Ken Kutaragi’s gevoel voor humor


Hiroshige Goto: Is het de bedoeling om [de specs van de PS3] ieder jaar uit te breiden zoals bij een PC?

Ken Kutaragi: Ik vind het wel een goed idee om ieder jaar een uitgebreidere configuratie uit te geven. (Lacht). Hoewel ik het nu als grap zeg moet je je beseffen dat Dell dat wel zal doen. Apple zal het ook doen. Als je in de PC-wereld je specificaties voor 2 jaar vast zet dan wordt je links en rechts ingehaald door je concurrenten. Computers moeten altijd blijven veranderen en krachtiger worden, zo is het toch? Het is onvermijdelijk dat een harde schijf van 60GB uiteindelijk te klein zal worden. Het geheugen is op een gegeven moment misschien ook te klein. Er zijn vele mogelijkheden.
Het lijkt erop dat we zijn "het is geen game console maar een computer" uitspraak toch echt serieus moeten gaan nemen. In het interview op Watch Impress praat hij verder over hoe de PS3 alleen maar standaard formaten zal ondersteunen. Geen Playstation-specifieke memorycards meer, de PS3 heeft alleen standaard PC aansluitingen. In de praktijk betekent dat dat hobbyisten redelijk eenvoudig zelf uitbreidingen (zoals een grotere harde schijf) aan kunnen brengen.

Maar ook de minder technisch onderbouwde gamers zullen er aan moeten geloven. Er zullen uitbreidingen komen. En daarmee uiteindelijk ook games die dergelijke uitbreidingen verplicht stellen om te kunnen afspelen.

Aan de ene kant valt er zeker wat voor te zeggen om een spelcomputer wat meer "future proof" te maken. Als de concurrentie over 5 jaar weer met nieuwe consoles komen, en voor Sony volstaat het dan om een goedkope uitbreidingskit op de markt te brengen waarmee de PS3 weer helemaal up to date gebracht kan worden, dan is dat zeker geen slechte deal. Als Sony zichzelf inderdaad zo goed in kan houden en niet om de zoveel tijd een klein hardware update op de markt brengt.

In principe vind ik het geen plezierige gedachte dat je PS3 in feite nooit helemaal af is. Een strakke standaard en hele specifieke grenzen aan de hardware zijn in mijn ogen juist de beste eigenschappen van een spelcomputer. Ik ben een groot fan van de gedachte dat ik me helemaal nergens druk over hoef te maken. Een console en een game zijn genoeg om meteen aan de slag te kunnen. En op iedere exemplaar van een console, waar ook ter wereld, draait elk spel precies hetzelfde. Wat een zalige gedachte.

Ik kan alleen maar hopen dat dat op de Playstation 3 nog steeds zo zal zijn.

Bron: PC Watch Impress
Ruwe Engelse vertaling: Beyond3D

Zie ook:
- Eerste lading PS3′s emuleren PS2 hardware-matig?
- Kojima spreekt (over Metal Gear Solid 4)
- Sega’s next gen prijzen bekend
- Warhawk (PS3) demonstratie filmpje
- Idee Playstation 3 tilt-controller is niet van Nintendo afgekeken
- Sony geeft gelimiteerde "lifestyle producten" uit in Japan
- De Playstation 3 is de enige Playstation 3
- Europese PS3′s krijgen voorrang

Lees ook:Hacker maakt extra kleine Nintendo 64
Lees ook:Playstation 3 officieel vertraagd
Lees ook:Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen
Lees ook:Playstation 3 specs onthuld
Lees ook:Cell processor niet alleen in Playstation 3

10 reacties op “Ken Kutaragi’s gevoel voor humor

  1. Kikujiro

    Helemaal met je eens. ’t Zou wel mooi zijn als je een uitbreidingskit zonder al te veel poespas kunt “installeren”, maar één van de redenen waarom ik games op een spelcomputer speel is het gebruiksgemak. Ik ben géén techneut, dus op ingewikkeld gedoe zit ik niet te wachten. Als het updaten echter een fluitje van een cent blijkt te zijn, heb ik er niet zoveel problemen mee, mits er niet om de haverklap van alles aangeschaft hoeft te worden om de nieuwste games te kunnen spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gertraaf

    dit moet je ook niet al te letterlijk nemen zoals al die andere game site’s

    quote:

    Ik vind het wel een goed idee om ieder jaar een uitgebreidere configuratie uit te geven. (Lacht). Hoewel ik het nu als grap zeg

    Als een grap… Ken zei wel meer dingen ook over de ps2. Dus dit hoef je niet serieus te nemen. De behuizing van de ps3 is ook te klein voor uitbreiding. Voor de rest vind ik het goed dat je allerlei soorten “merken”
    hdd’s en memory cards kan aansluiten. Is uiteindelijk goedkoper.

