Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 2

Deel 2, waarin Mathieu praat over Nintendo’s online plannen, de launch-titles van de Revolution en Nintendo’s positie in Europa.

Deel 1
Deel 3

Jeux-France: "Zou de console ook kunnen profiteren van een microfoon om spellen met je stem te besturen zoals bij de Nintendo DS?"

MM: "Dat weet ik nog niet."

Jeux-France: "Denkt u dat spelers makkelijk in staat zullen zijn om te wennen aan deze hele manier van games spelen met de Nintendo Revolution? Of kunnen we in het begin aanpassingsproblemen verwachten?"

MM: "Ik denk dat dat precies de bedoeling is. De Nintendo Revolution wil juist dat mensen alles vergeten wat ze over games weten. Of je nou al jarenlang een fanatieke gamer bent of dat je nog nooit een spelcomputer hebt aangeraakt, de Nintendo Revolution geeft iedereen gelijke kansen. Dus ik hoop dat mensen, alle mensen, die de Revolution controller voor het eerst proberen zich verbaasd af zullen vragen: "Hoe moet ik hiermee lopen?" Nogmaals, het mag juist niet vertrouwd aan voelen. Ik hoop dat mensen het in eerste instantie vreemd vinden en zullen uitroepen: "Wat hebben jullie ons aangedaan Nintendo!" (Lacht).
"Het is belangrijk om nu te verrassen en te shockeren met een machine die anders is dan mensen verwachten en die bewust niet de ‘Hollywoord richting’ opgaat met grotere budgetten, meer kracht en nieuwe special effects. De uiteindelijke versie van de Revolution controller zal heel natuurlijk aanvoelen en echt een verlengstuk worden van jezelf. Gamen zal veel directer en vanzelfsprekender zijn dan iemand tot nu toe heeft meegemaakt."

Jeux-France: "Hoe staat Nintendo nu tegenover online gaming? Denkt u dat een volledige op online gamen toegespitste service, zoals Xbox Live, mogelijk is bij Nintendo, in het bijzonder met de Revolution in het vooruitzicht?"

MM: "Een van de belangrijkste elementen van de Nintendo Revolution zal het online downloaden van oude Nintendo spellen zijn. We stellen 20 jaar aan videogame geschiedenis beschikbaar, en we willen echt zoveel mogelijk NES, Super NES en Nintendo64 spellen exclusief voor de Nintendo Revolution aanbieden. We besteden op dit moment ook heel veel aandacht aan de beveiliging van dat netwerk zodat er daar niks mis kan gaan. Op dit moment is dat de enige online service die officieel is aangekondigd voor de nieuwe console. Maar ga er maar vanuit dat de totale service voort zal borduren op de Nintendo Wi-Fi connection zoals bij de Nintendo DS. Dat wil zeggen: gratis, toegankelijk en vooral veilig."

Jeux-France: "Denkt u dat fans van Mario deze keer de kans krijgen om een nieuw Mario spel te spelen gelijk bij de lancering van de Nintendo Revolution?"

MM: "Het enige dat zeker is is dat we op dit moment werken aan een nieuw Zelda spel voor de Revolution, anders dan The Legend of Zelda: Twilight Princess zoals die gepland staat voor de Gamecube. Een nieuw Mario-spel is ook in ontwikkeling, net zoals een Super Smash Bros. Melee. Dat zijn de enige drie titels waar we momenteel officieel iets vanaf weten."

Jeux-France: "Zal de Nintendo Revolution in speelbare vorm aanwezig zijn op de E3 2006 aankomende mei? Hoeveel nieuwe spellen kunnen we daar verwachten?"

MM: "Ja, als het goed is zal de Nintendo Revolution speelbaar zijn op de E3 2006. Wat betreft de spellen die daar gepresenteerd worden… ik kan alleen maar zeggen dat jullie waarschijnlijk heel erg verrast zullen zijn."

Jeux-France: "Wanneer verwacht u dat de Nintendo Revolution op de Europese markt gelanceerd zal worden? Heeft u al enig idee in welke periode dat zal zijn?"

MM: "Volgens de huidige berekeningen moeten we er vanuit gaan de wereldwijde lancering van de Nintendo Revolution verspreid zal worden verspreid over minimaal twee maanden. Mr. Iwata heeft al gezegd dat de feestdagen een hele hoge prioriteit hebben voor Nintendo, en dus staat de console gepland voor eind 2006 in Japan en Amerika (in Amerika ook voor Thanksgiving dat plaats vindt op de laatste donderdag in November). Maar er is op dit moment nog niets definitiefs aangekondigd voor Europa.

Nintendo wil de Europese markt eerst grondig voorbereiden op de komst van deze hele nieuwe stijl van video games met de Revolution. En dat zal gebeuren door voorlopig nog meer aandacht te besteden aan de Nintendo DS. Het is belangrijk dat de markt er eerst klaar voor is om een soortgelijke spelcomputer in de huiskamer te hebben. Momenteel is de belangrijkste doelstelling voor Europa om zoveel mogelijk niet-gamers te bereiken. Dat is een proces waar we op dit moment al volop mee bezig zijn."

Jeux-France: "We kunnen de Nintendo Revolution dus op z’n vroegst in het begin van 2007 in Europa verwachten?"

MM: "Luister, de regio waar Nintendogs het allerbeste heeft verkocht is in Europa. Ik mag wel zeggen tot de grote verbazing van Nintendo Japan en Nintendo Amerika. Daarom denk ik dat als we ons hier in Europa blijven bewijzen als een betrouwbare markt, dat Nintendo Japan dan eindelijk zijn beeld van Europa eens een beetje zal bijstellen. Misschien zullen ze dan af en toe ook eens beslissingen in ons voordeel nemen, zoals met de lancering bijvoorbeeld. Ik weet in ieder geval zeker dat Nintendo Japan nu echt oprecht is gaan luisteren naar het commentaar en de mening van de Europese consument. Persoonlijk denk ik zelfs dat ons misschien wel een grote verrassing te wachten staat. We zullen zien."

Bron: Jeux-France

Zie ook:
- Deel 1
- Deel 3
- Komt Ouendan naar Europa? Uh…
- DS nog succesvoller dan Nintendo had verwacht
- Animal Crossing dagboek met illustraties

Lees ook:Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 1
Lees ook:Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 3
Lees ook:Concept-art Revolution
Lees ook:Motorstorm tegelijk met Playstation3 gelanceerd
Lees ook:Donkey Kong Bongo Blast gameplay demonstratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.