Sega Road to E3 dag 2: Super Monkey Ball: Banana Blitz

Het is de tweede dag van Sega’s Road to E3, en vandaag kondigt het bedrijf een nieuw Super Monkey Ball spel aan, exclusief voor Nintendo’s Revolution. Die had ik moeten zien aankomen, een Super Monkey Ball lag, gezien de controller, behoorlijk voor de hand. Vond ook Sega’s Toshihiro Nagoshi: "It almost feels like the Revolution was created for Monkey Ball to be played on."

Het leek mij simpel: de stand van de Revolution controller correspondeert met de stand van de baan. Kantel de Revolution controller naar voren, en de baan helt naar voren. Vanzelfsprekender kan bijna niet. En zo simpel is het dus ook. Jay! Daarnaast kun je de revmote ook gebruiken om te springen. Een totaal nieuwe feature voor Monkey Ball.
"The single-player puzzle levels in Super Monkey Ball: Banana Blitz have been innovatively designed to challenge gamers’ skills like never before. For the first time in the Super Monkey Ball franchise, AiAi and his friends will have the ability to jump when players flick the Nintendo Revolution controller in an upward motion. The ability to jump has given game designers another dimension in which to expand the Super Monkey Ball gameplay experience and allows gamers a whole new way to interact with the franchise; this time in true three-dimensional fashion."

In het Revolution promofilmpje van Nintendo was ook een meisje te zien dat die controller telkens omhoog wipte, wat toen gepaard ging van het beroemde Mario spring-geluidje. Het leek mij toen wel een beetje simpel gebruik van de controller. Maar in combinatie met deze Super Monkey Ball controls lijkt het me eigenlijk perfect! Het zal echt aanvoelen alsof het aapje op jouw controller ligt. En net als wanneer er echt iets op de controller zou liggen, vliegt dat dus omhoog als je de controller snel omhoog wipt. Ik kan me bijna voorstellen dat deze extra functie zichzelf spontaan aandiende toen het Sega-team met dit spel bezig was, en merkte dat het onnatuurlijk aanvoelde als de Monkey Ball niet van de grond af kwam wanneer je de controller snel omhoog bewoog. Volgens mij zal het niet echt aanvoelen als springen, maar meer alsof je het aapje ergens naartoe gooit

Tjonge dit spel lijkt me echt fantastisch! Ik vond Super Monkey Ball al leuk, maar met deze controls… dit gaat daar nog eens ver overheen!

Hopelijk kun je ook echt mikken welke kant je AiAi op wilt gooien. Dat zou ouderwets zenuwslopende situaties op kunnen leveren als verderop in het spel de platformpjes steeds kleiner worden en je heel precies moet gaan mikken!

En dan is er natuurlijk nog het rollen, dat dankzij de controller vanzelfsprekender zal zijn dan ooit: "The operation itself is the same when controlling the game. Once you get your hands on the game you’ll realize how natural it feels…instead of tilting the controller lever, players will be tilting the controller itself to tilt the game board. I’m sure you will realize how perfectly this operation matches the game."

Het spel zal draaien op een opgevoerde, dat is gepimpte, versie van de grafische engine die de Gamecube versie ook gebruikte. Volgens Nagoshi hebben ze de extra rekenkracht van de Revolution weten te benutten om die engine op zulke manieren te gebruiken dat spelers er heel blij van zullen worden. Met andere woorden: het zal er beter uitzien dan op de Gamecube.

De geliefde multiplayer party games keren ook weer terug, en ook die zullen optimaal gebruik maken van de controller. "Ring Toss" of een potje "Whack a Mole" zal intuïtiever aanvoelen dan ooit.

Wario begint al te zweten. Voor zijn Revolution debuut zal hij nu nog creatiever uit de hoek moeten komen.

Bron: Sega’s Road to E3
Toshihiro Nagoshi interview: 1Up

Zie ook:
- Sega Road to E3 dag 7: Charlotte’s Web (GBA/DS)
- Sega Road to E3 dag 6: Sonic Rivals
- Sega Road to E3 dag 5: Full Auto 2: Battlelines
- Sega Road to E3 dag 4: Sega Rally Revo
- Sega Road to E3 dag 3: World Pool Championship 2007
- Sega Road to E3 dag 1: Virtua Tennis 3
- Sega’s Road to E3
- Konami kondigt Elebits voor de Revolution aan
- Exclusief nieuw Sonic spel voor Revolution
- Klassieke Sega games op de Revolution?
- Rez Portable… krijgt de PSP dan ook een rumble pack?

Lees ook:Sega Road to E3 dag 7: Charlotte’s Web (GBA/DS)
Lees ook:Sega Road to E3 dag 3: World Pool Championship 2007
Lees ook:Sega’s Road to E3
Lees ook:Sega Road to E3 dag 1: Virtua Tennis 3
Lees ook:Nieuwe Super Monkey Ball: Banana Blitz plaatjes

Eén reactie op “Sega Road to E3 dag 2: Super Monkey Ball: Banana Blitz

  1. grape

    dit gaat rulen!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.