. de fanatieke gamers). Hoe dat er uit gaat zien weet ik natuurlijk ook niet, maar misschien zijn ingebouwde camera’s en mp3spelers inderdaad wel een manier.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Shitbull55

    De kant van het grote publiek is geen probleem imo. Zo’n verstokte gamer ben ik ook weer niet. Sterker nog, ik denk dat the Big N ‘for everyone out there’ als grote kernwaarde aan haar missie heeft toegevoegd. En terecht overigens.

    Het gaat mij erom dat ze unieke toepassingen met toegevoegde waarde ‘for everyone out there’ verzinnen.

    Het klakkeloos toevoegen van bestaande functionaliteiten hoort daar imo niet bij. ‘Everyone out there’ is immers ook al grotendeels aan de iPod en de digi-cam.

    Maar we zullen zien idd. Misschien kun je met die (eventuele toegevoegde) camera wel weer iets unieks…

    Je reet fotograferen en als Avatar in Mario Farty gebruiken bijvoorbeeld.

    Few…gelukkig toch nog iets onzinnigs gezegd…laten we niet te serieus worden hier ;)

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    “Het klakkeloos toevoegen van bestaande functionaliteiten hoort daar imo niet bij. ‘Everyone out there’ is immers ook al grotendeels aan de iPod en de digi-cam.”

    Zo had ik het nog niet bekeken… echt een vernieuwing is dit niet nee, tenzij Nintendo het werkelijk in hun spellen kan verwerken zoals ze gedaan (of geprobeerd) hebben met de microfoon en het touchscreen.

    En sorry, ik heb geen onzinnige opmerkingen meer. ;) Leuke uitsmijters verzinnen is meer jouw terrein.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.