Tingle RPG gecancelled, online Zelda wordt nog overwogen

Tot opluchtings van miljoenen Zelda-fans over de hele wereld, onthulde Eiji Aonuma vandaag in een interview dat de Tingle RPG niet langer in de planning staat. Het was bedoeld als een poging om een online Zelda te maken, maar vanwege de extreem slechte reacties heeft men besloten het spel te schrappen en de spelideëen te gebruiken voor Phantom Hourglass. Nintendo overweegt nog steeds serieus om ook nog een volwaardige online Zelda game te maken. Aonuma sprak ook over het uitstel van Twilight Princess, het toevoegen van Revolution functionaliteit was blijkbaar toch niet de oorspronkelijke reden voor het uitstel.
"Het probleem was dat we niet wisten hoe we Zelda online moesten brengen. De meest voor de hand liggende oplossing was om weer een Four Swords titel te maken, maar helaas hebben we die samenwerking met Capcom stopgezet en staan er nu geen Four Swords spellen meer gepland. We hadden ook het gevoel dat de fans het concept misschien een beetje zat zouden worden, vooral als je beseft dat we al drie van zulke spellen hebben uitgebracht in de afgelopen jaren. Dus voor wat betreft een online Zelda moesten we terug naar de tekentafel.

Eén idee dat we hadden was een spel rondom de vier Tingle broers. We hebben daarvan een screenshot vrijgegeven aan de pers, en de reactie daarop was niet zo best… Dus dat idee werd geschrapt om plaats te maken voor Phantom Hourglass, hoewel sommige elementen van Tingle RPG nu in dat spel verwerkt zitten, zoals het touchscreen gebruiken voor gevechtsituaties. We overwegen nog steeds om een online Zelda te maken, voor de DS of voor de Revolution, maar daar kan ik op dit moment verder nog niets over zeggen."

Verder gingen sommige mensen er van uit dat het spel Twilight Princess speciaal was uitgesteld om het compatible te maken met de Revolution controller, maar dat is niet helemaal waar volgens Aonuma:

"De beslissing om dat toe te voegen aan het spel werd pas genomen rond de tijd van de D.I.C.E. summit, pas nadat het uitstel al was aangekondigd. Oorspronkelijk hadden we die extra tijd gewoon nodig omdat we grote problemen hadden met de spelmechanieken van de wolf. Heel veel leden van mijn team waren ernstig bezorgd omdat de bewegingen van die wolf er zo onnatuurlijk uitzagen. Maar ik kan jullie verzekeren dat dat er nu wel spectaculair goed uitziet! Jullie zullen het zelf wel zien op de E3."

Goed om te weten dat Twilight Princess tot in de kleinste details goed wordt uitgewerkt. Een onverschillige ontwikkelaar had het spel gewoon uitgebracht zelfs met een onnatuurlijk ogende wolf. Er is wel een echte perfectionist voor nodig om speciaal daarvoor een paar maanden uitstel aan te vragen.

Bron: N-sider

WIN een Nintendo DS + Animal Crossing: Wild World!

Zie ook:
- Twilight Princess, duurt 100 uur, meer dungeons dan ooit en Revolution-functionaliteit "anders dan je zou verwachten"
- Bekijk hier het Zelda: Phantom Hourglass filmpje (direct feed)
- Geheugen van Revolution kan uitgebreid worden via USB poorten
- Iwata belooft goedkope Revolution games
- Iwata: fan van Will Wright, geen concurrent van Sony
- Iwata: gamers zijn verveeld
- Geen wereldwijde releasedatum voor de Revolution
- Geen klassieke Rare spellen op de Revolution
- Animal Crossing komt ook naar de Revolution

Lees ook:Zelda door strijkkwartet
Lees ook:Eerste wazige beelden van Zelda DS
Lees ook:De Revolution zit nog vol verrassingen
Lees ook:Ook Megadrive en TurboGrafx spellen op Revolution
Lees ook:Amiibo-kerker in Twilight Princess HD?

2 reacties op “Tingle RPG gecancelled, online Zelda wordt nog overwogen

  1. Yoshi-Fan!

    Goed dat ze er rustig de tijd voor nemen. Ik wil hem toch direct op de REVO spelen i.p.v. op de Cube. Heb je gelijk een mooie launch title.

      /   Beantwoorden  / 
  2. jbn

    dsfgbgvcfdghderhrfdvcfh

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.