    Maar uitbreiden om de 2 jaar ofzo bedoelt hij niet en zal ook zeker niet gebeuren!

      /   Beantwoorden  / 
  3. MH3M3D

    De ps3 is al superkrachtig en hardware verbeteringen zijn nieteens nodig. De developers moeten gewoon het onderste eruit halen, maar wanneer dat niet meer kan, dan is het een goed idee om gemakkelijk de ps3 up te graden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. edjevink

    Dit zal ook ZEKER gaan gebeuren. Ze kunnen het tegenover NIEMAND maken om serieus een hardware uitbreiding uit te geven voor de PS3. Dit zal zeker niet het geval zijn. Mocht het toch zo zijn, dan is Sony echt heeeeeeeel erg stom. Hun strategie voor de PS1 en PS2 heeft goed gewerkt, waarom dan een andere strategie toepassen bij de PS3. Nee, dit gaat Sony echt niet doen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. wicked

    Ik lees in andere nieuwsberichten dat de games altijd op de laagste configuratie zullen blijven draaien. Maar andere configuraties meer voor de randtoepassingen bedoeld is bv multimedia-toepassingen… Blu-ray schrijver…
    De vergelijking met PC wordt gemaakt omwille van het feit dat sony standaarden gebruiken (USB, Standaard geheugenkaartjes, standaard 2.5″ HDD’s,…) Zodat je niet alleen maar sony hardware moet gebruiken, die in ‘t verleden vaak een stuk duurder waren.

      /   Beantwoorden  / 
  6. DooM

    zover gaat het niet komen echt niet niet bij de PS3 gertraaf heeft gelijk.

    Nou ik denk dat ken weer een beetje vooruit is aan het hollen dat doet die wel vaker, van de PS2 had hij willen maken wat de PS3 is. Hij loopt vooruit en veel van zijn teksten worden verkeerd geinteprenteerd.

    Ik denk dat de PS3 niet veel zal gaan veranderen, de ideeen die hij heeft waarchijnlijk in de PS4 zullen worden doorgevoerd.

    Denk dan aan een PS4 met een moederbord waar je na een paar jaar een andere CPU kunt bijsteken, meer geheugen kunt bijprikken, een andere CPU of nog een tweede CPU erop kunt prikken en veel componenten zoals BR branders gewoon kunt omwisselen net zoals je tegenwoordig ook zelf je PC kunt upgraden. Ik denk dat Ken daar naar toe wil.

    Een upgradable PS4 eigenlijk. Dat is de toekomstvisie wat Ken Kutaragi heeft met de Playstation, nu zal hij wel weer een beetje afgeremd worden bij Sony net zoals hij werdt afgeremd bij zijn grootste plannen met de PS2. Maar ik denk dat zijn toekomstvisie bij de PS4 wel verwezelijkt zal worden.

    el je koopt een ps4, die gaat gewoon jaren mee, na een aantal jaar komt er inplaats van de PS5 gewoon een pakket waarmee je je PS4 upgrade naar een PS5. dus ipv een compleet nieuwe console op de markt te zetten komt er dan een soort van upgrade pakket , backwords comp zal het gewoon blijven.

    Nu is het infeite ook zo ik bedoel je kunt je PS3 games straks toch ook niet op de PS2 afspelen?
    Zo zul je dus je PS5 games niet kunnen afspelen op de PS4, je zult dan je PS4 moeten upgraden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mithrandir

    “Denk dan aan een PS4 met een moederbord waar je na een paar jaar een andere CPU kunt bijsteken, meer geheugen kunt bijprikken, een andere CPU of nog een tweede CPU erop kunt prikken en veel componenten zoals BR branders gewoon kunt omwisselen net zoals je tegenwoordig ook zelf je PC kunt upgraden. Ik denk dat Ken daar naar toe wil.”

    Een PC dus. Belachelijk idee voor een console, echt :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Mithrandir

    En dat was wel zo succesvol …net als de 64DD …of de uitbreidingen die Sega had, etc etc.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Paul

    maar als er dus een upgrade pakket zal komen, dan zullen denk ik veel mensen genaaid worden, ze kopen meteen bijv. een PS3/PS4 (wat jullie willen;)) en dan heb je een game die te zwaar blijkt te zijn voor je PS3/PS4….. dus upgraden maar (mmhhhh,klinkt als een PC), en dat kost je weer geld en als mensen het geld niet hebben dan ben je ckr genaaid…. en als de uitgevers dan via het nieuwe hardware standaart gaan devolopen, dan zullen alle niet upgegrade PS3/PS4 ze niet kunnen draaien, dit zou erg dom zijn van Sony als ze het gaan doen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.