Nu ook sterren voor Virtual Console- en WiiWare-spellen


Dat is nog eens een handige tip van onze eigen G.Zaaltje: Nintendo deelt nu ook sterren uit voor Virtual Console- en WiiWare-spellen. In de winkel gekochte spellen worden al veel langer beloond met sterren (die je in de Sterrencatalogus kunt inwisselen voor cadeautjes). Best logisch dus, dat het nu ook geldt voor gedownloade spellen. Alleen de verdeling van de sterren is mij nog niet helemaal duidelijk. Waarom levert Onslaught wel sterren op en Mega Man 9 niet? Waarom Super Mario Bros. 3 wel en Super Metroid niet? Misschien komt het doordat de nieuwe service nog niet volledig is geïmplementeerd. Dat zou ook verklaren waarom Nintendo er nog geen persbericht aan heeft geweid. Om te zien of jouw spellen in aanmerking komen voor 50 sterren kijk in je Nintendo Profiel onder ‘Spellen & Systemen.’ Zoals G.Zaaltje al oppert is het misschien een goed idee om te wachten met registreren totdat je daadwerkelijk iets gaat bestellen. Eenmaal geregistreerde sterren blijven immers maar twee jaar geldig.

[games.blog forum]

Lees ook:Eindelijk! Wii Points kopen met je Club Nintendo sterren
Lees ook:Veel downloadbare spellen in de sterrencatalogus
Lees ook:Fans mogen vóór de release een New Nintendo 3DS kopen
Lees ook:Nintendo opent online muziekwinkel
Lees ook:Veel New Super Mario Bros. screenshots uit de Famitsu

11 reacties op “Nu ook sterren voor Virtual Console- en WiiWare-spellen

  1. Kikujiro

    Ik heb alles maar geïncasseerd (ruim 700 sterren). Ik heb nu eindelijk genoeg sterren voor de gouden Super Mario Galaxy CD, maar spaar voorlopig nog even door voor de platinum versie. Er loopt nu trouwens ook een Metroid-actie via de Nintendo site. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet krijg je een gratis code/voucher om Super Metroid te downloaden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Die ‘bepaalde voorwaarde’ zijn dat je ook al één van de eerdere Metroid Prime-spellen geregistreerd moet hebben. En ook dat je bij de eerste 5000 kopers van Trilogy moet horen. En wat krijg je dan? Een stokoud NES-spel die geen enkele moderne gamer ooit voor z’n plezier zal uitspelen. Bovendien een spel dat je gratis kon unlocken in de gamecube-versie van Metroid Prime.
      .
      Ik heb erover gelezen, maar ik vond het echt een actie met een hoog Dagobert Duck-gehalte. Belachelijk strenge voorwaarden, en dan ook nog zo’n waardeloos cadeau. Had dan gewoon 5000 exemplaren van Super Metroid weggegeven. Daarmee maak je misschien een paar mensen enthousiast voor retrogaming ipv ze gillend weg te jagen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Ha! Ik had nog niet eens gezien dat het de NES versie was. Ik dacht dat ze de SNES versie weggaven. Idiote voorwaarden inderdaad. Toevallig heb ik ooit MP geregistreerd en zou dus in aanmerking kunnen komen, maar op die NES-versie zit toch niemand te wachten? Je hebt kans dat maar een gedeelte van die 5000 personen die Metroid Trilogy registreren, daadwerkelijk Metroid voor de NES gaan downloaden. Wat een slappe actie weer… net zo teleurstellend als die hele sterrencatalogus die hooguit twee keer per jaar wordt geupdate.

          /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Vergeet de demo’s in Super Smash Bros niet. Daar zat Metroid ook tussen. Mocht je het spel welgeteld één hele minuut uitproberen voordat de demo werd afgekapt. :’) Geef dat spel toch gewoon gratis weg jongens.
    .
    Ik heb me voorgenomen om over de sterrencatalogus niet meer te klagen. Het aanbod zuigt inderdaad en hij wordt veel te weinig geüpdate, maar toen ik net eens keek naar m’n verzamelde schatten heb ik door de jaren heen toch aardig wat gratis spul van Nintendo gekregen. Een paar complete spellen, Animal Crossing poster, retro notitieblokken… eigenlijk heb ik weinig reden tot klagen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    je krijgt toch al tijden sterren voor je VC en Wiiware spellen. Ik heb me ook al eens verbaast over de verdeling van de sterren. Tenminste dat herinner ik mij zo…
    .
    Ik heb besloten die hele Sterrencatalogus links te laten liggen. Er zit niets in dat ik wil hebben en als ik wat wil hebben dan is het OP of zoveel sterren dat het helemaal nergens op slaat… Ze kunnen toch wel een hele rits GBA spellen erop zetten dat zal ze de kop ook niet kosten…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Voor zover ik weet is het nooit officieel aangekondigd. Het kan dus best dat het al een paar weken aan de gang is, maar ik weet niet wat voor periode je bedoelt met ‘tijden’. Ik herinner me in ieder geval nog levendig een tijd dat het niet zo was en Nintendo alleen maar beloofde dat het misschien ooit ingevoerd zou worden.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Berend Jan

    hee als ik al die sterren inlever heb ik meer dan genoeg voor een Wario sleutelhanger…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jeffrey

    Ik zie het nu ook. Daarnaast is die catalogus wat aangepast toch? Of ben ik daar al zo lang niet meer gekomen.

    Ik vind het idd een beetje raar. Voor sommige spellen krijg je wel sterren, voor de andere niet terwijl ze evenveel kosten. Of voor een spel van 500 punten meer en je krijgt evenveel punten. Ach ja, nog even wachten dus met incasseren, want wie weet wordt het nog aangepast.

    Daarnaast kan ik wel 2x sterren incasseren voor ‘paper plane’. Waarom weet ik niet, maar 1 spel staat de titel in het frans, en de ander gewoon in het nederlands. En ze zijn allebei sterren waard :P

      /   Beantwoorden  / 
  6. 16 ft PaulyWauly

    ik kan me herinneren dat ik een maand of 4 geleden zo een spel gecashed heb. dus het is inderdaad al een tijd. maar goed.
    -
    ik heb ooit een game boy player uit die sterrencatalogus gekregen :D . en natuurlijk miljoenen nintendo point voor (q)wii(r) downloads :D (wooh ik heb een nieuwe manier gevonden om wii te skrijven ;) )

      /   Beantwoorden  / 
  7. Zaaltje

    Idd, in al de jaren dat ik de sterren registreer heb ik ook heel wat dingen “gekregen”!

    Het stomme is wel dat ik nu in totaal 15370 sterren heb geregistreerd, dit zou dus genoeg zijn voor het mooie Twillight Princess beeldje van 15000 sterren! Helaas heb ik merendeel van de sterren dus al uitgegeven. Daarbovenop komend dat ze nog maar 2 jaar geldig zijn :( Heel jammer, ik vraag me überhaupt wel af of iemand dat beeldje ooit wel eens kan krijgen. Je zou daar heel veel voor moeten kopen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Idioot veel punten inderdaad… Je zou voor het Zelda beeldje in 2 jaar tijd 300 WiiWare of VC games moeten downloaden óf 60 Nintendo games moeten aanschaffen. In 2 jaar tijd maken ze niet eens zo veel games.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.