Revolution in juni?

Ergens verstopt in 15.438ste artikel dat ik vandaag heb gelezen over het Playstation 3 uitstel kwam ik deze opmerking tegen van een Media Create medewerker, die beweert geruchten gehoord te hebben dat de Nintendo Revolution al in juni zou kunnen verschijnen.

"Het slechte nieuws voor Sony (hun aandeel is 1.8% in waarde gedaald op de Tokyo beursvloer) is dat de grote rivalen Microsoft en Nintendo nu een kans hebben om grote stukken af te knabbelen van Sony’s huidige 70% marktaandeel op het gebied van spelcomputers. Microsoft’s Xbox360, die vorig jaar november in de winkels verscheen, zal straks een volledige kalenderjaar te koop geweest zijn voordat Sony zelfs maar 1 PS3 heeft verkocht. En Nintendo’s Revolution zou rond dezelfde tijd uit kunnen komen als de PS3 – of al eerder.

"Er zijn geruchten dat de Revolution zelfs al zo vroeg als juni zou kunnen verschijnen," zegt Akiteru Itoh van het in Tokyo gevestigde game-research instituut Media Create. "Als dat inderdaad gebeurd, en Nintendo weet in die periode ongeveer een miljoen Revolution’s te verkopen, dan wordt het voor Sony een stuk moeilijker om dat nog in te halen."

De geschiedenis leert dat Nintendo er doorgaans niet echt wakker van ligt of ze als eerste, tweede of derde op de markt komen. En het lag duidelijk niet in hun oorspronkelijke planning om al zo vroeg te lanceren (de final development kits zouden eigenlijk pas in juni worden verzonden!), er zou heel wat aangepast moeten worden. Maar Nintendo heeft ongetwijfeld ook Ken Kutaragi’s speech gevolgd. De kans bestaat altijd dat ze dit nu zien als een kans die zich voordoet.

Als ik in hun schoenen stond, en de Revolution was op tijd af, en ik kon er voldoende produceren. Dan zou ik de tweede helft van dit jaar toch echt zien als een unieke kans om zoveel mogelijk Revolutions te verkopen zolang er nog geen concurrentie is (in ieder geval in Japan, waar de Xbox360 grotendeels genegeerd wordt). Zelfs al zou het een beperkte launch zijn met maar 2 of 3 games. En zelfs al was het alleen maar in Japan. Het zou toch het overwegen waard zijn.

Bron: Yahoo Businessweek

Min of meer een ontkrachtig van dit gerucht:
Revolution in november?

Zie ook:
-
Ed Boon (Mortal Kombat) over de Revolution
- Miyamoto bevestigt Revolution functies voor Twilight Princess
- Spannnnuuuuund
- Hands on met de Revolution dev. kit
- Losse DVD-speler voor de Revolution?
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk
- Revolution development kits laat maar goed ontvangen
- Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?

Lees ook:MCV zegt: eind maart nieuwe Revolution details
Lees ook:Eerste officieel aangekondigde Revolution spel vindt uitgever
Lees ook:Revolution gegarandeerd 2006 in Europa
Lees ook:Horen we morgen de echte naam van de Revolution?
Lees ook:Revolution in november?

Eén reactie op “Revolution in juni?

  1. darkrman

    het zou best kunnen dat ie in juni uitkomt want zelda is dan toch al uit en dan kun je rev besturing bij zelda gebruiken

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.