GTA IV draait, net als Table Tennis, op RAGE engine

Gamespot hoorde het van Total Video Games. Die het op hun beurt weer van Gamefront afhaalden. En Gamefront tenslotte, beweert dat hun informatie is verkregen uit een interview met een Rockstar medewerker over de Table Tennis game, dat is afgenomen door MTV. Het filmpje van dat vermeende interview is nergens meer te vinden, dus we kunnen het nog niet met 100% zekerheid bevestigen, maar het heeft er alle schijn van dat het aankomende Grand Theft Auto 4 zal gaan draaien op dezelfde grafische RAGE engine als het spel Rockstar Games Presents Table Tennis.
Is dat goed nieuws? GTA IV verschijnt op 19 oktober 2007. Ik ben her en der alweer de reactie tegengekomen dat Rockstar wel gek lijkt om een anderhalf jaar oude Xbox360 engine te gebruiken op de überkrachtige PS3 (GTA IV verschijnt overigens ook gewoon op de Xbox360).

Ik zou zeggen bekijk het Table Tennis spel nog eens goed:




En stel je dan een uitgestrekte wereld voor, met ongetwijfeld weer meerdere steden en dorpjes, die er zo uit ziet. Wordt dat één van de mooiste spellen van de komende generatie? Vast en zeker niet, maar GTA-spellen hebben nooit de mooiste graphics. De schoonheid zit hem meer in de uitgestrektheid van de spelwereld.

RAGE staat overigens voor Rockstar Advanced Game Engine. Een door Rockstar zelf ontworpen grafische engine. In het Gamespot artikel staat een interessante complottheorie over deze keuze.

Alle voorgaande GTA spellen draaiden op de RenderWare engine die is ontworpen door Burnout-studio Criterion. Alleen is Criterion sinds 2004 overgenomen door EA (waarna de kwaliteit van de Burnout reeks vrijwel meteen begon af te nemen), en GTA-uitgever Take Two zou geen zin hebben om over ieder verkocht exemplaar van GTA IV RenderWare royalties af te dragen aan hun rivaal EA.

Daarnaast zorgt RAGE ook gewoon voor indrukwekkende graphics en realistische physics. Stiekem denk ik (hoop ik) dat dat toch nog steeds de doorslaggevende factor voor deze keuze is geweest.

Bron: gamespot

Zie ook:
- Grand Theft Auto IV komt naar Xbox360
- Rockstar Games Presents Table Tennis
- IGN voorspelt: GTA 4 tegelijk op Xbox360 en PS3
- Anonieme bron: Playstation 3 kampt met hitte-problemen
- "Apple zou de PS3 verkopen voor 2000 dollar."

Lees ook:Rockstar Ping Pong wordt budget-titel (vanaf 26 mei verkrijgbaar)
Lees ook:Bekijk hier de Rock Star Table Tennis trailer
Lees ook:Eerste video Rockstar Table Tennis voor Wii
Lees ook:Rockstar’s Table Tennis komt naar de Wii
Lees ook:Nieuwe trailer van Grand Theft Auto IV!

6 reacties op “GTA IV draait, net als Table Tennis, op RAGE engine

  1. Nintendowesley

    Mij lijkt het best wel grappig, jammer dat hij niet voor de WII komt

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lee

    De ps3 is niet uberkrachtig, heeft net als de 360 een jaar oude hardware, alleen de blueray is nieuw.
    Hoe vaak is het nu niet gezegd, dat de ps3 helemaal niet beter is dan de xbox360, hij is gewoon even krachtig, misschien zelfs slechter. hij kan niet zoveel textures on screen verwerken als de 360 vanwege het grafisch geheugen.
    Ik wordt helemaal ziek van die waarde oordelen over een machine, die ten eerste nog niet uit is en ten tweede mist hij nu al
    1/3 van wat er beloofd werd dat hij zou hebben (2 outputs voor multiscreens en 1080p output).
    Bovendien komt GTA IV eerst uit op de 360 en wordt hij daarna overgeport naar de ps3.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Och

    T schijnt dat de physics op de Ps3 wel realistischer worden door de krachtigere processor… maar de graphics worden echt niet noemenswaardig beter. De (her en der aangepaste, om de weidse omgevingen goed weer te geven en op peil te zijn met de graphics van die generatie games)RAGE engine zal qua graphics voor zowel de 360 als de Ps 3 afdoende zijn… Wellicht dat de steentjes in de Ps3 versie wat mooier zullen vallen ofzo, maar met de graphics zal dat niks te maken hebben…

      /   Beantwoorden  / 
  4. IKKE

    t gaat er natuurlijk om dat het op de PC uitkomt… want het richten enzo gaat te traag op playstation en xbox en is niet precies genoeg…

      /   Beantwoorden  / 
  5. henk

    jou moeder is gewoon lelijk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.